9 Yaşındaki Ömer'in Ölümüne Sebep Olan Polis Memurunun Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
3.Sayfa

9 Yaşındaki Ömer'in Ölümüne Sebep Olan Polis Memurunun Yargılanmasına Başlandı

9 Yaşındaki Ömer\'in Ölümüne Sebep Olan Polis Memurunun Yargılanmasına Başlandı

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde alkollü sürücüyü kovalarken resmi polis aracıyla 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım'a çarparak ölümüne sebep olan polis memuru Naci Çakıl'ın yargılanmasına başlandı.

26.04.2019 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde alkollü sürücüyü kovalarken resmi polis aracıyla 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım'a çarparak ölümüne sebep olan polis memuru Naci Çakıl'ın yargılanmasına başlandı.

Olay, geçtiğimiz yıl 6 Kasım'da Bolu'nun Gerede İlçesi Dayıoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, annesinin temizlik görevlisi olarak çalıştığı okulda 4'üncü sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım, arkadaşlarıyla parkta besledikleri yavru kediyi evine götürmek istedi.

Yavru kediyi parktan alan anne Sevgi Akyıldırım ve oğlu Ömer Akyıldırım'a, sürücüsü alkollü olduğu öğrenilen bir aracı kovalayan resmi polis otomobili hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaralanan anne ve oğlu önce Gerede Devlet Hastanesi'ne, ardından İzzet Baysal Tıp Fakültesi'ne götürüldü.

Kazada, anne Sevgi Akyıldırım hafif yaralanırken, 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım'ın tedavi gördüğü hastanede 8 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Makineye bağlı olarak 22 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Olayın ardından görevinden ihraç edilen 25 yıllık polis memuru Naci Çakıl hakkında Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık Naci Ç. ile kazadan yaralı olarak kurtulan anne Sevgi Akyıldırım ve ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, polis memuru Naci Çakıl, her şeyin 'dur' ihtarına uymayan sürücü yüzünden olduğunu belirterek, "Olay günü Atatürk Caddesi üzerinde görevliydim. Bu esnada şüpheli bir araç gördüm ve 'dur' ihtarında bulundum. Ama araç sürücüsü, durmayarak kaçmaya başladı. Ben de sirenleri açarak, megafonla da uyararak, durmasını istedim. Bu esnada aracın önüne geçmek istedim ama yolun sağında bir araç olduğundan hafif bir sol yaptım ve bir anda ekip otosunun ön camında bir karartı gördüm, bir de kadın çığlığı duydum. 'Ben ne yaptım' diyerek, kendi kendime söylendim. Kesinlikle çocuğu ve annesini fark etmedim. Her şey 'dur' ihtarına uymayan sürücü yüzünden oldu. Çok üzgünüm" dedi.

"Oğlumun havada süzüldüğünü gördüm"

Yaşanan kazadan yaralı olarak kurtulan anne Sevgi Akyıldırım ise, ne siren ne de bir fren sesi duymadığını söyleyerek, "Eve gitmek için yola çıktık. Ana yola geldiğimizde oğlum kucağındaki kediyi seviyordu. Ne olduğunu anlamadan, son sür'atle gelen bir araç oğluma ve bana çarptı. Oğlumun havada süzüldüğünü gördüm. Hafif şekilde yaralandım. Ne bir siren sesi ne bir fren sesi ne de bir megafon sesi duydum. Benim oğlumun adı Ömer. İslam'da Ömer demek adalet demektir. Ben de adalet istiyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

"Ben oğlumu trilyonlara değişmem"

Duruşma çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan anne Sevgi Akyıldırım, dava açılmaması için kendilerine 250 bin lira teklif edildiğini belirterek, "Bu adam utanmadan sıkılmadan bir kardeşime giderek, 'Bu davadan vazgeçin size 250 bin TL para vereyim' teklifinde bulundu. Bu nasıl bir vicdansızlıktır? Ben oğlumu trilyonlara, milyonlara değişmem" ifadelerini kullandı. Duruşma sonunda Ömer Faruk Akyıldırım'ın okulda kullandığı defteri gösteren acılı anne gözyaşı döktü. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 9 Yaşındaki Ömer'in Ölümüne Sebep Olan Polis Memurunun Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement