"9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" 22 Kasım'da başlıyor - Son Dakika
Güncel

"9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" 22 Kasım'da başlıyor

"9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" 22 Kasım\'da başlıyor

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceği "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali", 22-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

06.11.2019 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin bu yıl dokuzuncusunu düzenleyeceği "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali", 22-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sinema alanında "adalet" temasının ele alındığı festivalin tanıtım toplantısında konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, "Bu yıl dokuzuncusunu yaptığımız Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, hem film programıyla hem de akademik yönüyle oldukça ilginç filmler gösterecek. Bu sene oldukça zor bir akademik konuyu da ele almış olacak. Dijital dünya ve dijital çağ her geçen gün bizi cevabı oldukça zor sorularla karşı karşıya bırakıyor." dedi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma Merkezi Müdürü olan Sözüer, her gün adalet, suç ve ceza hukuku konusunda büyük sorunlarla karşılaştıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Biz yeni toplantılarımızda 'Robotların sorumluluğu olabilir mi?' sorusunu tartışıyoruz. Robotların ceza sorumluluğunu tartışmak şu anlama geliyor, robotlar insan mıdır? Buradan da insan nedir sorusuna kadar giden hem felsefi hem de adaletle ilgili tartışmalar söz konusu olacak. Tabii akademik etkinliğimizin yanında film etkinliğimiz var. Bizim en büyük dileğimiz bu adalet platformunun giderek büyümesi, sadece ülkemizde değil dünyada da her alanda adaletin sağlanmasına kendi çapında bir katkı sunmayı hedefliyoruz."

Açılış 21 Kasım'da CRR Konser Salonunda yapılacak

Festivalin program koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci ise adaletin sanat için sanatın da adalet için önemli olduğuna dikkati çekerek, "Biz bu inançla bu festivali oluşturduk. Dolayısıyla adaleti merkezde tutarak film üreten yönetmenlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Semerci, festival süresince filmlerin Nişantaşı sinemaları ve Beyoğlu Atlas Sinemasında izleyicilerle buluşacağını söyledi. Semerci, şunları aktardı:

"Festivalin açılışı 8 Kasım akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda gerçekleşecek. Açılış törenimizde her yıl olduğu gibi onur ödüllerimiz var. Bu sene sinema onur ödülümüzü yönetmen Yeşim Ustaoğlu'na vereceğiz. Akademik onur ödülümüz ise Prof. Dr. Stephen Thaman'a takdim edilecek. Sinemaya Katkı Ödülümüz de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sinema Bölümünü kuran Prof. Dr. Sami Şekeroğlu'na verilecek."

Yarışmanın jüri başkanı Zühal Olcay

Festival kapsamında düzenlenen "9. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması"nın bu yılki jüri başkanı ise usta oyuncu Zühal Olcay oldu. Jüride ayrıca Saraybosna Film Festivali'nin kreatif direktörlüğünü de yapan İzeta Gredavic, Afganistan'dan yönetmen Sahraa Karimi, yönetmen Onur Saylak, Romanya'dan film yapımcısı Ioana Uricaru yer alıyor.

Bu yıl proje yarışması olarak yapılacak ve 68 kısa film senaryosunun değerlendiriliceği Altın Terazi Kısa Film Proje Yarışması'nın jürisinde ise senaryo danışmanı Simona Nobile, yazar Tarık Tufan ve yapımcı Maxine Williamson bulunuyor.

Festival kapsamında 9. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Batmadan", "Bir Oğul", "Gerilla", "Hapishane Müdürü", "Keskin Bir Bıçak", "Küçük Şeyler", "Papicha", "Verida'nın Düğünü" filmleri gösterilecek.

Altın Terazi Kısa Film Proje Yarışması kapsamında ise Kartal Ermiş "Bir MAsalın Gerçek Hikayesi", Ferhat Gökçek Kutluer "Dokuz Taş", Enes Yılmaz "Fındık", Aslı Şahin "Hala benden Büyük müsün", Kader Yılmaz "Her Yer Gökkuşağı", Melih Bilici "İlham", Murat Eroğlu "Kabus", Merve Gezen "Prepetia", Murat Şeker "Sifon" ve Vahap Dabakoğlu "Teşhiş" isimli kısa film senaryolarıyla finale kaldılar.

Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırmayı amaçlayan festival bünyesinde "Dijitalleşme ve Sinemanın Gelecek 10 Yılı" ve "80'lerde Kadın Yönetmen Olmak" başlıklı iki panel düzenlenecek.

Bu yıl "Dijital adalet" olarak belirlenen festivalin akademik programında dünyanın her yerinden gelen hukuk, psikiyatri, sosyoloji ve politika alanlarında önemli isimler tartışmalara katılacak. Akademik program, İstanbul Üniversitesi ana bina salonlarında ücretsiz katılıma açık olarak yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali' 22 Kasım'da başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Kuğulu Park'ta Yavru Kuğulara Yoğun İlgi
    09:32 Ankara Kuğulu Park'ta Yavru Kuğulara Yoğun İlgi

    Ankara Kuğulu Park'ta dünyaya gelen 5 siyah kuğu yavrusu, 23 günlük olmalarına rağmen vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yavru kuğular, anneleri ve görevlilerin yardımıyla büyümeye devam ediyor. Vatandaşlar, bu sevimli yaratıkları görmek için parka akın ediyor.

  • Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Hakkında Mesaj Yayımladı
    09:32 Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Hakkında Mesaj Yayımladı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile ilgili bir mesaj yayımlayarak, seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirleri ve sandık sayılarını açıkladı. Vali Çiftçi, seçimlerin demokrasinin güçlenmesi ve toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması için büyük önem taşıdığını vurguladı ve sağlıklı bir seçim ortamı temennisinde bulundu.

  • Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor
    09:31 Kara Yollarında Yapım ve Bakım Çalışmaları Devam Ediyor

    Karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. TEM Otoyolu'nun Babaeski-Lüleburgaz kavşakları kesimi, Manisa-İzmir yolunun 11. kilometresi, Kızılcahamam-Kahramankazan-Ankara yolunun 45-47. kilometreleri, Gaziantep-Nizip-Birecik yolunun 42-50. kilometreleri, Finike-Kumluca yolunun 5-6. kilometreleri, Ordu-Ulubey-Gölköy yolunun 19. kilometresi, Trabzon-Maçka yolunun 1-2. kilometreleri, Rize Ardeşen Arhavi yolunun 30. kilometresi, Balıkesir-İvrindi yolunun 27-29. kilometreleri ve Bingöl-Karlıova yolunun 25-28. kilometrelerinde yol yapım ve bakım çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü sağlanıyor.

  • Depremzede Sümeyra Dağlı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonu
    09:30 Depremzede Sümeyra Dağlı Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonu

    Kilis Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Sümeyra Dağlı, depremden sonra yaşadığı zorluklara rağmen Samsun'da yapılan kulüpler arası bilek güreşi şampiyonasında Türkiye şampiyonu oldu. Sol kolda birinci, sağ kolda ise ikinci olan Dağlı, Avrupa ve Dünya şampiyonluğu hedefliyor.

  • Kırklareli Jandarma Komutanlığı Motosiklet Sürücülerine Güvenli Trafik Eğitimi Verdi
    09:28 Kırklareli Jandarma Komutanlığı Motosiklet Sürücülerine Güvenli Trafik Eğitimi Verdi

    Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde trafik uygulama noktalarında motosiklet sürücülerine yönelik denetim yaparak, evrak kontrolü ve genel trafik kuralları, hatalı sollama, şerit ihlali, takip mesafesi gibi konularda bilgilendirme yaptı. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceği açıklandı.

  • Kocaeli Valiliği 'Gönülden Gönüle' Projesiyle 73 Aile Ziyaret Edildi
    09:28 Kocaeli Valiliği 'Gönülden Gönüle' Projesiyle 73 Aile Ziyaret Edildi

    Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen 'Gönülden Gönüle' projesi kapsamında Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz öncülüğünde 73 aile ziyaret edildi. Şehit yakınları, gaziler, yaşlılar, engelliler, öksüz ve yetimler ile ihtiyaç sahibi ailelerin ziyaret edildiği proje kapsamında ailelerin ihtiyaçları incelendi ve çeşitli hediyeler verildi.

  • İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, her gün 3 binin üzerinde kişiyi iftarda buluşturuyor
    09:27 İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, her gün 3 binin üzerinde kişiyi iftarda buluşturuyor

    İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İzmir ve Manisa'da kurduğu iftar sofralarıyla her gün 3 binden fazla kişiyi ağırlıyor. Bölge Müdürü Tahir Emre Can, bu yıl 81 ilde ramazan ayı boyunca iftar sofraları kurduklarını belirterek, hedeflerinin 100 bin kişiye iftar vermek olduğunu söyledi. Can, tüm vakıflara, hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür etti ve tüm Müslümanların Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

  • Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, vatandaşlarla iftar yaptı
    09:23 Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, vatandaşlarla iftar yaptı

    Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen bir programda vatandaşlarla iftar yaparak ramazan ayının güzel ruhunu yaşatanlara teşekkür etti. Bulut, Kırklareli'nin hak ettiği hizmete kavuşması için vatandaşlardan destek istedi ve geleceğe sahip çıkacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve vatandaşlar da katıldı.

  • DOSTEM'de Düz Dikiş Makineci Eğitimi Tamamlandı
    09:22 DOSTEM'de Düz Dikiş Makineci Eğitimi Tamamlandı

    Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi'nde (DOSTEM) düzenlenen Düz Dikiş Makineci Eğitimi tamamlandı. 13 kadın kursiyer, 40 günlük eğitimin ardından sertifikalarını aldı. Kursiyerlerden 11'i Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmalarda istihdam edildi. Yeni kurs için kayıtlar 1 Nisan'da başlayacak.

  • Adıyaman Belediyesi Yeni Bina İnşaatına Başladı
    09:22 Adıyaman Belediyesi Yeni Bina İnşaatına Başladı

    Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde yıkılan belediye binasının yerine yapılacak olan yeni belediye binası inşaatı çalışmalarına başladı. Yeni bina, Sümerevler Mahallesi'nde bulunan eski Su İşleri Müdürlüğü'nün yerinde planlanmaktadır.


Advertisement