9. Uluslararası Dadaş Film Festivali Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Güncel

9. Uluslararası Dadaş Film Festivali Tanıtım Toplantısı

9. Uluslararası Dadaş Film Festivali Tanıtım Toplantısı

"erzurum'un kendi kabuğunu kırmaya çalıştığını düşünüyorum bu festivalle. Hele komedi olması değerinin daha da arttırıyor bence. Erzurum'u doğunun kültür başkenti yapma konusunda bir hamle olarak görüyorum" Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2-7 Mayıs tarihleri arasında Erzurum'da 'Komedi" temasıyla yapılacak.

24.04.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"erzurum'un kendi kabuğunu kırmaya çalıştığını düşünüyorum bu festivalle. Hele komedi olması değerinin daha da arttırıyor bence. Erzurum'u doğunun kültür başkenti yapma konusunda bir hamle olarak görüyorum"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

9. Uluslararası Dadaş Film Festivali, 2-7 Mayıs tarihleri arasında Erzurum'da 'Komedi" temasıyla yapılacak.

Kültür Bakanlığı - Sinema Genel Müdürlüğü sponsorluğunda, Anadolu Kültür ve Sinema Derneği ile Dadaş Film organizasyonuyla gerçekleştirilecek etkinlik 2 Mayıs Cuma akşamı Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki açılış töreni ile başlayacak. Bugün ise İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde festival tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ulusal Yarışma Jüri Başkanı, Yazar, Senarist Gani Müjde, Sinema Yazarı ve Sanatçı Ömür Gedik, Sinema Yazarı ve Akademisyen Aslı Selçuk katıldı.

"ERZURUM'U DOĞUNUN KÜLTÜR BAŞKENTİ YAPMA KONUSUNDA BİR HAMLE"

Gani Müjde festivalin, komedi merkezli olmasının özellikle ilgisini çektiğini belirterek, "Erzurum'un kendi kabuğunu kırmaya çalıştığını düşünüyorum bu festivalle. Hele komedi olması değerinin daha da arttırıyor bence. Erzurum'u doğunun kültür başkenti yapma konusunda bir hamle olarak görüyorum. Türkiye'de bir söz vardır. 'İstanbul'a kar yağmadıkça, doğuya kış gelmez' diye. Sanıyorum şimdi karı doğudan başlatıp, kültürü doğudan başlatıp, batıya doğru yaymakta fayda var. O yüzden bu festivali çok önemsedim" şeklinde konuştu.

'GÜLMEYE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Ömür Gedik ise, 'Bu yıl biliyorsunuz ülke olarak çok zor bir dönem geçirdik. Ülke olarak gülmeye çok ihtiyacımız vardı. Belki bu yüzden komedi yükselişte. Gerek gişe de gerek televizyonda komedi gerçekten çok izleniyor. Gülmeye çok ihtiyacımız var. Bu nedenle bu sene komedinin seçilmiş olmasını ben çok doğru buluyorum" dedi.

'BİRAZ GÜLELİM DEDİK"

Festival organizatörü ve sinema yazarı Nil Gürpınar da yaptığı konuşmada, "İstanbul'da bir sürü festivalimiz var. Ama doğuda bir tek Erzurum'da yapılan bu film festivali var" dedi. Tema olarak neden komediyi seçtiklerini ise Gürpınar, 'Bir kere son yıllarda çok sayıda komedi filmi çekildi. Türkiye'de hem Türk sinemasına destek olalım, hem de birkaç yıldır dünyada olsun Türkiye'de olsun bir takım sıkıntılar var. Bunları üstümüzden atalım dedik. Erzurum'da biraz gülelim dedik" şeklinde ifade etti.

ULUSAL YARAIŞMADA 4 FİLM YARIŞACAK

Toplantıda İstanbul Goethe Enstitüsü Müdürü Christian Lüffe, festivalde gösterilecek Alman Filmleri ile ilgili bilgi verdi. 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında, ulusal yarışma filmleri, ulusal özel gösterimler, basına saygı belgesel filmi, uluslararası bölümde; Alman filmleri, kısaları, animasyonları, uzun metraj, çocuk filmleri gösterimleri yapılacak. Festival boyunca bir çok etkinlik de gerçekleştirilecek, Erzurumlu çocuklar tarafından hazırlanan 'Çocuk Haklarında Komedi" resim sergisi, Türk Komedi Filmlerinin Afiş Sergisi, Kortej, Açılış ve ödül törenleriyle beş gün geçirilecek. Ulusal yarışmaya katılan filmler ise şöyle; Eyvah Eyvah 3, Kedi Özledi, Kadın İşi Banka Soygunu, Senin Hikayen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement