Aa Foto Muabiri Sinan Gül'e Doku Nakli Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aa Foto Muabiri Sinan Gül'e Doku Nakli Yapıldı

Aa Foto Muabiri Sinan Gül\'e Doku Nakli Yapıldı

Medicalpark Bahçelievler Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr.Ahmet Doğan, Suriye'deki olayları izlerken Halep'te ayağından yaralanan AA foto muhabiri Sinan Gül'e yaklaşık bir hafta önce doku nakli gerçekleştirildiğini ve dün yapılan...

29.08.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medicalpark Bahçelievler Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Doğan, Suriye'deki olayları izlerken Halep'te ayağından yaralanan AA foto muhabiri Sinan Gül'e yaklaşık bir hafta önce doku nakli gerçekleştirildiğini ve dün yapılan kontrolde dokunun tuttuğunu gördüklerini belirterek, "Pazartesi günü taburcusunu planlıyoruz. Bir aydan sonra işbaşı yapabilir diye düşünüyorum" dedi.

Sinan Gül'ün ameliyat sonrası durumuna ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Doğan, Gül'ün yarasının doku nakline uygun hale gelmesi için beklediğini söyledi.

Doğan, bu sürede herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadıklarını dile getirerek, "Yaklaşık bir hafta önce doku naklini gerçekleştirdik. Dün yaptığımız kontrolde de dokusunun tuttuğunu ve herhangi bir sorun olmadığını gördük. Sinan'ın artık taburcu olmasında bir sakınca yok. Sadece tedbir amacıyla birkaç gün daha hastanede tutacağız. Pazartesi günü de taburcusunu planlıyoruz" diye konuştu.

Gül'ün yavaş yavaş ayağının üzerine basmaya başlayacağını, bundan sonrası için herhangi bir fonksiyonel sorun yaşanmasını beklemediğini ifade eden Doğan,

"Bir aydan sonra işbaşı yapabilir diye düşünüyorum. Eski işini yapabilir, yine savaş muhabirliğine devam edebilir" diye konuştu.

-"Ayakkabımı giydiğim an tekrar işime döneceğim"

Sinan Gül de parçalanan ayağının üzerinde bir doku oluşması için bir süre beklendiğini, doku oluştuktan sonra bacağının üst kısmından doku naklinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplam üç ameliyat geçirdiğini aktaran Gül, ilk iki operasyonda kurşunun çarptığı bölgede ölen dokuların canlandırılması için kazıma işlemi yapıldığını anlattı.

Gül, dün de doku naklinin tuttuğuna ilişkin "müjdeli haberi" aldıklarını ifade ederek, sürece ilişkin şunları kaydetti:

"Bundan sonrası zaten iyileşme süreci. Ağrılı bir süreçti. 30 gündür hastanedeyim. Benim gibi sürekli koşuşturmaya alışık bir insan için yatmak bile zor gelirken, böyle ağrılı bir süreçte yatmak çok daha zor geldi ama sonuç itibariyle şu an iyiyim. Her geçen gün de daha iyiye gidiyorum. Kısmetse ayakkabımı giyebildiğim an tekrar işe başlamayı düşünüyorum."

Gül, bir aydır hareketsiz olduğu için bacağında incelme ve kaslarında erime olduğunu, ancak bu konuda da gerekli tedavinin ardından eski sağlığına kavuşacağını dile getirerek, birkaç gün içerisinde bastonlar yardımıyla ayağının üzerine basma denemelerine başlayacaklarını söyledi.

-"Fotoğraf çekmeyi özledim"-

Sinan Gül, "Yatmak zaten başlı başına sıkıntıydı. Dolaşmayı, sağlıklı bir şekilde yürümeyi, fotoğraf çekmeyi özledim. Çok uzun bir süredir, bir aydır elime makinemi alamıyorum. Kızımla parka gitmeyi özledim. Eşimle, kızımla beraber dolaşmayı çok severdik. Bunu özlüyorum. Severek yaptığım için işimi özlüyorum" diye konuştu.

Sinan Gül, Suriye'deki olayları izlemek üzere Halep'te bulunduğu sırada, 30 Temmuz'da Şaar bölgesindeki çatışmaları izlerken ayağından vurulmuştu.

Halep'te tedavi altına alınan Gül, önce Kilis'e getirilmiş, daha sonra Gaziantep'e ve oradan da ambulans uçakla İstanbul'a getirilerek hastaneye yatırılmıştı.

Muhabir: Aylin Kürkcü/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Foto Muabiri Sinan Gül'e Doku Nakli Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement