9'uncu Sanat Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika
Yaşam

9'uncu Sanat Çalıştayı Sona Erdi

9\'uncu Sanat Çalıştayı Sona Erdi

Tepebaşı Belediyesi’nin 6 ülkeden 23 sanatçının katılımı ile gerçekleştirdiği 9’uncu Uluslararası Sanat Çalıştayı sona erdi.

21.04.2018 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi'nin 6 ülkeden 23 sanatçının katılımı ile gerçekleştirdiği 9'uncu Uluslararası Sanat Çalıştayı sona erdi.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Japonya ve Ukrayna'dan ressamların katıldığı çalıştay, 5 günlük sürecin ardından Tepebaşı Belediyesi Merkez Sergi Salonu'nda düzenlenen sergi açılışı ve kapanış töreni ile tamamlandı. 9'uncu Uluslararası Sanat Çalıştayı 23 sanatçı 24 eser ortaya çıkardı. Bugüne kadar çalıştaya katılan toplam 254 sanatçının 359 eseri belediye arşivine kazandırıldı. Törende ilk konuşmayı yapan sanat danışmanı Numan Arslan, "9 sanat çalıştayını başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Bütün sanatçı arkadaşlarıma katkıları için teşekkür ediyorum. Birbirinden güzel işler yaptılar. Kısa zamanda bir eser üretmeleri takdire şayandı. Hoş geldiniz demiştik ama şimdi güle güle demekten üzülüyoruz. Tekrar başka bir etkinlikte buluşmak üzere, çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların devam ettiği çalıştayda onur konuğu olarak katılan, Devlet Sanatçısı, ressam Devrim Erbil ise, "Ne kadar güzel bir manzara. Bu kadar sanatseverin, resimlerin, seyircilerin bu atmosferde bulunması çok güzel. Bu çalıştayın sonunda coşkuyu hep beraber yaşıyoruz. Bu çalıştayların mimarı Ahmet Bey'dir. Kendi sevgisini, sanat heyecanını o kadar aşıladı ki böyle sergiler oluştu. Sanatçılar birbirleri ile dostluklar oluşturdu. Yerli, yabancı sanatçılar gelecek için projeler yaptılar. Sanatın büyüleyici ortamında, birlikte güzellikler oluşturdular. Ben birincisinden itibaren bu çalıştayların anlamına her zaman tanık oldum, izledim ve dokuzuncusunu idrak ediyor olmak çok büyük bir mutluluk veriyor. Ama bunun için her şeyden önce, bütün gönlünü, kalbini bu işe açan ve çalıştayın gerçekleşmesi için çaba gösteren Ahmet Ataç'ı kutluyorum. Birçok kişi emek verdi, bütün emek verenleri gönülden kutluyorum. Eskişehir çok güzel şeylere layık bir şehir. Sanat hayatımda Eskişehir'in çok büyük bir yeri var. Sanatçıların hepsi Eskişehir'in sanat elçisi oldu. Diliyorum ki bu etkinlik nice yıllar sürsün" ifadelerini kullandı.

"Çok önemli işlere imza atacağız"

Kapanış töreninde son olarak söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, Tepebaşı'nda başlatılan sanatsal çalışmaların geldiği noktaya değinerek, "Konuşmalar yapılırken Tepebaşı'nın bir 1999 yılını düşündüm bir de 2018 yılını.Arada çok büyük fark var.Büyük emekler verildi. Çünkü bir kent için sanat, olmazsa olmazdır. Bir kent gece-gündüz yaşamalıdır. Tepebaşı 365 gün soluk alan bir kent haline geldi. En büyük katkı halkımızındır. Onlardan aldığımız güçle bu çalışmaları yaptık. Bize güvenenlerin başını eğdirmedik. Birlikte hareket edilen, beraber olunan bir çalışma başarıya ulaşıyor. Eylül ayında Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun onikincisini hayata geçireceğiz. Pişmiş Toprak, çok farklı boyutlara geldi. Dünyada eşi enderi olmayan bir sempozyum haline geldi. Bugün Tepebaşı'nda 150 tane terracotta eseri var. Kentimizin bu ileri doğru bakışı takdire şayan. Tepebaşı'nda belediye başkanlığı yapmak büyük onur. Bu çalıştaylar sonucunda, 9 sempozyumda 359 tane eserimiz oldu. Çok ciddi bir koleksiyon. Pişmiş Toprak ve Sanat Çalıştayı'nın, büyük bir sergi salonu ve müzeyle sonuçlanması hedefimiz var. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tepebaşı'nda yine çok önemli işlere imza atacağız. Pişmiş Toprak Sempozyumu, Sanat Çalıştayı ve Şiir Buluşması'na gelen dostlarımız, ülkelerine döndüklerinde Eskişehir'in birer sanat elçisi oluyor. Bir yönde Tepebaşı'nın tanıtımını yapıyorlar. Burada şehir kazanıyor, Tepebaşı kazanıyor, insan kazanıyor" diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından sanatçılara ve sponsorlara teşekkür plaketleri takdim edildi. Daha sonra çalıştaya katılan sanatçıların 5 gün süresince çalışarak ortaya çıkardıkları eserlerin incelenmesi ile tören sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 9'uncu Sanat Çalıştayı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı
    00:33 İskenderun'da hafif ticari araçla motosiklet çarpışması: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Numune Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü ve arkasında oturan bir kişi, sağlık ekiplerince İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • 4 çocuk annesi eşini sokak ortasında katleden şahıs, cinayet sonrası cesedin başında bekledi
    00:22 4 çocuk annesi eşini sokak ortasında katleden şahıs, cinayet sonrası cesedin başında bekledi

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G.'nin, sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.'nin cesedinin başında beklediği ve kimseyi yanına yaklaştırmadığı ortaya çıktı. Cinayet aleti tabancayı başına dayadığı öğrenilen Vedat G.'nin, olay yerine gelen polis tarafından güçlükle ikna edilip, gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı
    22:44 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Siverek-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapandı.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı
    21:46 Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı

    Türkiye'nin konuştuğu ölümlü kazayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kazadan sonra, yazar Eylem Tok'un, 17 yaşındaki oğlu T.C'yi yurt dışına kaçırmak için nasıl bir koşuşturma yaşadığı yeni görüntülerle gözler önüne serildi.

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.


Advertisement