9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı

9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivalinin açılışında "Kristal Çınar Onur Ödülleri" dağıtıldı.

18.11.2014 00:21  Güncelleme: 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9. "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" başladı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, her yıl heyecanlarının, gururlarının ve geleceğe yönelik umutlarının daha fazla arttığını, 2004 yılında göreve geldiklerinde kendilerine bir hedef koyduklarını, hedefe bir adım yaklaştıklarında daha fazla heyecanlandıklarını söyledi.

Bilecik'te 2004 yılında tiyatro serüvenine başladıklarında salonu dolduracak seyirci bulamadıklarını, devam ettiklerini ve sonunda tiyatroya ilginin artmasıyla seyirciyi alabilecek salon bulamadıkları ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

"Tiyatro festivalinin 10'uncusuna geldiğimizde Bilecik Tiyatro Festivali ulusal olmanın ötesinde uluslararası düzeye ulaşacaktır. İnşallah önümüzdeki yıl tiyatro festivali bir basamak daha üstte olacak. Onun heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Başlattığımız bir eseri 9 yıl boyunca yenileyerek, geliştirerek yapma fırsatı tanıdığı ve imkan verdiği için şükrediyoruz. Temennimiz, başlattığımız sanat anlamında çok önemli olan adımların yıllarca devam etmesi. Artık bu çınar dal, budak saldı ve filizlendi gidiyor. Eminim artık bundan sonra hiç kimse kökünü kesmeye cesaret edemeyecek. Sloganımızda 'hep birlikte daha iyiye daha güzele' dedik. Tek amacımız var, Bilecik, Türkiye ve dünya insanlığı adına hep birlikte daha iyi daha güzeli bulabilme, ulaşabilmek, ona yetişebilmek ve onunla geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek. Belediye olarak başka bir sloganımız da 'geçmişiyle öğünen geleceğe de emin adımlarla yürüyen marka şehri oluşturacağız' dedik. Marka şehrin içerisinde sanatı, altyapısı, ekonomisi ve ticareti bir halka. Hepsi birleştiğinde olimpiyat meşalesi gibi bir marka şehir oluşuyor. Ona da adım adım yürüyoruz. Geleceğe emin adımlarla yürüyen ama geçmişinden de gurur duyan marka şehir Bilecik'i oluşturma noktasında da adım adım ilerliyoruz. Bunun da heyecanını, mutluluğunu yaşıyoruz."

Konuşmanın ardından Ömür Gedik'in anlatımıyla sinema sanatçısı Wilma Elles, Vahit Ulus, Sezgi Gülpınar, Soner Enmutlu, Alper Kepez'in rol aldığı 20 dakikalık "Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye öğüdü" canlandırıldı.

Daha sonra "Kristal Çınar Onur Ödülleri" sahiplerini buldu. Ödüller, Necla Uygur adına oğlu Süheyl Uygur'a, Serpil Temur adına Nedim Saban'a, Hakan Altıner'e ve Yalçın Menteş'e verildi. 2013 yılında geçirdiği hastalık sonucu ayağı kesilen Menteş, ödülünü almak için tekerlekli sandalyeyle sahneye çıktı.

Ardından protokol üyeleri ve tiyatro sanatçıları, "9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" pastasını kesti.

Festival 30 Kasım'da sona erecek. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement