Aa'da Eğitim Alan Azeri Gazeteciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Aa'da Eğitim Alan Azeri Gazeteciler Sertifikalarını Aldı

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk: ''Azerbaycan medyası ile Türk medyası arasındaki ilişki maalesef zayıf, daha yoğun bir ilişki, daha yoğun bir temas kurmamız gerekiyor'' ''Türkiye, Azerbaycan'da yeni medya organları açmalı. İki ülkenin bu yoğun ilişkiye ihtiyacı var. Azerbaycan medyasında.

27.06.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Azerbaycan medyası ile Türk medyası arasındaki ilişki maalesef zayıf, daha yoğun bir ilişki, daha yoğun bir temas kurmamız gerekiyor" dedi.

AA ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle hazırlanan eğitim programı kapsamında Türkiye'ye gelen ve AA Haber Akademisinde eğitim alan 20 Azerbaycanlı gazetecinin eğitim programı tamamlandı.

Anadolu Ajansı Konferans Salonu'ndaki "Azerbaycan Medya Çalışanları e-Yayıncılık Eğitimi" sertifika töreninde konuşan AA Genel Müdürü Öztürk,  eğitime katılan Azeri gazetecileri tanımaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, söz konusu program ile Ajansın yurt dışı eğitim çalışmasına da başlamış olduğunu, bu çalışmaların bundan sonraki dönemlerde de devam edeceğini söyledi.

Anadolu Ajansının Türkiye genelinde 5 dönemdir Haber Akademisi mezunu verdiğini anlatan Öztürk, bundan sonraki eğitim çalışmalarının çeşitli ülkeler, milletler düzeyinde de devam edeceğini bildirdi.

-İki ülke medyası daha yoğun temas kurmalı

Azeri gazetecilere seslenerek, "Biz sizi farklı ülkelerden farklı milletlerden saymıyoruz, hiç öyle hissetmedik" diyen Öztürk, şöyle devam etti:

"Buradaki öğrencilerimize nasıl davrandıysak, onlarla nasıl ilişki kurduysak, sizinle de öyle ilişki kurduk. Bizim için Azerbaycan'ın ayrı bir önemi var. Sizleri Bakü'de yaşan kardeşlerimiz olarak görüyoruz, ha Erzurum'da yaşamış, ha Bakü'de çalışmış. Benim sizden istirhamım çalıştığınız medya ortamlarında gazetelerde, kurumlarda bu ilişkinin artmasının her iki taraf için de  büyük fayda sağlayacağını belirtmenizdir.

Azerbaycan medyası ile Türk medyası arasındaki ilişki maalesef zayıf. Daha yoğun bir ilişki, daha yoğun temas kurmamız gerekiyor. Sadece eğitim çalışmaları değil, ortaklıklar yapmalısınız, Türkiye'de yatırımlar yapmalısınız. Türkiye, Azerbaycan'da yeni medya organları açmalı. İki ülkenini bu yoğun ilişkiye ihtiyacı var. Azerbaycan medyasında aslında çok güçlü bir potansiyel var benim gördüğüm. Bu güçlü potansiyeli sizlerin ortaya çıkarmanızın, farkındalık yaratmanızın çok faydalı olacağını düşünüyorum."

İki ülke medya sektörleri arasındaki ortak çalışmaları sempozyumlarla, konferanslarla,  seminerlerle güçlendirmek, zenginleştirmek gerektiğini vurgulayan Öztürk, Türkiye'den gazetecilerin de Bakü'ye gitmesi, Azerbaycan'daki  güçlü değişimi görmesi gerektiğini söyledi.

Azeri gazetecilerin 5 günde yoğunlaştırılmış bir eğitim gördüğünü hatırlatan Öztürk, bundan sonraki dönemlerde Azerbaycanlı başka gazeteciler geldiğinde daha uzun süreli ve spesifik bazı alanlarda da eğitim verilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Bunun için biraz daha zamana ihtiyaç olduğuna işaret eden Öztürk, "Belki önümüzdeki dönemlerde de ortak çalışmalar olur" dedi.

Öztürk, Azeri gazetecilerin AA'yı yakından tanıma fırsatı yakaladıklarına değinerek, hala eğitimleri devam eden enerji muhabirlerinin eğitimine değinerek, "Gerçekten de sıkı bir eğitim alıyorlar. Sizin görmüş olduğunuz eğitimi, onlar da 3 ay boyunca alıyorlar" diye konuştu.

-Enerji muhabirleri, Anadolu'ya gidiyor-

Bugünden itibaren enerji muhabirlerinin eğitim için AA'nın bölgelerdeki ofislere gönderileceğini bildiren Öztürk, enerji muhabirlerine şunları söyledi:

"Anadolu'da çok farklı bir şey göreceksiniz. Gerçekten Anadolu Ajansının en temel ve üzerine direkt inşa ettiğimiz yurt haberlerini görmüş olacaksınız. O arkadaşlarımızın Ankara'dan İstanbul'dan farklı olarak gece gündüz çalıştığını, her şeyi yaptığını göreceksiniz. O yüzden Anadolu'daki süre çok eğiticidir. Oradaki editörlerinizden çok şey öğreneceksiniz. Yani Anadolu'nun sahasında nasıl bir şey onu görmüş olacaksınız."

Öztürk, daha sonra Azeri gazetecilerin sertifikalarının hayırlı olmasını dileyerek, katılımcılara sertifikalarını verdi.

Eğitim görenlerden Elmaddin Behbud, yaptığı konuşmasında eğitim kapsamında kendilerine gösterilen ilgiden dolayı AA Genel Müdürü Öztürk ve diğer ajans çalışanlarına teşekkür etti.

Daha sonra Azeri gazetecilerden Eldar Kerimov da Şair Bahtiyar Vahabzade'a ait "Azerbaycan-Türkiye" adlı şiirini okudu.

Eğitim programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'da Eğitim Alan Azeri Gazeteciler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi
    13:18 Muğla'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni gezdi

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Köyceğiz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğrenciler, antik kentteki yapılar hakkında bilgi alarak tarihi bir yolculuk gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Çörtük, öğrencilere ve katılımcılara bilgi verdi.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor
    13:13 Aksaray Belediyesi Sosyal Belediyecilik Faaliyetlerine Devam Ediyor

    Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik çerçevesinde yaptığı çalışmaları yeni dönemde de sürdürüyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, ihtiyaç sahipleri, engelliler ve bakıma muhtaç aileler için çeşitli uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. Aksaray Belediyesi, hastalara bakım seti ve yeni doğan bebeklere hoş geldin seti hediye ediyor. Ayrıca glütensiz gıda desteği, evde sağlık hizmeti, evde bakım hizmeti gibi sosyal yardımlar da sunuluyor.


Advertisement