Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bayburt'ta yaptığı konuşmada öne çıkan başlıkları şöyle: "Sayın Putin, 'kim terörizme çifte standart uyguluyorsa, ateşle oynuyordur' diyor.

27.11.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bayburt'ta yaptığı konuşmada öne çıkan başlıkları şöyle:

"Sayın Putin, 'kim terörizme çifte standart uyguluyorsa, ateşle oynuyordur' diyor. Bu söze ben sonuna kadar katılıyorum. Doğru. Suriye'de 380 bin cana mal olan, devlet terörü uygulayan Esed rejimine destek olmak, evet o da ateşle oynamaktır. DAİŞ'le mücadele bahanesiyle uluslararası meşruiyeti olan muhalifleri vurmak, evet ateşle oynamaktır.

" Türkiye'nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek, bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza ki bir fuara katılmak için Rusya'ya giden vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Bölgede ticari faaliyet veya insani yardım amaçlı olarak bulunabilecek tırları sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz."

"Kendilerinden (Rusya Devlet Başkanı Putin) olayın olduğu gün randevu talebinde bulundum, telefonla görüşelim istedim. O günden bugüne dönmediler. Şimdi Paris'te İklim Değişikliği Zirvesi var. Zannediyorum kendileri de oraya gelecek, orada da bunları oturup konuşabiliriz, değerlendirebiliriz. Biz, Rus savaş uçaklarının sınırlarımızı ihlal ettiğini radar görüntüleriyle, ses kayıtlarıyla tüm dünyaya duyurduk. Bu konuda Türkiye'nin haklı olduğu tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Rusya'nın da iddialarını bu şekilde ispatlama mükellefiyeti vardır, aksi takdirde Türkiye'ye yapılan bu ağır ve haksız itham yüzünden Rusya, yalancı durumuna düşecektir."

"Rusya'nın uçak meselesini bahane ederek, Suriye'deki askeri bağlarını güçlendirmesinin gerisindeki kurnazlığı da görmüyor değiliz."

"Son olarak Rusya Devlet Başkanı'nın dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalar asla kabul edilebilir değildir. Türkiye kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmüş değildir. Bu olay sınır ihlaline verilen otomatik bir tepkiden ibarettir, angajman kurallarının uygulanmasıdır."

"Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz, bunu böyle bilesiniz. Bize bu iftirayı atanlar, bilsinler ki müfteri sıfatını sahiplenmişlerdir."

(15.38/15.40)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan ve Putin'in, Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi.

(12.18)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, bunun, bir ülkeye karşı yapılmış bir eylem olmadığını belirterek, "Türkiye, mevcut angajman kuralları temelinde, egemen olduğu toprakların bütünlüğünü korumak üzere harekete geçti" değerlendirmesinde bulundu.

(01.17)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz gerginlikten yana değiliz. Bu sorunu diplomatik yolla aşacağımızı düşünüyoruz. Aynı anlayışı komşumuz, dostumuz Rusya'dan da bekliyoruz. Sağduyulu açıklamalar ve davranışlar bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde tansiyonun düşeceğini düşünüyorum. Bu konuda kardeş Azerbaycan'ın objektif ve dengeli tutumunu da takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

(11.43)  (Fotoğraflı/Görüntülü)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya'nın Türkiye'ye gıda ambargosu uygulayacağı iddialarına ilişkin, "Resmi olarak bize ulaşan somut bir kararları söz konusu değil" dedi.

(12.41)

6- Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmen birlikler, dün kaybettikleri Kızıldağ tepesini geri almak için saldırıya geçti.

(09.06)

7- 64. Hükümet Anıtkabir'de

Başbakan Davutoğlu'nun kurduğu 64. Hükümet'in üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir defterini imzalayan Davutoğlu, "Cumhuriyetimizi evrensel değerler doğrultusunda korumaya ve yüceltmeye, hükümet üyelerimizle birlikte devam edecek, her kayıt ve şartta milletimizden aldığımız kutlu emanete layık olmanın şuuru içinde hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(15.45) (Fotoğraflı/Görüntülü)

8- Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan 55 kişinin bulunduğu botun batması sonucu, ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti.

(10.38/14.56) (Fotoğraflı/Görüntülü)

9- Diyarbakır'da devriye görevi yapan ekip aracına PKK'lı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda 1'i ağır 3 polis memuru yaralandı.

(09.39)

10- Mardin'in Derik ilçesinde 8 mahallede 12.00'de sona eren sokağa çıkma yasağı, terör olayları nedeniyle 14.00'ten itibaren ikinci duyuruya kadar uzatıldı.

(12.49)

11- Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 8 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

(12.56)

12- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) inşasında hiçbir sıkıntı olmadığını, tüm adımların zamanında atıldığını söyledi.

(12.21)

13- Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumların tespit ettiği 12 şirkette daha arama yapılmasına karar verdi.

(15.40)

14- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile CHP milletvekilleri, Cumhuriyet gazetesine ziyarette bulunarak, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

- Türkiye Barolar Birliğinin (TBB), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkında verilen tutuklama kararı ile ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) başvurulacağı bildirildi.

(14.26/13.26) (Fotoğraflı/Görüntülü)

15- Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök hakkında, köşe yazısında yer alan ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na basın yoluyla hakaret etmek" suçundan 1 yıl 4 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

(12.21)

16- Uluslararası piyasada güne yükselişle başlayan dolar/TL 2,9344 ile son üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

(10.58)

17- Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye rejimine ait güçlerin karadan DAEŞ terör örgütüyle mücadeleye katılabileceğini söyledi.

(11.29)

18- Fransız polisinin İsviçre Fransa sınırındaki Ferney-Voltaire kasabasında iki imamın evine baskın düzenlediği bildirildi.

(14.23)

19- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsrail'in Yahudi yerleşim yeri politikasını sürdürmesi konusunda endişe duyduklarını açıkladı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı makamında kabul etti. Abbas tarafından resmi törenle karşılanan Yunanistan Başbakanı Çipras, görüşmeden önce eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın mezarına çelenk koydu.

(09.38)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement