98 Yaşındaki Rus Savaş Kahramanı, Madalyalarından Ayrılmıyor - Son Dakika
Güncel

98 Yaşındaki Rus Savaş Kahramanı, Madalyalarından Ayrılmıyor

ANTALYA'da yaşayan Rus savaş kahramanı Dr. Valentina Lyatifova (98), yıllara meydan okuyor.

09.05.2019 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da yaşayan Rus savaş kahramanı Dr. Valentina Lyatifova (98), yıllara meydan okuyor. Dr. Lyatifova, 2'nci Dünya Savaşı'nın sona erdiği günün yıl dönümünde kendisini ziyarete gelen Rus misafirlerini üniforması, kepi ve madalyalarıyla karşıladı.

Rusya, 2'nci Dünya Savaşı'nın bittiği gün olan 9 Mayıs'ı Kızıl Meydan'da düzenlenen törenlerle kutluyor. Alman Nazilerin durdurulduğu ve Ruslar tarafından zafer olarak anılan o günün yıl dönümünde Antalya'ya yaşayan savaş kahramanı Dr. Valentina Lyatifova da unutulmadı. Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ve Svetlana Dudceac, kentte yaşayan yerleşik Ruslar adına Lyatifova'yı evinde ziyaret etti. Lyatifova ziyarete gelen misafirlerini üniforması, madalyaları ve kepiyle karşıladı. İlerleyen yaşı nedeniyle sağlık sorunları ilerleyen Lyatifova'nın yürümekte güçlük çektiği ve tekerlekli sandalyede oturduğu dikkati çekti.

SAVAŞTA AŞK, EVLİLİKLE TAÇLANDI

Kendisi gibi doktor olan Azeri Mabud Lyatifov ile cephede tanışıp evlenen ve Bakü'ye yerleşen çiftin, iki çocukları oldu. Doktor olan kızı Leyla Lyatifova ile birlikte 15 yıl önce Antalya'ya yerleşen Valentina Lyatifova, burada Ruslar tarafından çok tanınan ve sevilen bir savaş kahramanı olarak her yıl anıldı. Eşinin yaşamını yitirmesinin ardından kızıyla birlikte oturmaya başlayan Valentina Lyatifova, göğsüne iliştirdiği madalyalarını ise yanından ayırmıyor.

2'nci Dünya Savaşı'nda 27 milyon kişinin Sovyetler Birliği'nde yaşamını yitirdiğini belirten Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, savaşta mücadele eden herkese minnettar olduklarını söyledi. Valentina Lyatifova'yı ziyaret ederek iyi dileklerini ve minnet duygularını sunan Balcı, kendisine çiçek verdi.

Valentina Lyatifova'nın kızı Leyla ise 98 yaşında olmasına rağmen annesinin birçok şeyi hatırladığını söyledi. Zorlu savaş yıllarını her zaman kendilerine anlattığından söz eden Leyla Lyatifova, "Annem genç zamanında doktor olmuş ve cephede babamla tanışmış. Babam da doktordu. Sonra evlendiler. Madalyalar annemin savaşta çok başarılı işler yaptığının göstergesi. Kahraman olduğu için verdiler. O savaştan hayatta kalan insan sayısı çok azaldı. Yaşına göre bazı sağlık sorunları var" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 98 Yaşındaki Rus Savaş Kahramanı, Madalyalarından Ayrılmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy'de bulunan Kent Lokantası'nın hizmete girdiğini duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış programında yaptığı konuşmada, kent lokantalarının 3 milyon kişiye hizmet verdiğini ve özellikle öğrenciler, işçiler, memurlar ve emekliler için önemli bir yer olduğunu belirtti. İmamoğlu, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açmayı hedeflediklerini ve çiftçilere de desteklerini artıracaklarını söyledi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Advertisement