A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun - Hradec Kralove - Son Dakika
Güncel

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun - Hradec Kralove

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Çekya'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda oynayacakları çeyrek final maçının, takımı adına turnuvanın en önemli karşılaşması olacağını söyledi.

18.06.2017 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Çekya'da düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda oynayacakları çeyrek final maçının, takımı adına turnuvanın en önemli karşılaşması olacağını söyledi.

Ekrem Memnun, Milli Takım'ın B Grubu'nda yarın oynayacağı Belarus maçı öncesi yapılan antrenmandan sonra AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

B Grubu'nda ilk iki maçı kazanıp, liderliği ve çeyrek finale çıkmayı garantileyerek önemli bir iş başardıklarını vurgulayan Memnun, şöyle konuştu:

"Bu tip turnuvalarda en önemli tur çeyrek finaldir. İstediğiniz kadar gruplarda iyi oynayın ama çeyrek finali kazanmazsan problem olur. Önemli bir şey yaptık, iki maçta liderliği garantiledik. Çeyrek finale kadar 4 günümüz var. Belarus maçının hiçbir anlamı yok. İsterseniz yüz sayıyla kazanının ya da yüz sayıyla kaybedin. Birtakım oyuncularımızı dinlendirme ve oyunumuzu geliştirme anlamında bir şans olacak. Stresimiz daha az olacak. Çeyrek final maçında rakibimiz kim olursa olsun amacımız kazanmak olacak. Bunun çalışmalarını yaptık. Bazı oyuncularımızı da dinlendirdik."

Prag'da 22 Haziran Perşembe günü oynayacakları çeyrek final maçına hazırlanmaya başladıklarını dile getiren Memnun, "Çeyrek finalde karşımıza çıkacak rakibin kim olacağının hiçbir önemi yok. Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda hiçbir sonuç sürpriz değildir. Burada maç günü yüzde 100'ünü ortaya koymayanın hiçbir şansı yok. En iyi şekilde hazırlanacağız." ifadelerini kullandı.

İtalya galibiyetinden sonra yaptığı "Yeni Türk Milli Takımı'nın, dönüm noktası olacak maçlarından biriydi." açıklamasını hatırlatan tecrübeli başantrenör, sözlerini şöyle tamamladı:

"O cümleyi bilinçli olarak söyledim. Çok önemli oyuncularımız takımdan ayrıldı. Değişiklikler yaptık. Daha önce Milli Takım kadrolarında bulunan oyuncuların şimdi burada rolleri ve sorumlulukları farklı. Nevriye Yılmaz, Avrupa basketbolunun kadınlarda en önemli oyuncularından biriydi. Saha dışında da önemli bir rolü vardı. Şimdi o yok artık. Ondan sonraki dönemde farklı oyun anlayışı ve sorumluklar oluşturmaya çalışıyoruz. Hem saha içi hem de saha dışı liderliğini oturtmaya çalışıyoruz. Bu açıdan çeyrek final oynamak bu takımın moralini yukarıya götürecektir. Oyuncular eski olabilir ama anlayış ve roller yeni. Özellikle üstünde durduğumuz bir şeydi bu. Takımın cesareti için buradan direkt çeyrek finale çıkmayı önemli görüyorduk. Bunu da başardık. Başarılı da olacağız. Geri adım atmak yok. Bıkmadan çalışacağız."

Milli Takım, Belarus maçına hazır

A Milli Kadın Basketbol Takımı, yarın oynayacağı Belarus maçının hazırlıklarını tamamladı.

Grupta son maçına çıkacak milliler, Hradec Kralove Arena'daki antrenmanda savunma ve hücum setleri üzerinde durdu. Hafif tempoda geçen antrenmanın son bölümünde ise oyuncular şut çalışması gerçekleştirdi.

Antrenmanda sonra başantrenör Memnun, oyuncularıyla saha ortasında 5 dakika süren bir konuşma yaptı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun - Hradec Kralove
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Memnun - Hradec Kralove - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement