Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Koalisyon görüşmeleri başlıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için hazırlıklarını tamamladı.

12.07.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Koalisyon görüşmeleri başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için hazırlıklarını tamamladı. Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında, yarın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, salı MHP Genel Başkanı Bahçeli, çarşamba ise HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile bir araya gelecek.

Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Bütün siyasi partiler, teşkilatlarını, dinleyeceklerini dinledi, seçmenlerin beklentilerini aldılar. Şimdi gerçek bir müzakere zamanı" dedi.

CHP, yarınki koalisyon görüşmesinde ağırlıklı olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu dinleyecek.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, koalisyona girmeyeceklerini açıklayan parti yöneticilerinin, şimdi bazı şartlar öne sürerek koalisyona katılabilecekleri yönünde açıklamada bulunduklarını belirterek, "Bir koalisyon olursa bu ülke için iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, milletin verdiği kararda yanlış ve hata aramayacaklarını, onun gereğini yerine getireceklerini ifade ederek, "Madem ki halk böyle bir karar verdi. Bir hükümet kurulmasını istiyor. Bu hükümetin AK Parti tarafından kurulmasını istiyor ve bunu arzu ediyor ve bekliyor, biz bu hükümeti kurmak için çalışacağız. İyi niyetle çalışacağız. Kuramazsak, kabahat diğer partilerdedir. Bunu bugünden ifade edeyim" diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ekonomide başarı için bakanlıkların dağılımından öte bakanlıklar arası koordinasyon ve söylem birliğinin çok önemli olduğunu bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, görevlerinin halkın tercihlerine saygı göstermek olduğunu kaydederek, "Hiçbir partinin koalisyondan kaçmak gibi bir lüksü yoktur. Çünkü herkes bu ülkeye, bu seçmene karşı sorumlu. Kendisine bir görev düşerse bu görevden kaçamaz" dedi.

(12.28/11.49/02.02/00.15/00.48/12.42/02.34) (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı izlerin kolay silinmediğini, bazı acıların telafisi olmadığını vurgulayarak, "Yitirilen gencecik fidanlar geri gelmiyor ama bizler helalleşmeyi, dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte yaşamayı yücelten bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu anlayışla istikbale bakmak, umutlarımızı diri tutmak mecburiyetindeyiz. Bugün bizlere düşen, geçmişi unutmadan, tarihten ders alarak benzer dramların yaşanmayacağı barış ve huzur dolu bir geleceği inşa etmektir" diye konuştu.

(00.02) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Libya'dan Mısır'a kadar, Yemen'den Körfez ülkelerine kadar nasıl bir zamanlar hepsine Türkiye ilham olduysa tekrar Türkiye'nin onlara ilham olacağı, önderlik yapabileceği, yol göstereceği bir duruma gelecek. Bu anlamda açıkçası Orta Doğu ve Arap politikalarımızı gerçekçi bir şekilde gözden geçirmenin faydalı olacağı kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

(00.15) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- Meclis, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) boşalan üyelikler için seçim yaptıktan sonra tatile girecek.

(11.13)

5- Yarın Kadir Gecesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yayımladığı Kadir Gecesi mesajında, "Yüce Rabbimiz nezdinde değerimizi yükseltmenin yolu, hayatımızı 'Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil' şuuruyla sürdürmekten geçer. Allah katında yeniden yücelmenin yolu, sürekli nefis muhasebesi yapmaktan, geçmişimizi değerlendirmekten, gafletle geçen günlerimizi sorgulamaktan, hata ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfar etmekten geçer. Bu gece ile yükselmenin yolu, Yüce Rabbimizden af ve bağışlanma dilemekten dönüştürmekten geçer" ifadelerini kullandı.

(14.17)

6- Terör örgütünden saldırılar

Ağrı'da terör örgütüne yönelik operasyonda 4 kişi gözaltına alındı, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Ardahan'ın Göle ilçesindeki su kesintisini gidermek isteyen belediye personelini alıkoyan teröristlerin, olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde yol yapım şantiyesinde yakılan 4 iş makinesinin, terör örgütü PKK mensuplarınca kundaklandığı bildirildi.

(15.29/15.03/14.47)

7- Çözüm Süreci

Van, Hakkari, Ağrı ve Muş'taki sivil toplum örgütü temsilcileri Çözüm Süreci kapsamında atılan adımların Doğu Anadolu Bölgesi'nde olumlu karşılık bulduğunu bildirdi.

(15.53)

8- Usulsüz dinleme davası

Devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) görevlisi 28 kişi hakkındaki davanın görülmesine, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın başlanacak.

(10.20)

9- Destici, yeniden genel başkan

Saadet Partisi'nin listelerinden 7 Haziran Genel Seçimi'ne girmek için Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) istifa eden Mustafa Destici, tek listenin yer aldığı partisinin 6. Olağanüstü Büyük Kurultayı'nda, 340 oy alarak yeniden genel başkan seçildi.

(15.07) (Fotoğraflı/Görüntülü)

10- ÖSYM tarafından öğretmen adayları için düzenlenen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)  yapıldı.

(10.51)

11- İzmir'in Karşıyaka ilçesinde mide küçültme ameliyatı olduktan 4 gün sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanedeki ameliyat sırasında hayatını kaybeden 35 yaşındaki Ceyda Yanık toprağa verildi.

(15.29) (Fotoğraflı/Görüntülü)

12- Yunanistan'daki gelişmeler

Avro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için toplandı. Maliye bakanları, yeni bir kurtarma paketi için başvuran Yunanistan'dan daha somut adımlar bekliyor.

Yunanistan Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis, ülkede bankalara uygulanan sermaye kontrollerinin en az iki ay daha devam edeceğini bildirdi.

(13.20/11.44) (Görüntülü)

13- Afganistan'da çatışmalar

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin altı ilçesinde Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 56 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da düzenlenen başka bir saldırılarda da 25 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

(13.10/15.07) (Görüntülü)

14- Suriye'deki tarihi Halep Kalesi'nin kontrolünü elinde bulunduran rejim güçlerinin, muhalif noktalara sızmak için kullandığı tüneli patlatması sonucu kalenin güneydoğu kısmındaki duvarın yıkıldığı bildirildi.

(10.50) (Fotoğraflı)

15- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Rami el Hamdallah'ın uzlaşı hükümetinde yapılacak değişiklikleri bayram sonrasında karara bağlayacağı ileri sürüldü.

(06.39)

16- Fas'ın Sahirat kentinde bir araya gelen Libyalı tarafların, BM'nin sunduğu çözüm önerisini imzaladığı bildirildi.

(04.07) (Fotoğraflı/Görüntülü)

17- Endonezya'nın Doğu Java bölgesinde faaliyete geçen Raung Yanardağı'ndan savrulan küller nedeniyle Bali'de uçak seferleri tekrar iptal edildi.

(05.29)

18- Şerif'e veda

Mısır'ın başkenti Kahire'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren sinema oyuncusu Ömer Şerif (83) için cenaze töreni düzenlendi. Şerif için başkent Kahire'deki Müşir Tantavi Camii'nde cenaze namazı kılındı.

(15.51) (Fotoğraflı/Görüntülü)

19- Portekiz Premier Lig ekibi Porto'ya transfer olan İspanyol kaleci Iker Casillas, düzenlediği basın toplantısıyla Real Madrid'e veda etti.

(15.16)

20- Galatasaray'ın yeni transferi Lionel Carole, Liv Hospital'da sağlık kontrolünden geçti.

(11.20)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement