Sultanahmet Meydanı'nda "99 Marmara Depremi Anma Etkinliği" Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet Meydanı'nda "99 Marmara Depremi Anma Etkinliği" Yapılacak

İçişleri Bakanlığı, AFAD, DASK, Türk Kızılayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi gibi kuruluşların da katılımıyla yarın akşam Sultanahmet Meydanı'nda, "99 Marmara Depremi Anma Etkinlikleri" gerçekleştirecek.

15.08.2018 12:22  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD): DASK, Türk Kızılayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi gibi kuruluşların da katılımıyla Sultanahmet Meydanı'nda, yarın akşam "99 Marmara Depremi Anma Etkinlikleri" gerçekleştirecek.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye tarihinin en büyük deprem felaketinde kaybedilenler anılacak. Depremin 19. yıl dönümünde, afetten alınan dersler, depreme ve afetlere hazırlık çalışmaları kamuoyu ile paylaşılacak ve geleceğe nasıl güven içinde bakılabileceği değerlendirilecek.

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, basın mensuplarıyla bir araya
gelecek. Zaman tüneli çadırı, afet simülasyon tırı gezilebilecek. Köpekli arama gösterileri gerçekleştirilecek. Çocuklar için tırmanma parkurunun bulunduğu etkinlik alanında, Kızılay kan bağışı ve ikram tırı da etkinliklerde yer alacak. AFAD'ın arama kurtarma araçlarının tanıtımı yapılacak. Ayrıca AFAD, DASK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de deprem konusunda hazırladığı stantlar gezilebilecek.

Yarın saat 20.00'de başlayacak etkinlikler depremin gerçekleştiği 03.02'de siren çalınması, saygı duruşu ve hatim duasıyla sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultanahmet Meydanı'nda '99 Marmara Depremi Anma Etkinliği' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement