9. Kocaeli Kitap Fuarı - Son Dakika
Güncel

9. Kocaeli Kitap Fuarı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Kocaeli Kitap Fuarı"nı bu yıl 727 bin 407 kişi ziyaret etti.

22.05.2017 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Kocaeli Kitap Fuarı"nı bu yıl 727 bin 407 kişi ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 13-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Türkiye'nin en büyük kitap fuarını bu yıl 727 bin 407 kişi ziyaret ettiği belirtilerek, geride bırakılan 9 yılda fuarı ziyaret edenlerin sayısının 3 milyon 877 bin 402 olduğu bildirildi.

Seneye 10 yaşına basacak olan Kocaeli Kitap Fuarı'nın 10. yıla özel sürprizlerle kitapseverlerin karşısında olacağı kaydedilen açıklamada, fuarın bu yıl 465 yayınevi, 54 sahaf, 65 sivil toplum kuruluşu, bin 100 söyleşi, panel ve imza günü ile çok sayıda yazara ev sahipliği yaptığı aktarıldı.

Fuarın onur konuğunun öğretmenlik, yazarlık, şairlik, bestecilik, köşe yazarlığı, gazetecilik ve söz yazarlığı gibi birçok alanda başarılar elde eden Beşir Ayvazoğlu olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fuarda milyonlarca kitabın alıcılarını beklediği yayınevi stantlarının yanı sıra sahaflar da yine bir hayli ilgi gördü. Sahafları dolaşan kitap kurtları aradıkları klasiklerin birçoğunu bu eski kitapların arasında buldu. Fuarın bu yıl uluslararası boyutu da ön plana çıktı. Amerikalı aktivist, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Norman Finkelstein ile İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve besteci Yusuf İslam kitap fuarına katıldı. Prof. Dr. Finkelstein, İsrail'in Gazze politikalarını eleştirirken, Yusuf İslam ise yeni kitabını sevenleri için imzaladı. Bu yıl fuarda FETÖ'nün hain darbe girişiminde yaşananlar ile FETÖ gerçeği düzenlenen söyleşi ve panellerle masaya yatırıldı. Usta gazeteciler, olayların yakın tanıkları ve siyasal bilimciler, konuyu enine boyuna tartıştı."

Açıklamada geçen yıl 705 bin ziyaret ettiği fuarda, bir milyonun üzerinde kitap satıldığına işaret edilen açıklamada, "Bu yıl Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaelili kitapseverler ve çevre illerden gelen kitap kurtlarının desteğiyle kendi rekorunu kırdı. 9. Kocaeli Kitap Fuarı'nı bu yıl 727 bin 407 kişi ziyaret etti. Böylece 9 yılda 3 milyon 877 bin 402 kitapsever bu fuarın kapısından, on milyonlarca kitap, milyonlarca kelime, yüz binlerce satır, on binlerce sayfadan oluşan bir dünyaya girmiş oldu. Bu yıl 9 günlük kitap fuarında yaklaşık 1 milyon kitap satıldı." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Kocaeli Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement