Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı - Son Dakika
Yaşam

Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı

Bursa'da 3 yaşındayken temizlik maddesi içtiği için organları hasar gören 9 yaşındaki Kayra Yaman, 90 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı.

22.05.2017 15:20  Güncelleme: 19:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 3 yaşındayken banyoda bulup içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları hasar gören, 6 yıllık süreçte Türkiye'de 50, ABD'de ise 1 yılda 40 ameliyat geçirmesine rağmen özel bir cihazla beslenebilen 9 yaşındaki Kayra Yaman, tedavisine devam etmek için yeniden ABD'nin yolunu tutacak.

ABD'DE 40 AMELİYAT GEÇİRDİ

Bursa'da, Çekirge Devlet, Dörtçelik Çocuk ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi ile Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde bugüne kadar 50 kez cerrahi operasyon geçiren, midesinin bir bölümü alınan, ağız içi, böbrek ve diğer organlarına müdahale edilen, kalın bağırsağından yemek borusu yapılan Kayra, ABD'de 1 yılı aşkın devam eden tedavi süreci ve 2'si büyük 40 ameliyata rağmen sağlığına kavuşamadı.

Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı

90 AMELİYAT GEÇİRDİ ANCAK SAĞLIĞINA KAVUŞAMADI

Kayra, haziranda tekrar ABD'ye gidecek ve yapılacak kontrollerinin ardından gerekirse yeniden ameliyat edilecek. Anne Ayşen Karakaş, oğlunun şu ana kadar toplam 90 ameliyat geçirdiğini ancak sağlığına hala kavuşamadığını söyledi.

Türkiye'de önce 30 kez ameliyat edilen oğlunun, tedavisinin devamı için gittikleri Amerika'da 40 operasyon daha geçirdiğini anlatan Karakaş, şöyle devam etti:

"Amerika'dan geleli 1 yıl oldu. 1 yıl içerisinde de yaklaşık 20 ameliyat geçirdik. Bu süre içerisinde normal tedavimiz Ankara Hacettepe Üniversitesinde sürüyor, fakat diğer hastanelerden tedavi amaçlı bir şeyler aradık. İzmir'e gittik. Daha sonra Denizli Pamukkale Üniversitesine götürdük, Ege Üniversitesine götürdük fakat oralardan da oğlumla ilgili bir cevap bulamadık."

Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı

"EŞİMİN YANIMDA GELEBİLMESİ İÇİN YARDIM BEKLİYORUZ"

Anne Karakaş, tedavi için tekrar ABD'ye çağrıldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Amerika'ya gittik, geldik. Tekrar gitmemiz gerekiyor. Haber bekliyorduk. Bu haber de Amerika'dan geldi. Bizi haziran ayının ilk haftası bekliyorlar. Tedavi süreci şu anda Amerika'da kontrol amaçlı gözüküyor. Gittiğimiz zaman artık çocuğumun durumuna göre ameliyatlar yapılması gerekiyorsa yapılacak. Eşim, oğlum ve ben gitmek zorundayız. Devlet oğlumla ikimizi gönderiyor. Tedavi masraflarımızı karşılıyor. Fakat 3'üncü bir kişinin karşılamıyor. Bizim de uzun yıllardan beri oğlumla ilgilendiğimiz için maddi durumumuz yok. Eşimin yanımda gelebilmesi için ben devletimizden, insanlarımızdan yardım istiyorum."

"SAĞLIĞINA NE ZAMAN KAVUŞACAĞI BELLİ DEĞİL"

Ayşen Karakaş, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız Amerika'dan geldikten sonra bizi aramıştı. Çok teşekkür ediyorum kendisine tekrar. Biz yeniden Amerika'ya gideceğiz Cumhurbaşkanım. Sizden yardım bekliyorum. İlginizi, alakanızı bekliyorum. Size ihtiyacımız var. Lütfen bize geri dönün. Sesimizi duyun. Temennimiz oğlumun çok çabuk iyileşmesi, ameliyatlarının bitmesi ama bu hiç belli değil. Sağlığına ne zaman kavuşacağı hiç belli değil. Bunu doktorlarımız dahil hiç kimse bilmiyor."

Karakaş, oğlunu tedavi için sürekli il dışına götürdüğü için iş bulamadığına ve maddi sıkıntı yaşadıklarına işaret ederek "6-7 yıldan beri hep hastanelerde olduğumuz için belirli bir düzenimiz yok. Bu yüzden oğlumu her ay Ankara'ya götürmek durumundayım. Ameliyatların yapılması şart. Bu yüzden iş bulmak çok zor. Şartlar uymadığı için çalışamıyorum, iş bulamıyorum. Hayat şartları zor. Bir tane daha çocuğum var. Okula gidiyor. Yani gerçekten çok çaresiz duruma geldik." ifadelerini kullandı.

Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı

"HALA YUTMA SORUNLARI VAR"

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tutku Soyer, Kayra'nın tedavisinin Türkiye ve ABD'de devam ettiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kayra Yaman adlı hastamız koroziv madde içmesi sonrası yemek borusunda yanık nedeniyle ülkemizde birçok tedaviler yapıldıktan sonra ABD'de de tedavisine devam edilmiş ancak hala yutma sorunları olan ve ABD dönüşünde aralıkla genişletme yaptığımız bir hastadır. Hastamızın hala tedavisi Türkiye ve ABD'de devam etmektedir. Koroziv madde olarak bilinen evlerde temizlik amacıyla kullanılan birçok maddenin çocuklar tarafından ağza alınması bu ve buna benzer ciddi sorunlara yol açmaktadır. Bu konuya ilişkin koruyucu sağlık çalışmaları ve halkımızın bilinçlendirilmesi konusunda önemli adımlar atılmaktadır. Ülkemizde bu ev kazaları yüzünden Kayra gibi birçok çocuk bulunmakta ve ülkemizde uygun şekilde tedavi edilmektedir."

Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı

Son Dakika Yaşam Temizlik Maddesi İçen Çocuk 90 Kez Ameliyat Geçirdi Ama Sağlığına Kavuşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı
    09:34 Bitlis Kaymakamı Öğrencilerle İftar Yaptı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde bulunan Kadir Has Anadolu Lisesi yurdunda kalan öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Nurhalil Özçelik, samimi bir ortamda iftar yaptı. Kaymakam Özçelik, gençlerle sohbet ederek Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı ve tüm öğrencilere hayırlı ramazanlar diledi. Ayrıca, gençlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlayarak, geleceğe dair umutlarını paylaşıp, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

  • Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi
    09:31 Bursa Harmancık'ta Geleneksel İftar Yemeği Düzenlendi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği Harmancık'ta gerçekleşti. Harmancık Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı. Yoğun katılımdan dolayı cadde trafiğe kapatılarak masalar kuruldu. İftar programına Bursa Ak Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Mesten, muhtarlar ve Harmancıklı vatandaşlar katıldı. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, memnuniyetini belirterek hayırsever destekleriyle iftar çadırının her gün hizmet verdiğini ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinlikte Hacivat Karagöz gösterisi de yapıldı.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı
    23:22 Siirt'in Pervari ilçesinde trafik kazası: 3 yaralı

    Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Yukarıbalcılar köyünde meydana gelen trafik kazasında araç şarampole yuvarlandı ve 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı
    23:17 Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı

    Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü, çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği iftar programında bir araya geldi. Programda, çocuklara renkli uçan balonlar ve pamuk şekerler dağıtılarak minik misafirlerin yüzlerinde tebessümler oluşturuldu. İftarın ardından dualar eşliğinde bereketin paylaşıldığı anlar yaşandı. Müdür Veske, programa katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenleneceğini müjdeledi.

  • Kocasinan'da Kurusıkı Tabanca İle Oynayan Çocuklar Yaralandı
    23:11 Kocasinan'da Kurusıkı Tabanca İle Oynayan Çocuklar Yaralandı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi'nde kurusıkı tabanca ile oynayan 16 yaşındaki C.A. ve O.D., tabancanın ateş alması sonucu ellerinden yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralı çocuklar Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement