A Haber'e Tarihi Cezaya, Tarihi Protesto! - Son Dakika
Güncel

A Haber'e Tarihi Cezaya, Tarihi Protesto!

A Haber'i karartmayı hedefleyen cezalar gelmeye devam ediyor.

12.12.2015 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim dönemindeki yayınları nedeniyle YSK ve RTÜK ortaklığı, A Haber'e 43 yayın durdurma cezası daha verdi. Son cezalarla birlikte toplam ceza sayısı 239 oldu.

A Haber bu haksız ve tarihi cezaları protesto etmek için "Yüksek Seçim Kurulu ile Radyo Televizyon Üst Kurulu, A Haber'e seçim dönemindeki yayınları nedeniyle hakkaniyete ve adalete sığmayan cezalar yağdırmaktadır. Bu nedenle ekranımızı karartarak bu haksız, insafsız ve hukuk dışı cezaları protesto ediyoruz. Yayınlarımızı televizyondan takip eden izleyicilerimiz lütfen televizyonlarınızın ayarlarıyla oynamayın.. Siyah ekran, milli basını susturmayı, karartmayı hedefleyenleri protesto içindir..." anonsuyla ekranını kararttı.

A Haber, milli iradeden yana yayınları nedeniyle yine hedef oldu. Yüksek Seçim Kurulu YSK ile Radyo Televizyon Üst Kurulu RTÜK A Haber'e ceza yağdırmaya devam etti. Seçim dönemindeki yayınları nedeniyle A Haber'e 43 yayın durdurma cezası daha verildi. Cezalardan biri, Başbakan Davutoğlu'nun mitingini yayınlamak, bir başkası ise Başbakan Davutoğlu ile canlı yayında röportaj yapmaktan verildi.

'Başbakan'ın mitingini niye yayınladın, niye canlı yayına çıkardın' gibi gerekçelerle verilen 1 Kasım seçim cezalarının sayısı ise rekor seviyeye ulaştı. YSK ve RTÜK, A Haber'e 99 yayın durdurma ve 19 uyarı cezası verdi. A Haber'e kurulduğu günden bu yana verilen sansür gibi cezalar ise Türkiye televizyon tarihine geçti. Rekor sayıdaki yayın durdurma ve uyarı cezaların toplamı 239'a ulaştı.

Canlı yayına bağlanan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve gazeteci - yazar Avni Özgürel A Haber'e verilen rekor sayıda cezalara tepki gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel A Haber'e Tarihi Cezaya, Tarihi Protesto! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ramiz Kaya: Milletin izleyecek kanalı kalmadı siz ağlayın yalakalar bütün kanallar sizin yüzünüzden kapandı Allah daha fazla versin size 0 0 Yanıtla

Advertisement