Aa Haber Akademisi - Son Dakika
Yerel

Aa Haber Akademisi

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin sektörde çıtayı yükselteceğini bildirdi.

02.01.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin sektörde çıtayı yükselteceğini bildirdi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anadolu Ajansı, basınımızın ve ülkemiz ajans haberciliğinin öncü kuruluşu olarak iletişim sektörüne yol göstermekte, yenilikleriyle kalitenin artmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda Anadolu Ajansı tarafından uygulamaya konulan 'Haber Akademisi' projesini önemsiyoruz" dedi.

Gazetecilikte mesleğin pratiğini belli bir disiplin içerisinde almanın son derece önemli olduğuna dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Ancak basın sektöründeki yoğun çalışma şartları ve sektörün genel durumu, gazeteciliğin bu ayağının bir ölçüde eksik kalmasına neden olmaktadır. Şüphesiz ki, sektör açısından iletişim fakülteleri önemli bir görev ifa etmektedir. AA'nın Haber Akademisi, hem iletişim fakülteleri hem de sektör açısından tamamlayıcı bir unsur olacak ve sektörde çıtanın yükselmesini, nitelikli habercilikte yarışın artmasını sağlayacaktır. Son yıllarda sektördeki daralma nedeniyle iletişim fakültesi mezunlarının basın iş kolu dışındaki arayışlara giriştiği görülmektedir. Bu nedenle, Anadolu Ajansı'nın bu programla iletişim fakültesi mezunlarını teşvik etmesi de isabetli bir yaklaşımdır."

Gazetecilik ideallerine sahip gençleri AA'nın sunduğu Haber Akademisi fırsatını değerlendirmeye davet eden Özdemir, "Yeniliklerle sektöre yol gösteren Anadolu Ajansı'nı Haber Akademisi'nden dolayı kutluyor, sektörümüzün daha iyi noktalara ulaşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

- KONYA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement