96 Yaşındaki Gazeteci Hıfzı Topuz: Hiçbir Dönemde Bu Kadar Gazeteci Tutuklanmadı - Son Dakika
Dünya

96 Yaşındaki Gazeteci Hıfzı Topuz: Hiçbir Dönemde Bu Kadar Gazeteci Tutuklanmadı

96 Yaşındaki Gazeteci Hıfzı Topuz: Hiçbir Dönemde Bu Kadar Gazeteci Tutuklanmadı

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde 96 yaşındaki gazeteci Hıfzı Topuz euronews Türkçe'ye konuştu. "Hiçbir dönemde bu kadar gazeteci tutuklanmadı" "27 Mayıs'ta da baskılar çoktu ama içeride sadece 3-4 gazeteci vardı"

03.05.2019 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

96 yaşındaki duayen gazeteci Hıfzı Topuz, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde euronews Türkçe'ye konuştu. Dünden bugüne Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda geldiği noktayı, tutuklu gazetecilerin durumunu, yargının basın özgürlüğüyle olan ilişkisini ve 31 Mart seçimleri ışığında medyanın nasıl konuşlandığını ele aldı.

'Türk Basın Tarihi' adlı kitabında basın özgürlüğünü enine boyuna işlediğini ifade eden Topuz, geçmişten bugüne hemen her devirde basın yasakları olduğunu anlatıyor. Abdülhamit Dönemi'nden örnek veren Topuz, o dönemde gazetecilerin gazeteleri sansür memuruna götürdüğünü, ancak memur onayından sonra gazetelerin basıldığını söylüyor. Bu sansür meselesinden dolayı da gazetecilerin hapsedilmediğini ekliyor. İstiklal Mahkemeleri'nin kurulduğu dönemde dahi gazetecilerin, uzun zaman hapiste kalmadığını, tehlike atlatıldıktan sonra serbest bırakıldığını aktarıyor.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya 96 Yaşındaki Gazeteci Hıfzı Topuz: Hiçbir Dönemde Bu Kadar Gazeteci Tutuklanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement