Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

"Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Hatay'da açıldı.

14.07.2017 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Hatay'da açıldı.

Hatay Valiliği ve AA iş birliğiyle Antakya Kültür Merkezi'nde açılan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"nde, AA foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş fotoğraflar yer aldı.

Sergiyi gezen Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un birinci yıl dönümü olduğunu, bir daha böyle günleri ülkenin yaşamamasını dilediğini söyledi.

Bundan bir ders alınması gerektiğini belirten Tetikoğlu, "Bir daha böyle şeyleri yaşamamak adına her türlü tedbiri alırız. Böyle kara günler tarihimizde olmaz inşallah." dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç da 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

15 Temmuz'un ilk yılı olması nedeniyle hatıraların yeni olduğunu belirten Atıç, "Nasıl Çanakkale'yi unutmadıysak 15 Temmuz'u da unutmamak, bundan sonraki nesillerin bir daha böyle bir günü yaşanmaması, o gün kendini bu aziz vatan için seve seve feda etmiş şehitleri anmak adına bu programları tertip ediyoruz. Bugün fotoğraflara yabancı değiliz, çünkü o gün fotoğrafları bizzat yaşayanlarız." diye konuştu.

Atıç, 15 Temmuz'da o günü nakletmenin kolay bir şey olmadığını aktararak "Bunu da ancak Anadolu Ajansı başarabilir diye düşünüyorum. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Sergiyi gezen Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen de 15 Temmuz'un Türkiye için acı bir tecrübe olduğunu dile getirdi.

Açılışa, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, SGK İl Müdürü Hamit Bal ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde '15 Temmuz' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement