9. Uluslararası Kervansaray Buluşması - Son Dakika
Güncel

9. Uluslararası Kervansaray Buluşması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de çok çeşitli saldırılar altında.

16.09.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de çok çeşitli saldırılar altında. Kimileri PKK, kimileri DEAŞ, kimileri FETÖ, kimileri DHKP-C adı altında bu topraklara, bu insanların birliğine, beraberliğine yönelik her dakika oyunlar kurmaya çalışıyor." dedi.

Tüfenkci, Malatya'da Battalgazi Belediyesince Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlenen "9. Uluslararası Kervansaray Buluşması" açılışında, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte tarihin, medeniyetin, geçmişin, Anadolu'yu anayurt yapan izleri, tarihin izlerini gördüklerini aktaran Tüfenkci, buluşmaların önemine dikkati çekti.

Tüfenkci, Anadolu'da hoşgörüyü, sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği bu topraklardan yaydıklarını belirterek, bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu, onun için bu toprakların kıymetini bildiklerini ifade etti. Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Ülkemiz geçmişte olduğu gibi bugün de çok çeşitli saldırılar altında. Kimileri PKK, kimileri DEAŞ, kimileri FETÖ, kimileri DHKP-C adı altında bu topraklara, bu insanların birliğine, beraberliğine yönelik her dakika oyunlar kurmaya çalışıyor. Bizler gerçekten birliğimize ve beraberliğimize kardeşliğimize bu toprakların mayasına ve köklerine sahip çıktığımızda Allah'ın izniyle bu oyunları dün olduğu gibi bugün de boşa çıkartıyoruz, çıkartacağız. Biz istiyoruz ki 81 ilde huzur içerisinde hizmetlerle anılalım ve bu hizmetler insanımıza dokunan, insan odaklı hizmetler olsun. Onun için de 81 ille beraber Malatyamızı da kalkındırmanın gayreti içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki bu topraklarda insanımız yaşasın ki devletimiz yaşasın. İnsanımızın refah düzeyi artsın ve çağdaş ülkeler arasında fark edilen bir ülke olalım istiyoruz. Bunun için de gece gündüz demeden çaba gösteriyoruz."

Tüfenkci, pazartesi günü öğrencilerin okulla başlayacağını hatırlatarak, tüm milli eğitim camiasına, öğretmenlere, öğrencilere başarılar diledi.

"Sıralarının üzerinde kitaplarını görecekler"

Eskiden yaşanan kitap soruna dikkati çeken Tüfenkci, şu ifadeleri kullandı:

"Eksiden kitapçı kitapçı dolaşır kitap derdine düşerdik, şimdi inşallah 18 Eylül'de çocuklarımız okullarına gittiğinde sıralarının üzerinde kitaplarını görecekler. Sadece Malatya'da 22 bin öğrenciyi taşıyoruz ve eğitim almasını sağlıyoruz. 26 bin öğrenciye sadece Malatya'da öğle yemeği desteği sunuyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda eğitim kalitesini de yükseltme noktasında kendi insanımızı da rekabet edebilir noktaya getirebilme noktasında biz hükümet olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve çocuklarımızın adil, eşit ve fırsat eşitliği içerisinde eğitim almasını istiyoruz. En kötü günümüz bugün ki gibi olsun ve inşallah sizlerin desteğiyle, birlik ve beraberlikle çok daha iyi günlerde buluşacağız inşallah."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise belediyeciğin en önemli ayaklarından birisini sosyal ve kültürel belediyecilik olduğunu belirterek, bunun en güzel örneğini bu etkinlikte gördüklerini kaydetti.

Çalık, etkinliğin düzenlenesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Malatya Valisi Ali Kaban ise etkinliği çok anlamlı bulduğunu belirterek, gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları, sema, semah ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 9. Uluslararası Kervansaray Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti
    11:09 Yünsa, 2023 yılında 544,2 milyon TL net kar elde etti

    Yünsa, Türkiye Muhasebe Standardı 29 (TMS 29) dahil geçen yıl 544,2 milyon TL net kar elde etti. Şirket, 2023 yılında kuvvetli satış kanalı portföyü, etkin fiyatlama politikaları ve yüksek marka bilinilirliği ile güçlü bir performans sergiledi. Yünsa'nın 2023 yılı brüt karı, TMS 29 uygulanmış sonuçlara göre 635,8 milyon TL'ye ulaşırken, brüt kar marjı ise bir önceki döneme göre 1 puan artışla yüzde 29 oldu. Şirketin 2023 yılında yarattığı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) enflasyon muhasebesi standartları uygulandıktan sonra, 522,1 milyon TL'ye ulaşırken, FAVÖK marjı ise 2022 yılına göre 2 puan artarak yüzde 24'e geldi. Yünsa'nın sürdürülebilirlik anlayışıyla gerçekleştirdiği yatırımlar da dikkat çekti. Şirket, atık pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle üretilen özel elyaf karışımlı kumaş kullanım oranını artırdı ve 10 milyondan fazla pet şişenin kumaşa dönüştürülmesini sağladı.

  • Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı
    11:08 Hatay'da sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü yaralandı

    Hatay'ın Kumlu-Kırıkhan istikametinde bulunan Kazkeli mevkiinde, traktörün sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek sulama kanalına devrildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü güvenli bir şekilde kurtardı. Yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor
    11:08 Yüksekova'da çığ nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışmaları devam ediyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, daha önce meydana gelen çığ nedeniyle kapanan Bostancı köyü yolunu açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yolda zorlu şartlarda ilerleyen ekipler, kepçenin yetersiz kaldığı noktalarda ekskavatör kullanıyor. Görevliler, kısa sürede yolu açmayı hedefliyor.

  • Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi
    11:07 Gaziantep Ticaret Odası, depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Sosyal ve Toplumsal Faaliyet Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki depremzede çocuklar için kutlama programı düzenledi.

  • Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi
    11:06 Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistikleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi

    Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı bitkisel üretim istatistiklerinin toplanması ve tarımsal envanterin oluşturulması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, ilin tarım ürünlerinin ekiliş ve verim tahmin çalışmaları hakkında bilgi verildi ve veri girişlerinin belirlenen usul ve esaslara göre yapılması planlandı.

  • İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi
    11:06 İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi

    İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement