Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Polis Akademisi Ali Birinci Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

04.04.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Polis Akademisi Ali Birinci Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Davutoğlu'nun törende yaptığı konuşmanın satır başları şunlar:

- "Polis teşkilatımız, kurulduğu andan itibaren bütün milleti kuşatmakta, bütün milleti temsil eder bir nitelikte vazifesine devam etmektedir"

"Eğer birileri memuriyet görevini ifa ederken, 'Dışarıda bir başka otoriteden de emir alabilirim, hatta bu emri uygularken İçişleri Bakanına, Başbakana bile hesap vermeden uygularım' derse kendisini kapının dışında bulur. Devlete, demokrasiye ve mesleğine ihanet etmiş olur"

"Halkın oylarıyla iktidara gelmiş ve tabiri caizse yedi düvele karşı bu memleketin menfaatini koruyup, kollamak için gece gündüz çalışan bir Başbakanın odasına böcek koymak... O zaman ben Dışişleri Bakanıydım, Dışişleri Bakanının odasına böcek koyarak, Dışişleri Bakanı, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay İkinci Başkanının son derece mahrem toplantısını dinlemeye çalışmak ihanetin, casusluğun ta kendisidir, vatana, devlete, millete, demokrasiye, mesleğe ihanettir."

"Eğer biri derse ki 'Amirini değil de dini gerekçeler kullanarak şu zatı dinleyeceksin' ya da seküler gerekçeler kullanarak 'Şu devletin menfaatini daha iyi bilen şu yapıyı, şu vesayet odağını dinleyeceksin' derse, dönüp ona 'Eğer bana talimat vermek istiyorsan, çıkar o cübbeni veya başka makamlarda sembolize eden şeyleri, gir seçime, halktan destek al, oy al, gel, ondan sonra bana talimat ver. Bana talimat verecek yegane merci meşruiyetini halktan alan, hesabını da halka veren meşru Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'dir' diyeceksiniz"

(13.06-14.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, yasadışı göçle mücadele ve bu alanda Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016 tarihinde Brüksel'de varılan mutabakat çerçevesindeki işbirliği konularının kapsamlı şekilde ele alındığı belirtildi.

(15.45)

3- AB ile imzalanan geri kabul anlaşması

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacıların geri kabulüne ilişkin anlaşma kapsamında, Yunanistan'ın Midilli adasındaki bir grup göçmen tekneyle İzmir'in Dikili ilçesine getirildi.

(09.33) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Türkiye'den 24 Suriyeli sığınmacı da uçakla Almanya'nın Hannover şehrine ulaştı.

(12.22)

-Türkiye ile AB arasında sığınmacıların geri kabulüne ilişkin imzalanan anlaşma sonrasında karadan ve denizden yapılan "umuda yolculuk"ta büyük oranda düşüş gözlendi. Ayda 15 binin üzerinde olan karada yakalanan göçmen sayısı yarı yarıya azalırken, denizdeki umuda yolculuk da 3'te bire indi. Avrupa'ya hem denizden hem de karadan geçmek isteyen göçmenlerin sayısı, ilk kez bir önceki ayın gerisinde kaldı.

(11.48) (Grafikli)

4- Ermenistan- Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalar

Azerbaycan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında devam eden çatışmalarda, Ermeni güçlerin komuta karargahını imha etti.

(12.09)

Çatışmalarda Azerbaycan ordusundan üç asker şehit olurken, yaklaşık 30 Ermeni askeri öldürüldü.

(10.00-13.40)

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Ermeni güçlerin sivilleri hedef almaya devam etmesi halinde, Azerbaycan'ın atacağı adımların sorumlusunun, Ermenistan olacağını bildirdi.

(12.52)

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ sorununun askeri yolla çözülemeyeceğini söyledi.

(15.10)

5- Kalp krizi sonucu 4 Nisan 1997'de Ankara'da vefat eden Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Alparslan Türkeş, ölümünün 19. yılında kabri başında anıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merhum Alparslan Türkeş'in fazilet sahibi bir insan olarak temayüz etmiş, gözünü budaktan esirgemeyen cesaret sembolü, şefkat ve merhamet sahibi biri olduğunu belirtti.

(13.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik İzmir merkezli 11 ilde başlatılan operasyon kapsamında, aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 12 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

(03.03)

7- Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, eski Karşı gazetesi çalışanı 5 kişi ile 1 polis memuru gözaltına alındı. Belirtilen adreslerde bulunamayan 2 kişinin ise ABD'de olduğu belirlendi.

(15.19)

8- Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da terör örgütüne yönelik operasyonlar ve bölgede yürütülen arama faaliyetlerine ilişkin görüntüleri paylaştı. Güvenlik güçlerince dün gerçekleştirilen operasyonlarda da Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta bir olmak üzere 8 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

(10.56-13.13) (Görüntülü)

9- Gülhane Parkı'nda bir çay bahçesinin duvarı çöktü. Çalışmaları incelemek için bölgeye gelen İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Enkaz altında şu anda iki kişi görünüyor ama arkadaşlar başka biri var mı, yok mu onu da araştırıyorlar. Bir kişi yaralı, onu kurtarıyorlar şu anda. Diğerlerine de bakılacak." dedi.

(13.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Ramsey İcra Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) 2013-2015 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan'ın cenazesi, öğle vakti düzenlenen törenin ardından Yeni Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

(14.36) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Martta aylık bazda TÜFE yüzde 0,04 düşerken, Yİ-ÜFE yüzde 0,40 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,46, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 3,80 olarak gerçekleşti. Martta ana harcama gruplarında aylık bazda en yüksek artış, yüzde 1,21 ile sağlıkta gerçekleşti. Söz konusu ayda en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 1,53 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

(10.15-10.24)

12- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, martta ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,22 artarak 12 milyar 789 milyon dolara çıktı, ithalat ise yüzde 5,07 azalarak 17 milyar 761 milyon dolara geriledi.

(11.48)

13- KKTC'de koalisyon hükümetinin ortağı Ulusal Birlik Partili (UBP) bakanlar, Başbakan Ömer Kalyoncu'ya istifalarını sunarak hükümetten çekildi.

(12.52)

14- Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından, Türkiye'nin onayı alınarak vurulduğu bildirildi.

(06.05)

15- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi ve Peşmerge Komutanı Ali Avni, PKK'nın Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bölgede tehlikeli bir silah haline geldiler. Kürtler dışında farklı ülkeler için kiralık tetikçi gibi çalışıyorlar" dedi.

(12.50)

16- İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Ali Araste, ülkesinin Suriye'ye askeri danışman olarak özel kuvvetler birlikleri gönderdiğini açıkladı.

(12.18)

17- İngiliz hükümeti, Baltık ülkelerinin güvenliğinin desteklenmesi çerçevesinde Estonya, Letonya ve Litvanya'ya jetler ve savaş gemisi göndereceğini duyurdu.

(12.38)

18- A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında 22 Mayıs Pazar günü deplasmanda İngiltere ile yapacağı maçın biletleri satışa çıkarıldı.

(15.15)

19- Spor Toto Süper Lig'de son 4 maçta 3 galibiyet elde eden Trabzonspor'da basın sözcüsü Asım Örem, "Bu güçle çıkışla devam ederek önümüzdeki 7 maçta maksimum puanı almak istiyoruz. Hedefimiz çıkabileceğimiz en üst düzeye, basamağa çıkmak. Bu neyi getirir bilemiyoruz ama inşallah Avrupa kupalarına katılma şansını bize getirir." dedi.

(13.20)

20- UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları yarın başlayacak.

(10.45)

21- İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Neymar'ın menajeri Wagner Ribeiro, Brezilyalı forvet oyuncusunun, Fransız kulübü Paris Saint Germain'e (PSG) transfer olabileceğini söyledi.

(14.07)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement