Aa Haber Akademisi Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Politika

Aa Haber Akademisi Mezuniyet Töreni

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aslında 35 yıllık siyasi hayatımda basının mağduru olduğumu biliyorum."

08.06.2012 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Aslında 35 yıllık siyasi hayatımda basının mağduru olduğumu biliyorum. Ama biz Anadolu Ajansı'ndan hep yalnız bırakılmamayı, doğru olmayı, tarafsız olmayı gördük" dedi.

Arınç, Anadolu Ajansı Haber Akademisi'nin 1. Dönem Mezunları Sertifika Töreni'ne katıldı. Törende, akademiden mezun öğrencilerin, eğitim gördükleri dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin hazırladıkları film gösteriminin ardından konuşan Arınç, Haber Akademisi'ne, 800'den fazla başvuru içinden özenle seçim yapıldığını söyledi.

Akademi öğrencilerinin 4 ay birlikte çalıştığını belirten Arınç, "Her günlerini, bilgilerini artırarak birbirleriyle arkadaşlık bağlarıyla, meslek aşkıyla yola koyuldular, bugünlere geldiler ve hepsi sınavlarda başarılı oldu" dedi.

Başarılı öğrencilerin "yardımcı muhabir" olarak önümüzdeki ay mesleğe ilk adımı atacağını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

" Türkiye'de keşke bütün kurumlar da böyle bir çalışma, mesleki yeterlilik, birlikte aynı hedefe koşmak, bir mensubiyet duygusunu kazanmış olabilseydi. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en prestijli kurumlarından birisi, 92. yılını kutladı. 100. yılına da 8 yıl kaldı. Dünyadaki örnekleri içerisinde büyük bir atılımla ilk 5'in arasına girmeyi hedefliyor ama daha şimdiden bölgemizden ve İslam aleminden haber ajansları içerisinde en güçlü olanı. Bu bizim için yeterli değil. Ama şu andaki çalışmalarımız bile, neredeyse 1 yıla yaklaşıyor, bizim ismimizi, bizim kimliğimizi, bizim kurumumuzu dünyada bilinen, tanınan ve itibarlı bir kurum haline getirdi."

AA Haber Akademisi'nde verilen teorik ve pratik derslerin, öğrencilerin kendi becerilerini hem keşfetmeleri hem de geliştirmeleri konusunda başarılı olduğunu dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Çok şükür bugün görüyoruz ki, gerçek Türkiye'nin tablosu, bu 37 arkadaşımızın başarılarıyla tescil edilmiş oldu. Onların hepsi genç, hepsi dinamik, hepsi aydınlık, hepsi dünyaya açık, hepsi bu işi severek yapacak olan ülkemizin sevdalısı güzel gençlerimiz. "

-"İtibarlı kuruma geldiler"-

Akademiden mezun gençleri tebrik eden Arınç, "Çok iyi bir kuruma geldiler. İtibarlı kuruma geldiler. Burada ilerleme, yükselme imkanları var. İlk başladıkları günden itibaren önleri her zaman açık olacak. Ben ümit ederim, ihtiyaç duydukça yeniden açacağımız haber akademisi çalışmalarıyla daha da yeni gençlerimiz, bu kurumun değişimini, dönüşümünü ve dinamizmini temin etmiş olacaklar. Başta Genel Müdürümüz olmak üzere bu kurumda haber akademisinde hem de kendi içlerinde canla başla çalışan, bu kurumun güçlenmesi için gayret sarf eden bütün arkadaşlarımı da candan tebrik etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

-"Bu ajansta çalışıyor olmaktan herkes gurur duymalı"-

Başbakan Yardımcısı Arınç, AA Haber Akademisi'nden mezun olan öğrencilerin anne ve babalarına da seslenerek çocuklarının başarılarından dolayı mutlu ve gururlu olmaları gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin mezun olmalarıyla netameli bir işe de girdiklerine dikkati çeken Arınç, onların haber yapmak, fotoğraf çekmek için pek çok zorlukları göğüsleyebileceğini, röportaj yaparken aksi insanlarla karşılaşabileceğini söyledi.

Gazeteciliği meşakkatli, zor bir iş olarak nitelendiren Arınç, şunları ifade etti:

"Bu ajansta çalışıyor olmaktan herkes bir defa gurur duymalı. Meclis Başkanı iken de arkadaşlarıma söylerdim, 'Size dışarıda sorulduğunda veya kendinizi ifade ettiğinizde Ben TBMM'de çalışıyorum demeniz en büyük iftihardır.' Aynı şekilde Ajans'ta çalışıyor olmak da, bakmayın başkalarının söyleyeceklerine veya kıskançlıklarına, 'Ben Anadolu Ajansı'nda çalışıyorum' demeniz, bence Türkiye'de gurur verecek çok güzel bir olaydır. Madem burada çalışıyoruz, buranın prensipleri çok önemlidir. Siyasi hayatım boyunca bizi hiç yalnız bırakmayan hep Anadolu Ajansı'nın muhabirleriydi. Onlar hep doğru ve objektif olarak anlatmayı tercih ettiler. Kendi yorumlarını katmadılar, görevleri onu icap ettiriyordu. Aslında 35 yıllık siyasi hayatımda basının mağduru olduğumu biliyorum. Ama biz Anadolu Ajansı'ndan hep yalnız bırakılmamayı, doğru olmayı, tarafsız olmayı gördük. Siz de böyle olacaksınız."

Akademi mezunlarına tavsiyelerde bulunan Arınç, "Haberinizi verin, kim nasıl yorumlarsa yorumlasın ama siz ideolojilerinizi, siyasi düşüncelerinizi veya başka farklılıklarınızı habere kesinlikle karıştırmayın. Hep dürüst olun, ülkemizin insanlarını çok sevin" diye konuştu.

-"Türkiye'de bir günde 6 defa gündem değiştiği olur"-

Türkiye'de haber olabilecek şeylerin fazlasıyla yaşandığını dile getiren Arınç, "Türkiye'de bir günde 6 defa gündem değiştiği olur. Avrupa, ABD böyle değil, onlar daha stabil" dedi.

Kısa süreli gündem değişikliklerinin haberciler açısından olumlu olabileceğini vurgulayan Arınç, " Ama bu siyasi hayatımızın, toplumsal hayatımızın hala çalkantılı olduğunu gösterir. Dolayısıyla biz de normalleşebildiğimizde, biz de istikrarı yakalayabildiğimizde elbette insan olduğu zaman mutlaka haber de olacaktır. Malzemeniz insandır. İnsanı çok iyi değerlendirmek ve onu çok iyi şekilde yakalamak, haber haline getirmek de sizin becerinize kalmış" ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı'nda olduğu gibi Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile RTÜK'te de ciddi çalışmalarla önemli mesafelerin alındığına dikkati çeken Arınç, "Enformasyon sektörünü, bilişim sektörünü, haberciliği Türkiye'de artık bir numaraya yerleştirmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

-Sertifikaları verildi-

Akademiden birincilikle mezun olan Tuğba Özgür Durmaz ise mezun olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Anadolu Ajansı'nın güçlü Türkiye'nin güçlü sesi olarak dünyaya sesini duyurduğunu belirten Durmaz, Anadolu Ajansı'nın vizyonel projeleriyle de geleceğe ışık tuttuğunu söyledi.

AA Haber Akadamesi'nden 4 ay süren eğitimin ardından mezun olduklarını belirten Durmaz, çok zor bir mülakatın ardından akademiye kabul edildiklerini vurguladı.

Akademinin kendilerine çok farklı bir dünyanın kapısını açtığını anlatan Durmaz, akademiye katılarak hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü belirtti. Aldıkları eğitim hakkında da bilgi veren Durmaz, "Biz her şey dahil paketiz, yeni nesil gazeteciyiz. Biz ön yargıya kapalı, gelişime açığız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Arınç, AA Haber Akademisi'nde dereceye giren Tuğba Özgür Durmaz, Erkan Avcı ve Mücahid Eker'e başarı sertifikalarıyla çeşitli hediyeler verdi. Diğer mezunların başarı sertifikaları ise AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkanı Davut Dursun, AA Yönetim Kurulu Başkanvekili Salih Melek ile AA Yönetim Kurulu Üyesi Refik Korkusuz, AA Genel Müdür Yardımcıları Ebubekir Şahin ve Ahmet Tek tarafından verildi.

Sertifika töreni sonrası Başbakan Yardımcısı Arınç, AA Haber Akademisi mezuniyet pastasını öğrencilerle kesti. Törenin ardından kokteyl düzenlendi.

Muhabir: Kurbani Geyik

Sarp Özer

Ferhat Demircan

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Aa Haber Akademisi Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement