Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde açıldı.

14.07.2017 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde açıldı.

Orhaneli Belediyesince belediye çay bahçesinde hazırlanan "Milli İradenin Yükselişi Sergisi"nde, 30 fotoğraf yer alıyor.

Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türk tarihine düşmanlığı olanların birleşerek 15 Temmuz'u yaşattıklarını söyledi.

Darbe girişimi haberini aldıkları esnada ilçede 5 bin kişinin toplandığını hatırlatan Tatlıoğlu, "Camilerimizde selalar okutup köylerimize haber verdik ve yürüyüşe geçtik. Yürüyüşe geçtiğimiz zaman da 15 bin kişiden fazla vatandaşımız vardı. Buranın nüfusunu 22 bin kişi olarak düşünürseniz, halkın yüzde 85'i bir saat içerisinde toplanıp darbe girişimine direniş için bir araya geldi." diye konuştu.

Tatlıoğlu, bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını temenni ettiğini dile getirerek "İhtilaller hep iktidarları ele geçirmek içindir ama bu seferki ihtilal, Türkiye'yi bitirmek için yapılmış. Bunun da yüzyıllardan beri Türkiye'nin üzerinde kötü emelleri olan devletlerin sonuç alacaklarını zannettikleri bir kalkışmanın sonucu olduğu belli oldu." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz direnişini unutmamak ve unutturmamak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlatan Tatlıoğlu, şunları dile getirdi:

"Anadolu Ajansı'yla bugünü yad etmek ve hatırlamak için bir sergi hazırladık. Anadolu Ajansı'na gönül dolusu teşekkür ediyorum. Onlar da bir milli görevi yerine getiriyorlar, tebrik ediyorum. Vatan millet, devlet millet kaynaşması işte budur. Sivil toplumların, yerel, ulusal basının herkesin bir biriyle kol kola girip de bu ülkeyi yad etmesi budur, bu bir örnektir, en güzel örnektir. Ben Anadolu Ajansı'na çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun."

Orhaneli Kaymakamı Emir Osman Burgurlu da darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak gerektiğini vurgulayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koordinesinde, liderliğinde başlatılan milli hafızayı canlı tutma faaliyeti kapsamında Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarından oluşan sergide bir araya geldiklerini belirtti.

Öte yandan, AA Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar, açılışa katılan ziyaretçilere fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde "15 Temmuz" Sergisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Fotoğraflarıyla 81 Ilde '15 Temmuz' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement