A Milli Takım, "Ya Tamam, ya Devam" Maçına Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

A Milli Takım, "Ya Tamam, ya Devam" Maçına Çıkıyor

türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu üçüncü maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

20.06.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

türkiye A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu üçüncü maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Damien MacGraith ve Francis Connor'un yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemliklerini Bobby Madden ve John Beaton yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergei Lapochkin olacak.

HEDEF MUTLAK GALİBİYET

İlk maçında Hırvatistan'a 1-0, ikinci karşılaşmasında da İspanya'ya 3-0 yenilen Türkiye'nin gruptan çıkması için Çek Cumhuriyeti karşısında mutlaka galip gelmesi ve gruplarında üçüncü olan en iyi 4 takım arasında yer alması gerekiyor. Ay-yıldızlı takımın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde "en iyi üçüncü" olarak gruplardan çıkması için birçok ihtimal bulunurken, Türkiye'nin şansını artıracak muhtemel senaryoların bazıları şöyle:

Türkiye'nin, A Grubu'nu 3. sırada tamamlayan Arnavutluk'u geçmesi için, Çek Cumhuriyeti karşısında en az 2 farklı galip gelmesi

B Grubu'nda İngiltere'nin Slovakya'yı yenmesi, Rusya'nın da Galler'i mağlup etmesi

C Grubu'nda Almanya'nın Kuzey İrlanda'yı farklı mağlup etmesi

E Grubu'nda Belçika'nın İsveç'i yenmesi, İtalya'nın da İrlanda Cumhuriyeti'ni yenmesi

F Grubu'nda Macaristan'ın Portekiz'i yenmesi, İzlanda'nın da Avusturya maçından puan alması

ÇEK CUMHURİYETİ, EURO 96'DAN İTİBAREN BÜTÜN AVRUPA ŞAMPİYONALARINA KATILDI

1993 başında Çekoslovakya'nın ikiye ayrılması sonrasında EURO 96'dan itibaren bütün Avrupa Şampiyonalarına katılan Çek Cumhuriyeti, bunların ilkinde Almanya'ya karşı final oynayıp şampiyonluk hayallerine Bierhoff'un altın golüyle veda ettikten sonra 2004'te de yarı finale kadar gelmiş ancak burada da Yunanistan karşısında Dellas'ın gümüş golüne teslim olmuştu. Çekler son olarak da EURO 2012'de çeyrek final oynadı ve bu turda Portekiz'e elendi.

TÜRKİYE KADRODA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK

Hırvatistan ve İspanya maçlarında alınan mağlubiyetlerin ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Sağ iç yan diz bağlarında zorlanmaya bağlı ödem tespit edilen Nuri Şahin'in, Çek Cumhuriyeti'ne karşı forma giyip giymeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Ay-yıldızlı takımın, Çek Cumhuriyeti karşısında farklı bir 11 ile mücadele etmesi bekleniyor.

ÇEK CUMHURİYETİ HÜCUM AĞIRLIKLI OYNAYACAK

Grupta 1 puanla üçüncü sırada bulunan Çek Cumhuriyeti de Türkiye karşısında galip gelerek gruptan çıkmak istiyor. Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, kadroda değişikliğe gideceğini ve Türkiye karşısında hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkacaklarını açıkladı. Bu arada Tomas Rosicky, sakatlığı nedeniyle Türkiye karşısında forma giyemeyecek. - Lens

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel A Milli Takım, 'Ya Tamam, ya Devam' Maçına Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement