AA'dan, 100'üncü yılına girerken dünya televizyonlarına video haber hizmeti - Son Dakika
Güncel

AA'dan, 100'üncü yılına girerken dünya televizyonlarına video haber hizmeti

AA\'dan, 100\'üncü yılına girerken dünya televizyonlarına video haber hizmeti

AFP ve Getty ile yaptığı anlaşmalarla dünya medyasına fotoğraf sağlayan Anadolu Ajansı (AA), 100'üncü yıl projeleri kapsamında Reuters ile yaptığı anlaşmayla dünya televizyonlarına doğrudan AA logosuyla video hizmeti sunuyor.

25.12.2019 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFP ve Getty ile yaptığı anlaşmalarla dünya medyasına fotoğraf sağlayan Anadolu Ajansı (AA), 100'üncü yıl projeleri kapsamında Reuters ile yaptığı anlaşmayla dünya televizyonlarına doğrudan AA logosuyla video hizmeti sunuyor.

AA, merkezi Londra'da bulunan ve dünya genelinde 2 binden fazla gazete, televizyon ve yayıncı abonesine sahip Reuters ile video dağıtım anlaşması imzaladı.

Anlaşma kapsamında, AA tarafından üretilen AAVN İngilizce videolar, Reuters'ın yeni dijital içerik platformu Reuters Connect üzerinden dünyanın önemli medya kuruluşlarıyla AA logosuyla paylaşılmaya başlandı.

Anadolu Ajansı Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Yılmaz Yaman, "Bu ay yürürlüğe giren anlaşmayla birlikte, 16 farklı ülkeden 26 televizyon kuruluşu AA videolarını haber bültenlerinde kullandı. Bu kapsamda ABD, Almanya, İngiltere, Hong Kong, Vietnam, İspanya, Malezya ve Hollanda gibi ülkelerdeki haber izleyicileri, AA logolu videoları görebilmekte." dedi.

Türkiye'nin global haber ajansı AA'nın bölgesinin en güçlü haber ve görsel sağlayıcısı olarak 100'üncü yılına girerken yaptığı bu iş birliğiyle dünya medyasına önemli bir hizmet sağlayacağına işaret eden Yaman, "Dünyanın en sıcak olaylarına tanık olan AA, içeriğini dünyanın en büyük dijital içerik platformlarından biri olan Reuters Connect ile paylaşarak, dönüşen medya ortamında farklı ve yeni müşteri gruplarına hizmet verecek. Bu anlaşmayla AA markasının globalde güçlenmesi yanında ülkemiz adına da önemli bir hizmeti yerine getirmiş olacağız." diye konuştu.

Reuters'ın Ortaklıklar Departmanı Üst Düzey Yöneticisi Justine Flatley ise AA ile ortaklığın çok önemli olduğunu vurguladı. Flatley, "Çünkü ortaklığımız, Reuters Connect müşterilerinin dünya gündemini çoğu zaman belirleyen bir coğrafyada haberlere erişimini sağlamaktadır. Anadolu Ajansı ile ortaklığımızın, Orta Doğu ve diğer bölgeler için müşterilerimizin haberleri aktarımını geliştireceğine güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez de bu iş birliğini, dünyanın her yerinden üretilen videoların, çok daha geniş bir platformla dünya genelindeki medya kuruluşlarına ulaştırma açısından önemsediklerini ifade etti.

Öymez, Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma yolunda önemli bir adım olan bu iş birliği sayesinde Türkiye gündemi başta olmak üzere uluslararası pek çok konuyu farklı perspektifle dünya gündemine taşıyacaklarını belirtti.

Hasan Öymez, "Yaygın haberci ağımızla çok güçlü olduğumuz coğrafyalardaki sıcak gelişmelerden dünya medyasının daha hızlı ve daha etkili biçimde haberdar olmasını sağlayacak olan bu iş birliği, dünya medyası için de olumlu bir gelişme. Bu iş birliği, AA ve Reuters'in yanı sıra dünya medyasına da hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AA, halen, kendi dijital içerik platformu "anadoluimages.com" üzerinden Türkçe ve İngilizce dillerinde 6 milyona yakın global fotoğraf içeriğini medya kuruluşlarına ulaştırıyor. 100'üncü yıl projeleri kapsamında platformun yeni versiyonunu, 1 milyona yakın video arşivini de katarak yayına almayı planlayan AA, global erişimini arttırmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AA'dan, 100'üncü yılına girerken dünya televizyonlarına video haber hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement