Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi - Şırnak/ - Son Dakika
Güncel

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi - Şırnak/

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Şırnaklılar ile Karamanlılarla buluştu.

13.07.2017 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Şırnaklılar ile Karamanlılarla buluştu.

Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Mehmet Aktaş, Türkiye'nin her il ve ilçesinde olduğu gibi menfur darbe girişimine karşı Şırnak insanının da hem il merkezinde hem de ilçelerinde göğsünü siper ederek mücadelesini verdiğini söyledi.

O gece, Şırnak'taki askeri birliklerin içine yuvalanmış FETÖ'cü askerlerin, başka illere gitme istekleri ve hamleleri olduğunu aktaran Aktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şırnak halkı FETÖ'cü askerlerin başka yerlere gitmemesi için göğüslerini siper etmiş ve yollarını kesmiştir. Daha fazla kan dökülmesine engel olacak çok ciddi bir inisiyatif kullanmıştır. Tereddütsüz inanıyorum ki inşallah olmaz ama buna benzer bir darbe teşebbüsünde yine bütün Şırnak halkının aynı şekilde ölümü göze alarak devletin, milletin bütünlüğü, kardeşliği için aynı fedakarlığı göstereceğinden şüphe etmiyorum."

Aktaş, sergide yer alan fotoğraflarla darbe girişimi sırasında yaşananlardan bir kesit sunulduğunu belirterek, "Çok güzel fotoğraflar var. O günü o geceyi bütün çıplaklığı ile ortaya koyan çok önemli fotoğraflar. Ben Anadolu Ajansına ve bu programda emeği geçen bütün herkese yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminin milletin ciddi anlamda karşı durmasıyla bertaraf edildiğini söyledi.

Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması ve o ruhun canlı tutulması adına Cumhurbaşkanlığının himayelerinde çeşitli etkinlikler yapacaklarını anımsatan Yılmaz, "Bu kapsamda Anadolu Ajansımızın o geceye ait çekilmiş fotoğraflarını sergiledik. O kareleri zihinlerde canlı tutmak adına böyle bir fotoğraf sergisi yapma gereksinimi hissettik, çünkü insan hafızası çabuk unutur. Biz de üzeri toz tutmasın diye bu fotoğraf sergisini yaptık. Umarım 15 Temmuz'da yapılan alçak saldırıyı unutturmama adına bu fotoğraf sergimizin bir katkısı olur." ifadelerini kullandı.

Serginin açılışına, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aşan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Karaman

Karaman Belediyesi, Karaman Valiliği ve AA işbirliğiyle "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Karaman'da çekilmiş 120 fotoğraftan oluşan sergi, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki tarihi Hatuniye Medresesi'nde Karamanlılarla buluştu.

Sergi açılışının ardından konuşan Karaman Valisi Fahri Meral, demokrasiye aşık Türk milletinin 15 Temmuz günü büyüklüğünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Sergide emeği geçenlere teşekkür eden Meral, "15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla sergimizi açtık. İlelebet bundan sonra ülkemiz, milletimiz böyle bir darbe teşebbüsüyle bir daha karşılaşmaz" dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise 15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini belirterek, "Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. 15 Temmuz hain darbe girişiminin, toplum, millet tarafından idaresine nasıl sahip çıkıldığını, bu hainlerin tüm ülkemizde yaşayan insanlarımıza neler yaptığını gösteren bir fotoğraf sergisini açtık" diye konuştu.

Sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi - Şırnak/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde '15 Temmuz' Sergisi - Şırnak/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.


Advertisement