Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan görüntüler Analiz Haberler Editörü İhsan Gürsoy'un açıklamaları - AA Analiz Haberler Editörü Gürsoy: -"Editörlüğümüz ekim ayında faaliyete başladı.

04.03.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan görüntüler

Analiz Haberler Editörü İhsan Gürsoy'un açıklamaları - AA Analiz Haberler Editörü Gürsoy:

-"Editörlüğümüz ekim ayında faaliyete başladı. İlk haberimizi 1 Ekim'de yaptık. Hızlı ve sonsuz haber akışına yönelik bir bakış geliştirelim istedik. Analiz Haberleri Editörlüğü ile farklı ülke ve kültürlerden gelen gazetecileri bu doğrultuda seferber edip, editörlüklerimiz arasında yaratıcı bir diyalog oluşmasını amaçladık"

-"Yeni bir editörlük olunca ve gündelik gazetecilik faaliyetinin dışında bir faaliyet tasarlanınca formatlarda da değişiklik yapmak zorunda kaldık. 4 formatımız var, bir kısmı yeni ihdas edildi. Uluslararası anlamda analizler yayımlamayı hedefliyoruz"

Anadolu Ajansı (AA) Analiz Haberler Editörlüğü tanıtıldı.

Analiz Haberler Editörü İhsan Gürsoy, Malta Köşkü'nde düzenlenen toplantıda, AA'nın son yıllarda çok köklü bir atılım yaptığını ve birçok dilde yayına başladığını söyledi.

AA'nın insan kaynağı anlamında çok ciddi atılımlar yaptığını ve küresel aktör olmayı hedefleyen bir vizyona sahip olduğunu belirten Gürsoy, şöyle konuştu:

"AA'nın içindeki devasa insan sermayesi doğru şekilde kullanılıyor mu diye düşündük. Bilindiği gibi AA gündelik haber akışını uzun bir zamandır en iyi şekilde yapıyor. Rutinimiz iyi bir şekilde akıyor. Ulusal ajanslar o ülkenin dış politikasıyla uyumlu çalışan kurumlardır. Ortak bir ajans aklının oluşması için gayret gösteriyoruz. Haber önümüzden akıp gitmesin, bazı haberlere ve bölgelere odaklanalım istedik. Evvela elimizdeki insan sermayesini hareket geçirmeyi planladık. Daha sonra dışarıdan analistlere yöneldik. Hızlı ve sonsuz haber akışına yönelik bir bakış geliştirelim istedik. Analiz Haberler Editörlüğü ile farklı ülke ve kültürlerden gelen gazetecileri bu doğrultuda seferber edip, editörlüklerimiz arasında yaratıcı bir diyalog oluşmasını amaçladık."

Gürsoy, Analiz Haberler Editörlüğü olarak gündelik gazetecilik faaliyetlerinin ötesinde bir hedef ortaya koyduklarını, sorunların küresel bir perspektifte, finansal ve siyasi tüm yönleriyle ele alınmasını ve stratejik metinlerin ortaya çıkmasını istediklerini vurguladı.

-"Çalışmalarımızda çok ciddi bir araştırma, istihbarat ve veri toplama çabası içindeyiz"

Gürsoy, hazırlanan analizlerin medyaya bir perspektif vermesini arzu ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Perspektiften kastım, insanlara nasıl bakacaklarını dikte etmek değil. En azından 'Böyle bir bakış açısı var' diye arz edebilirsek o anlamda mutlu olacağız. Bunun aksi de düşünülebilir. Biz bir bakış açısı veriyor isek hemen bunun muadilleri ve karşıtları da akla gelecektir. En azından bir perspektifle bu meselelerin gündelik haber dışında bir bakışa muhtaç olduğunu göstersek bile kafidir diye düşünüyorum. Bir ufuk verebilmek daha doğru olur aslında. Editörlüğümüz ekim ayında faaliyete başladı. İlk haberimizi 1 Ekim'de yaptık. İlk dosyamız Suriyeli mülteci akını güneye kayarsa orada yaşayacakları tehlikelerdi. Yeni bir editörlük olunca ve gündelik gazetecilik faaliyetinin dışında bir faaliyet tasarlanınca formatlarda da değişiklik yapmak zorunda kaldık. 4 formatımız var, bir kısmı yeni ihdas edildi. Ajansta olmayan formatlar.

Analiz daha önce de yapılıyordu ama onlar daha çok rapor gibiydi. Biz uluslararası anlamda analizler yayımlamayı hedefliyoruz. Analizden kastettiğimiz şey, bir mesele ele alınırken tarihsel arka planı verilsin, mevcut duruma getirelim, mevcut durumda aktörlerin pozisyonları neler, neyi savunuyorlar ve neyi bekliyor? Biraz bunu anlatılım. Uzmanlardan görüşler alalım mutlaka. Sonra subjektif olmadan analist bu veriler ışığında bir yorumu varsa onu da yazıya ekleyecek. Buna analiz diyoruz. Görüş, başlığında ise yazar kendi görüşünü yazıyor. Bunlar şahsi makaleler. AA, bunları ajansın görüşü olmadığı kaydıyla yayımlayacak. Dosya da ise farklı farklı unsurları bir araya getirip, paketliyoruz. Yani analiz, görüş ve röportajları toparlıyoruz. İzlenim de ise muhabir bölgeyi geziyor ve edindiği izlenimi yazıyor."

Gürsoy, Analiz Haberler Editörlüğünün ortaya koyduğu çalışmalarda çok ciddi bir araştırma, istihbarat ve veri toplama çabası içinde olduğunu vurgulayarak, çok büyük hedefleri bulunduğunu ve daha yüzde 10'una ulaştıklarını kaydetti.

AA Analiz Haberler Editörlüğü tanıtım toplantısına Habertürk Genel Müdürü Veyis Ateş, Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni (GYY) Murat Çiçek, En Son Haber Yayın Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, Diriliş Postası GYY Erem Şentürk, Müstakil Gazete İmtiyaz Sahibi Ertuğrul Fındık, Yenişafak.com GYY Ersin Çelik, A Haber Dış Haberler Müdürü Orhan Sali, A Haber Editörü Muhammed Akaydın, 24 Haber Koordinatörü Ömer Özkök, 24 Haber Müdürü Mehmet Yeşilkaya, Ülke TV Haber Koordinatörü Mustafa Güngör, Yazar Merve Şebnem Oruç ile Daily Sabah Dış Haberler Müdürü Yusuf Selman İnanç'ın da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Analiz Haberler Editörlüğü Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement