Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- 64. Hükümet kuruldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Hükümeti onayladı.

24.11.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- 64. Hükümet kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Hükümeti onayladı.

(13.43)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 64. Cumhuriyet Hükümeti'nin Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. Davutoğlu, "Bu Bakanlar Kurulu, Türkiye'yi önümüzdeki dört yıl içinde yeni bir ufka taşıma misyonu üstlenmiş bulunmaktadır. Ağır bir sorumluluktur ancak arkasında yüzde 85'lik katılımla sağlanmış bir seçim zaferi, önünde de 2023'e yürüyen bir ufuk vardır. Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız" dedi.

(15.02) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Davutoğlu'nun açıkladığı Bakanlar Kurulu şu isimlerden oluştu:

"Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım."

(14.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

AK Parti'nin kurduğu altıncı hükümette 8 isim ilk kez bakan olurken, daha önce çeşitli bakanlıklarda bulunmuş 18 milletvekili de yeni kabinede yer aldı. Parti tüzüğündeki 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Bozdağ, Yıldırım, Elitaş, Çelik ve Çavuşoğlu, 1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye girerek bakanlık görevine getirildi. Başbakan yardımcılığı sayısının 5'e çıkartıldığı yeni hükümette üye sayısı 27'ye yükseldi.

(15.52)

2- Sınırı ihlal eden savaş uçağı düşürüldü

Genelkurmay Başkanlığından, Türk hava sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçağın beş dakika içerisinde 10 kez ikaz edilmesine rağmen ihlale devam ettiği, söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki F-16 uçağı tarafından müdahalede bulunulduğu bildirildi.

(11.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarca Suriye sınırında müdahalede bulunulan savaş uçağının sınır ihlali yaptığı, iz analizinden de ortaya çıktı.

(12.26)

Hadiseyi yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

(11.06)

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu ile görüşerek bilgi aldığı bildirildi. Davutoğlu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanlığınca NATO, BM ve ilgili ülkeler nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağı belirtildi.

(10.27)

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

"Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz. Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir"

"Bütün dünyaya, uluslararası kamuoyuna şu çağrıda bulunuyorum; gelin Suriye'deki ateşi söndürelim. Suriye'deki ateşi söndürmek yerine Bayırbucak Türkmenlerine, Halep Araplarına ya da Azaz'daki Araplara, Kürtlere, Türkmenlere ateş yağdıran kim olursa olsun, ister Suriye rejimi ister terör örgütleri isterse dışarıdan müdahale eden unsurlar, onlara karşı da mesajımız açıktır. Suriye halkı diğer bütün halklar gibi barış ve onur içinde yaşamayı hak eden bir halktır."

(15.07-15.14) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Su-24 tipi Rus savaş uçağının muhtemelen yerden açılan ateş sonucu düşürüldüğünü açıkladı.

(11.27)

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçak olayıyla ilgili Rusya Güvenlik Konseyini topladığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Düşürülen savaş uçağının pilotlarından birinin, muhalifler tarafından bulunduğu öne sürüldü.

(11.55)

NATO'dan, sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesine ilişkin, "Durumu yakından takip ediyoruz. Türk yetkililer ile irtibat halindeyiz" açıklaması yapıldı.

(13.17)

NATO, Türkiye'nin talebi üzerine TSİ 18.00'de olağanüstü toplanacak.

(13.52)

3- 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti.

(10.09)

4- HSYK 2. Dairesi, İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'nda, sanıklar lehine verilen TÜBİTAK raporunu dosyaya koymayan eski İstanbul Başsavcıvekili, Çorum Savcısı Fikret Seçen'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı. Daire, aynı nedenle İstanbul'daki Askeri Casusluk Davası'na bakan kapatılan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri Metin Özçelik, Birol Bilen ve Mehmet Ekici'nin de görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

(14.04)

5- Şırnak'ın Cizre ilçesinde, çevre güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda, Emniyet Müdürlüğünde çalışan sivil bir personel şehit oldu.

(14.00)

6- Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.  Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 18'e yükseldi, bugüne kadar 94 barikat kapatıldı, kamuflaj amaçlı 32 perde ve branda ile barikat olarak kullanılan 3 tır ve bir kamyon kaldırıldı, teröristlerce tuzaklanan 19 bomba düzeneği imha edildi. Operasyonların, 16 Eylül'de ilçede zırhlı araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 1'i komiser, 3 polis memurunun anısına "Ekip 38" adı ile gerçekleştirildiği belirtildi.

(11.57)

7- Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan açılan davada Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Diyarbakır'da ifadesinin talimatla alınması yönündeki talebini kabul etmedi.

(13.25)

8- Diyarbakır'da geçen yılki izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un  öldürülmesine ilişkin 21'i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması için müdahil avukat ile bazı sivil toplum kuruluşları destek çağrısında bulundu.

(15.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, pazara giden ailelerin bulunduğu minibüsün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi yaşamını yitirdi.

(10.46)

10- ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerinin seçildiği Uluslararası EmmyÖdülleri, New York'ta sahiplerini buldu.

(06.13)

11- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı. Para Politikası Kurulu açıklamasında,  "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir" bilgisi verildi.

(14.19)

12- Alman otomotiv markası Volkswagen hakkında, dizel araçlarda "emisyon testi manipülasyonu yapmak" suçlamasının ardından, "vergi kaçırmak" iddiasıyla da soruşturma başlatıldı.

(14.20)

13- OECD ülkeleri eğitime GSMH'lerinin yüzde 5,3'ünü harcıyor. Bu ülkelerde eğitim harcamalarının yüzde 83,5'i kamu tarafından karşılanıyor. 25-34 yaş arası nüfusun yüzde 41'i üniversite mezunu.

(14.54)

14- Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde, rejim birliklerinin eline geçen Kızıldağ'ın yeniden Türkmenlerin kontrolüne geçtiği bildirildi.

(12.35)

15- ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkmenlerin DAEŞ terör örgütüne karşı "çok etkili bir savaş gücü" olduğunu açıkladı.

(03.27)

16- Bedensel engelli milli sporcu Nazmiye Muratlı, Macaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya elde etti.

(15.03)

17- Kariyerinin ilk teknik direktörlük deneyimini 1987 yılında Galatasaray'da yaşayan Denizli, 66 yaşında tekrar sarı-kırmızılı kulübün başına geçti. Süper Lig'de son 5 sezondur şampiyonluk iddiası taşıyan bir kulüp çalıştırmayan deneyimli teknik adam, sarı-kırmızılı ekipte kendisini önemli bir rekabetin içinde bulacak.

(12.05) (ANALİZ)

18- UEFA tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen "Yılın 11'i" adayları arasında Bayer Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da yer aldı.

(14.54)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement