9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu - Son Dakika
Spor

9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nda genel klasmanda erkeklerde Faslı Youssef Benhadi, kadınlarda ise milli sporcu Özlem Kaya birinci oldu.

29.10.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi ve Beştelsiz Spor Kulübü tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'nda genel klasmanda erkeklerde Faslı Youssef Benhadi, kadınlarda ise milli sporcu Özlem Kaya birinci oldu.

Genel klasman, yaş grupları ve gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride bin 310 atletin katıldığı koşu, Zeytinburnu'ndaki 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi.

Erkekler genel klasmanda 29.08'lik derecesiyle Fas'tan Youssef Benhadi birinci olurken, 29.17'lik derecesiyle Romanya'dan Soare Nicolae Alexander ikinci, 30.06'lık derecesiyle Zeytinburnu Beştelsiz Spor Kulübünden Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa üçüncü sırada yer aldı.

Erkeklerde birinci olan Benhadi, 29.30 olan koşu rekorunu, 29.08'e çekti.

Kadınlar genel klasmanda ise geçen senenin şampiyonu Özlem Kaya 33.30'luk derecesiyle yarışı ilk sırada tamamladı. Milli atletin ardından 33.32'lik derecesiyle Kenyalı Betty Jematia ikinci, 33.57'lik derecesiyle Etiyopyalı Seifu Amare üçüncü oldu.

Koşuyu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da takip etti.

Başkan Aydın: "Yoğun talep oldu"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, koşuya katılımı bin 100 kişiyle sınırladıklarını ancak yoğun talep nedeniyle kontenjanı bin 310 kişiye çıkardıklarını aktardı.

Cumhuriyetin 94. yılını kutladıklarını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"İnşallah nice bayramları daha birlik ve beraberlik içerisinde bu topraklarda kutlamaya devam ederiz. Uluslararası nitelikteki bu koşunun bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdik. Bu koşu profesyonel bir koşu olmasına rağmen vatandaşlarımızın da katılım gösterdiği bir yarışma özelliği taşıyor. Koşumuzun en önemli özelliği ise Türkiye'de Cumhuriyet Koşusu olarak yapılan tek koşu olmasıdır. Aynı zamanda dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir ödül ayrıcalığımız daha var ki koşuda dereceye giren sporcularımızı yüzde 100 saf altın, gümüş ve bronz madalyalar ile ödüllendiriyoruz."

90 yaşındaki atlet yarışı tamamladı

Koşuya katılan en yaşlı atlet olan 1927 doğumlu 90 yaşındaki Safder Kartoğlu, 10 kilometrelik yarışı tamamladı.

Sağlık ekiplerinin kontrolü altında koşan Kartoğlu'nu yarışı izlemeye gelen vatandaşlar bitiş çizgisinde ayakta alkışlayarak karşıladı. Kartoğlu, "94. yaşımı bekliyorum. 94 yaşıma girdiğimde New York Maratonu'nu ikinci kez koşacağım. ve New York Maratonu'nda bitiş çizgisini gören en yaşlı atlet olma unvanını kazanacağım. O günü bekliyorum ve 'gel artık 94'üncü yaşım gel' diyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 9. Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement