Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı.

09.03.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Savunma Sanayii İcra Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Davutoğlu'nun toplantıdan sonra yaptığı açıklamanın satır başları şunlar:

"Bugün ele aldığımız projeler bağlamında toplamda 5,9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik. Bunun 4,5 milyar doları, yerli üretim şeklinde, yerli ekonominin üretimi şeklinde gerçekleşecek"

"(HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclise sunulması) İstişarelerimizi de sürdürüyoruz, Meclis Başkanımız ile de bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak"

"ATAK helikopterlerinin özellikle motorlarının tümüyle millileşmesi konusunda çok önemli bir projeyi devreye sokuyoruz"

"Terörle mücadelede ihtiyaç hissedilen diğer zırhlı araçları, tek tek ihtiyaç kalemlerini göz önüne alarak değerlendirdik. Hepsi hiçbir gecikmeye mahal olmaksızın karşılanacak"

(14.11-14.25) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye- Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı

Türkiye-Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı, Dışişleri, Adalet ve İçişleri bakanlarının katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yabancı terörist savaşçılar konusunda Belçika'nın tüm beklentilerini karşıladıklarını belirterek, "Belçika ile istihbarat, bilgi paylaşımı ve somut adımların atılması gibi tüm konularda işbirliğimiz var. Aynı işbirliğini PKK ve DHKP-C gibi diğer terör örgütü konularında da görmek istiyoruz" dedi.

(14.43) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Toplantıya ilişkin yapılan ortak açıklamada da "Bakanlar, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde daha da ileri götürülmesi gereken yeni ivmeyi ve iki taraf arasında artan diyaloğu memnuniyetle karşılamışlar, göç dahil Türkiye-AB ilişkilerinin tüm boyutlarında işbirliğini artırma ihtiyacını yinelemişlerdir" değerlendirmesinde bulunuldu.

(15.04)

3- İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'da, gazetecilerin "Sokaklar polise zimmetlenecek" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin soru üzerine, "Bir olay olduğu zaman sorumlusu aranmayacak. Şimdi birden çok sorumlu ve yetkili var. Ama sorumlu tek, yetkili çok görevli olacak" dedi. Ala, İdil'de operasyonların bittiğini, arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, "Terörle mücadelede önemli bir aşama kaydedildi. Vatandaşlarımızın ihtiyacı da karşılanıyor" bilgisini verdi.

(10.46-14.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz milletvekillerimizle bir tek örgüte üyeyiz, Halkların Demokratik Partisi. Başka da hiçbir örgüte üye olmadık, olsaydık da korkmadan söylerdik. Bugüne kadar düşüncelerimiz neyse kamuoyunun önünde açıkça ifade ettik" dedi.

(15.06) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü, Selma Irmak ve Sırrı Süreyya Önder'in dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

(11.50)

6- Şırnak'ın İdil ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde terör örgütüne yönelik süren operasyonlarda 22 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(14.08)

7- İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

(08.47)

8- Anayasa Mahkemesinin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "hak ihlali" kararının gerekçesi açıklandı. Gerekçede, "İsnat edilen suçlamalara temel olarak gösterilen tek olgunun başvuruya konu haberlerin yayımlanması olduğu gözetildiğinde hukukilik şartını sağlamayan tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez" ifadesi kullanıldı.

(12.43)

9- Gaziantep'te, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" finans sağladıkları iddiasıyla dün başlatılan operasyon kapsamında, Naksan Holding bünyesindeki fabrika ve bir iş yeri ile ailenin evinde arama yapıldı.

(15.08) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs'ta İstanbul Taksim Meydanı'nda miting yapmak için İstanbul Valiliğine başvurdu.

(15.06)

11- ÖSYM, 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sorulan soruların tamamının "Temel Soru Kitapçığı" adı altında ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verdi.

(15.45)

12- Bu yıl yaz saati uygulaması nedeniyle saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak.

(09.40)

13- İngiliz yapımcı, aranjör ve besteci Sir George Martin, 90 yaşında hayata veda etti.

(10.22)

14- Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın eş başkanlığında İzmir'de gerçekleştirilen 4. Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi (YDİK) toplantısında iki ülke arasında başta ulaşım, turizm, terör, kaçak göçmen, enerji gibi 48 alanda iş birliği konuları değerlendirildi.

(14.43)

15- Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde şubat ayında en fazla reel getiriyi külçe altın sağladı.

(10.25)

16- Elektrikli araç ve benzin motorunun yanında batarya veya elektrik motoru da içeren hibrit araçların satışı, dünya genelinde 2020 yılına kadar toplam 17 milyonu bulacak.

(14.33)

17- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye görüşmeleri için delegelerin Cenevre'ye gelmeye başladığını ancak Suriyeli muhalifler ve rejim heyetleriyle ayrı ayrı yürütülecek görüşmelerin 14 Mart'ta başlayacağını söyledi.

(15.30)

18- Fransa, ABD, Almanya, İngiltere ve İtalya'nın dışişleri bakanları önümüzdeki pazar günü Paris'te Cenevre'deki barış görüşmeleri öncesi Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya gelecek. Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu görüşmede 27 Şubat'tan bu yana yürürlükte olan ateşkes ile ilgili son gelişmelerin değerlendirileceği" belirtildi.

(14.59)

19- İsrail hükümetinin, dün yaşanan olayların ardından bir dizi güvenlik önlemi alıp, medya organlarını da kapsayan yaptırımlarda bulunmayı kararlaştırdığı bildirildi.

(14.42)

20- Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul'un geri alınması için askeri hazırlıkların yanı sıra çatışmadan dolayı olası büyük bir göç dalgasına karşı bölgede 3 ayrı kampın kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

(10.17)

21- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Portekiz'in Braga takımıyla karşılaşacak.

(10.16)

22- İtalyan spor basının önde gelen gazetelerinden Corriere dello Sport, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Inter'in, Fenerbahçe'nin sol beki Caner Erkin ile ön anlaşma imzaladığını öne sürdü.

(13.39)

23- Galatasaray'da uzun yıllar kalecilik yapan Karadağlı Zoran Simovic, Türk vatandaşı olmak istediğini söyledi.

(10.26)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement