9 Nüfuslu Ailenin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

9 Nüfuslu Ailenin Yaşam Mücadelesi

9 Nüfuslu Ailenin Yaşam Mücadelesi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ikiz ve üçüz çocukları bulunan 9 nüfuslu Ermağan ailesi, tuvalet, banyo ve mutfağı aynı yerde olan sıvasız evde yaşam mücadelesi veriyor.

12.07.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ikiz ve üçüz çocukları bulunan 9 nüfuslu Ermağan ailesi, tuvalet, banyo ve mutfağı aynı yerde olan sıvasız evde yaşam mücadelesi veriyor.

Beytüşşebap ilçesi Başaran köyünde ikamet eden 9 nüfuslu Ermağan ailesinin dramı yürek burkuyor. 2'si ikiz, 3'ü üçüz 7 çocuklu aile, tuvalet, banyo ve mutfağı aynı yerde olan sıvasız evde yaşam mücadelesi veriyor. Kapı ve penceresi branda ve naylonlar olan evde ilkel şartlarda yaşayan aile yardım bekliyor. Eşi Haydar'ın güvenlik korucusu olduğunu ve çobanlık yaparak ailelerini geçindirmeye çalıştığını anlatan Sariye Ermağan, "Evimizi yapacaktık ancak maddi durumumuz iyi değildi. Biz de mecbur bir tarafını yapabildik. Hayırsever biri evin bir bölümünü yaptırdı ancak bitmedi. Eşim mecbur borçları ödemek için yıllardır çobanlık yapıyor. Aynı zamanda görevini de yapıyor. Mutfak, banyo ve tuvaletimiz aynı alanda. Bir yanda yemek pişerken bir yandan da çocuklarımın banyosunu yaptırıyorum. Yemeklerimi yapacağım bir mutfağım bile olmadı. Rutubetli evde kaldığımız için her gün birimiz hastane kapısındayız. Büyüklerimize sesleniyorum. Bize yardım elini uzatsınlar" dedi.

"Evimiz harabe yığını"

Ailenin en büyük çocuğu Kerime Ermağan (11) da oda sahibi olmak bir yana elbiselerini koyacak dolabının bile olmadığını belirterek, "Evimiz harabe yığını. Ben evin en büyük çocuğuyum. Annem ve babam bize çok emek verdi. Kardeşlerim ve ben okula gidiyoruz. Bir çalışma masamız bile yok. Büyüyünce doktor olup aileme bakacağım" diye konuştu.

"Gereken destekleri vereceğiz"

Beytüşşebap Kaymakamlığına dilekçe sunan aile için çalışma başlatacaklarını belirten İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Murat Şener ise aile gereken maddi ve manevi destekleri vereceklerini kaydetti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 9 Nüfuslu Ailenin Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.

  • Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı
    15:31 Edirne Valiliği Semazen Grubu Üç Şerefeli Cami'de Sema Gösterisi Yaptı

    Edirne'de lise öğrencilerinden oluşan Edirne Valiliği Semazen Grubu, Turizm Haftası kapsamında Üç Şerefeli Cami avlusunda sema gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriyi cami cemaati izledi. Grup daha önce Bulgaristan ve Yunanistan'da da gösteri yapmıştı.

  • İznik'te define ararken hayatını kaybeden baba ve oğlu Gölcük'te toprağa verildi
    15:31 İznik'te define ararken hayatını kaybeden baba ve oğlu Gölcük'te toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada hayatını kaybeden baba ve oğlunun cenazeleri, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi. Tevfik (68) ve oğlu Okan Ö'nün (42) cenazeleri, İznik'ten yakınları tarafından alınarak Kavaklı Sanayi Camisi'ne getirildi. Cenazeler, öğle vakti kılınan namazın ardından İhsaniye Mezarlığı'nda defnedildi. Törene, Özdemir ailesi ve yakınları ile Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve vatandaşlar katıldı. Olay İznik ilçesi kırsal Gürmüzlü Mahallesi Karadere mevkisindeki mağaranın bulunduğu alana gelen Tevfik Ö. ve oğlu Okan Ö. ile İbrahim E'den (38) haber alamayan yakınlarının mahalle muhtarını araması üzerine bölgeye ekipler yönlendirilmişti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kayanın dibinden 5 metre derinlikte kazı yaparak mağaraya giren 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşmıştı. Gazdan zehirlenerek öldükleri değerlendirilen 3 kişinin cesetleri, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu mağaradan çıkarılmıştı.

  • Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık
    15:30 Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier: Muhteşem bir sezon yaşadık

    Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Valerie Garnier, FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi şampiyonluğu ve ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu kazandıkları muhteşem bir sezon yaşadıklarını söyledi. Garnier, takımın hedeflere ulaşmak için birlikte hareket ettiğini ve Fenerbahçe'nin büyük bir aile olduğunu belirtti. Ayrıca, kazanılan kupaların kendisi için en özel sezon olduğunu ve önümüzdeki sezon planlamasında bazı değişiklikler olacağını ifade etti.

  • Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü
    15:30 Zigana Tüneli'nde otomobil tünel duvarına çarpıp savruldu: 1 ölü

    Gümüşhane'de Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü Salih Pelit hayatını kaybetti. Otomobil, tünel duvarına çarparak savruldu. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalenin ardından Pelit'in cansız bedeni Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    15:29 Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Mardin'de meydana gelen trafik kazasında, Ömerli-Yeşilli kara yolunda bir otomobil şarampole devrildi ve sürücü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:29 Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin giriş noktaları, cadde, orta refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçeklendirme çalışması yaparak kentin daha modern ve yaşanılabilir bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca, kent genelinde ve tüm ilçelerde 400 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilecek ve orta refüj, park ve bahçelerde yabani otlarla mücadele çalışmaları devam ediyor.


Advertisement