9. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

9. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı

9. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı

Van’da ‘9. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı’ ile ‘2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırması Kongresi’ start aldı.

27.09.2018 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da '9. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı' ile '2. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırması Kongresi' start aldı.

Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde açılışı yapılan fuara 6 ülkeden 39 firma ile yurt içinden 115 firma ile 263 katılımcı katıldı. Gerçekleştirilen açılış programında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, binlerce yıllık tarihe sahip, sayısız kültüre, medeniyete başkentlik yapmış Van'da, Doğu Anadolu Turizm Fuarının dokuzuncusunu gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Vali Zorluoğlu, "Urartulardan kalan, ancak Selçuklu ve Osmanlının izlerini taşıyan 3 bin yıllık Van Kalesi ve eski Van şehri ile Van Gölü'nün en büyük adası Akdamar'da bulunan ve birçok bakımdan eşsiz olan bin 100 yıllık Akdamar Kilisesi ile ilde yapılan farklı çalışmalarla 3 yıl aradan sonra Akdamar'da yeniden yapılan ayin ile ilçelerimizde yapılan festivaller sıralanabilir. Bütün bu çalışmalar ve şehrin Allah vergisi güzellikleri ile turizmde çok büyük mesafe kat ettik" dedi.

Yeni yatırım ve turizmdeki ikinci sıçrama için kolları sıvadıklarını ifade eden Zorluoğlu, "Bunun için de gerek kamu, gerekse özel sektör eliyle daha fazla ve çeşitli turizm yatırımları yapmamız gerekiyor. Van Gölü havzasının bir bütün olarak kültür ve turizm koruma gelişim bölgesi olarak ilan edilmesi gereklidir. Bu yıl fuarımıza katılım yine yüksek, sadece ülkemizden değil İran, Irak, Ermenistan ve Gürcistan'dan da iştirak eden misafirlerimiz var. Her bölgeden il kültür ve turizm müdürlüklerinin yanı sıra belediyeler, odalar, kalkınma ajansları, oteller, acenteler, turizm dernekleri misafirimiz, burada geçireceğiniz birkaç günün sonunda temenni ederim hem iyi bir tanıtım yapar, karlı ticari bağlantılar kurarsınız, hem de Van'ın az önce özetlemeye çalıştığım güzelliklerini doyasıya yaşarsınız. Bu duygularla fuarımızın katılanlara, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türk turizminin son 15 yıl içinde değişimin ve dönüşümün içine girdiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ise, yapılan çalışmalarla dünyada Türkiye markasının oluşturulduğunu ifade ederek, "Son 2 yılda ciddi sıkıntılar yaşadık. Gerek Türk turizmi gerekse de ülkemiz için zor yıllar oldu. Terör olayları, uluslararası ilişkilerdeki sorunlar ve 15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı turizmde ciddi bir tribülans yaşandı. Tüm bunlara rağmen Türkiye'ye 25 milyon turist geldi. Bu da Türk turizminin ne kadar kaliteli ve vazgeçilmez olduğunu ve altyapısının ne kadar destekli olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Fuara İran'dan katılan Erdebil Turizm ve Kültür Müdürü Nader Fallahi ise, kardeş ülke Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu söyleyerek, Türkiye'deki ve Van'daki yetkilileri İran'ı görmeye davet etti.

Açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, stantları tek tek gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Açılışa Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Nezih Hacıalioğlu, Urumiye Turizm ve Kültür Müdürü Mehdı Samadluı, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri, belediye başkanları, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 9. Van Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı
    18:24 Doruk Erolçevik, Suudi Arabistan'da dünya şampiyonu olarak Alanya'da coşkuyla karşılandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Doruk Erolçevik, Alanya'da büyük bir karşılama ile karşılandı. Erolçevik, şampiyon olmanın heyecanını ve hedeflerini paylaştı. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer tarafından da ziyaret edilen sporcu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tebrik edildi.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu
    18:21 AKP ve MHP Grupları, CHP Grubu'na Taziye Ziyaretinde Bulundu

    AKP ve MHP grupları, CHP Grubu'na taziye ziyaretinde bulunarak, CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla başsağlığı dileklerini iletti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti
    18:19 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve heyetini kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki DİSK heyetini CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Kabulde, Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de bulundu.

  • İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!
    18:17 İSKİ'den vatandaşları uyardı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi adıyla dolandırıcılık!

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), son zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekti. Vatandaşlar, bedava su arıtma cihazı vaadiyle aranarak dolandırılmaya çalışılıyor.

  • Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    18:16 Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.


Advertisement