Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Yardımcısı Arınç: "(Benim kırmızı çizgim şudur, şundan daha aşağısını kabul etmem) anlayışı veya bazı partilerin kapıyı kapalı tutmak anlayışı doğru bir anlayış değildir.

12.06.2015 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Yardımcısı Arınç:

"(Benim kırmızı çizgim şudur, şundan daha aşağısını kabul etmem) anlayışı veya bazı partilerin kapıyı kapalı tutmak anlayışı doğru bir anlayış değildir. Kendine güvenen hiçbir siyasetçi böyle yola çıkmaz"

"Elbette hükümet kurulamadığı takdirde erken seçime gitmek de anayasal bir kurumdur ama öncelikle hükümet kurma imkanlarının araştırılması ve acil yapılacak işlemle birlikte bir taraftan ekonomi, bir taraftan dış politika, bir taraftan Türkiye'yle ilgili bütün hususlarda güçlü bir hükümetin bir an önce karar alma noktasına gelmesi acildir. Buna ilişkin çaba gösterilmesi gerekir"

"Bir parti grubunun 'Biz bu konuda karar aldık. Dört eski bakan hakkında yeniden soruşturma komisyonu açacağız, bunu da diğer partilere bir öneri olarak götürüyoruz' demesi anayasayı çiğnemektir. Milletvekilleri böyle bir komisyonun açılması ve sonuçlanması konusunda vicdanlarına ve hukuka uygun hareket ederler. Sayın genel başkanlara acizane hatırlatmak istiyorum ki bu konuyu ağızlarına alıp da bir parti kararı olarak veya gruplarını bağlayıcı bir karar olarak ileriye sürmesinler. Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir ve mahkum olurlar" (12.14/12.20/12.28)

2- Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili görülen dava öncesi Tarsus Adliyesi önüne gelen gruplar, kadın cinayetlerini protesto etti. (09.44/10.37)

3- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde ramazan pidesinin kilogram fiyatının 6 lirayı geçmeyeceğini, Ankara'da 250 gramlık pidenin 1,5 liradan satışa sunulacağını açıkladı. (11.07)

4- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile telefonda görüştü. (11.19)

5- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, "DAEŞ'e karşı mücadelenin tüm kollarında Türkiye ile güçlü bir ortaklığımız var. Türkiye burada kilit bir rol oynuyor" dedi.  ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ise DAEŞ ile mücadelede Irak'ta yeni üsler açılması gerekebileceğini söyledi. (00.01/00.59)

6 - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde 29 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'un eşi Funda Furtun'u evinde ziyaret etti. Müezzinoğlu, "Görevi başında şehit olduğu hastaneye onun isimini vermeyi düşünüyoruz" dedi. (00.18)

7- Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala'da meydana gelen şiddet olaylarında 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. (00.31)

8- Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde muhaliflerle rejim birlikleri arasında çatışma çıktı. (10.45)

9- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin atandı.(11.00)

10- Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın Üst Yöneticisi (CEO) Dick Costolo'nun istifa ettiği bildirildi. (01.17)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement