Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Uşak, Aydın, Denizli ve Manisa'da demokrasi nöbeti için meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

29.07.2016 01:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Uşak, Aydın, Denizli ve Manisa'da demokrasi nöbeti için meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, Uşak kent meydanında demokrasi nöbeti tutan halka dağıtıldı. Uşak Belediyesinin organize ettiği gecede kitapla ilgili bilgi, kurulan sahneden duyurulurken Uşak Valisi Ahmet Okur kitabın demokrasi için önemli bir kaynak oluşturduğunu ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişiminin her yönüyle bertaraf edildiğini aktaran Vali Okur, "Uşak'ta halkımız 14 gecedir demokrasiye sahip çıkıyor. Anadolu Ajansı bu kadar kısa zamanda böylesi bir kaynak kitabı oluşturarak demokrasiye büyük katkı sağladı. Her yönüyle darbe girişiminin tüm ayrıntıları bu kitapta yer alıyor. Demokrasinin ne zor şartlarda hayat bulduğunun en güzel belgesi Anadolu Ajansı tarafından tarihe kazındı. Ben emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabın çok özel olduğunu belirterek, "Uşak'ta demokrasi nöbeti tutan halkımız FETÖ'nün gerçek yüzünü Anadolu Ajansının fotoğraflarıyla bir kez daha görmüş oldu." dedi.

Aydın

Aydın'da Atatürk Kent Meydanı'nda da demokrasi nöbeti vatandaşlara dağıtılan kitap, yoğun ilgi gördü.

Demokrasi nöbetine katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da standa gelerek kitaptan aldı. Ünal, FETÖ'nün darbe girişiminde vatandaşa bilgiyi doğru ve hızlı bir şekilde aktarmasından dolayı Anadolu Ajansına teşekkür etti.

Ünal, "Bu terör örgütünün darbe girişimi, hem tarihe kayıt düşülmesi hem de her bir vatandaşımızın bu yapılanları görmesi ve bilmesi açısından çok kıymetli bir kitapçık hazırlanmış. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Yalçın Yıldırım ise hain darbe girişimini lanetleyerek, ilk günden itibaren alanlarda olduğunu belirtip, şunları söyledi:

"Darbenin ilk yaşandığı anda bilgi alma konusunda çok telaşlıydık. Ne olduğunu anlamadık ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hemen sokaklara çıktık. Ne olacağını çok merak ediyorduk ama Anadolu Ajansının anbean aktardığı haberlerle nelerin olduğunu anladık. Bu hain darbe girişimini baştan sona arşivlemek istiyordum. Hatta çıkan haberleri tek tek kesip toplamıştım ama görüyorum ki Anadolu Ajansı tarihe not düşecek bir kitapçık hazırlamış. Benim için vazgeçilmez bir kaynak oldu."

70 yaşındaki Muhlis Topçu ise Türkiye'nin böyle hain ve kanlı darbe girişimiyle ilk defa karşılaştığını gördüğünü belirterek, "Memleketin şu anda yaşadığı durum çok üzücü. Bu memleket bunu hak etmedi. Allah Türk milletini korudu. Kitabının bu şekilde yayınlanmış olması beni çok mutlu etti. Ben zaten böyle bir şey arıyordum, çok da iyi oldu. İlerisi için bu kitap bence iyi bir belge niteliği taşıyacaktır. Bunu kütüphaneme koyacağım." diye konuştu.

Kitapçığın hediye edildiği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da kitabı çok beğendiğini belirterek teşekkür etti.

Denizli

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Denizli Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için Delikliçınar Meydanı'nda stant kuruldu. Ücretsiz dağıtılan kitaba vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kitabı inceleyen Mehmet Çolakoğlu, vatana ihanet eden hain FETÖ ile devletin baş edeceğini ifade ederek, "Bunlar elbette tek tek hesabını verecektir. Devletin içine sızan bu örgüt elemanları yakalanıp adalete teslim ediliyor. AA'nın hazırladığı bu kitap çok güzel, bir daha yaşamamak için dua ettiğimiz o gece yaşanan ibretlik hadiseler bu kitap vesilesiyle gelecek nesillere aktarılacak ve unutulmayacaktır." dedi.

Ahmet San, o gece yaşananları hatırlamak istemediğini belirterek, "O izli mermileri halkımızın üzerine sıkmaları, dehşet verici bir olay. Bunu yapanları lanetliyorum. Yani gerçekten bunları yapanları asıp insanlarımızı rahatlamasını sağlamalılar." şeklinde konuştu.

"Allah bu FETÖ'ye fırsat vermesin." diyen Osman Üstüner, "Bunlar 1983'ten sonra piyasaya çıktılar. Devleti ele geçirme emelleri olan bunlar son zamanlarda iyice azıttılar. Bu darbe direkt halkımıza karşı yapılmış bir darbedir. Halkımız dik durdu, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın dirayetiyle. Arşiv niteliğindeki bu kitap gelecek kuşaklara, çocuklarımıza acı bir hatıra olacak. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşamayız. Geleceğimiz için, çocuklarımız için bu meydanlardayız." ifadelerini kullandı.

Fatih Demiray, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bir daha bu memlekete İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünü hatırlatarak, "Bu darbecilere karşı hepimiz beraber olduk, bu vatanı kimseye yedirmeyiz. Biz burada bulunmaktan şeref duymaktayız. Sokakları emir gelmeden de bırakmayacağız. Anadolu Ajansının hazırladığı kitaptaki bu olaylar hiçbir zaman unutulmayacak, çocukların o bomba sesleri ile uyanıp irkilmesi bir daha yaşanmayacak." dedi.

AA'ya teşekkür eden Ahmet Kara, kitabı incelediğini ve çok ilgisini çektiğini dile getirerek, "Halkımızın bilinçli olması için çok faydalı bir çalışma. İçerisinde tarihe düşülen notlar, çok önemli belgeler var." diye konuştu.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Şerife Akın ise "İnşallah böyle bir şey yaşamayız bir daha. Allah, Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Güzel günler yaşamayı umut ediyoruz. Çok şükür Allah'a, kısa yoldan döndürdü ülkemizi." şeklinde duygularını dile getirdi.

Manisa

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara da dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitaba, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kitabı inceleyen Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 15 Temmuz'dan bu tarafa anbean yaşananları belgesel tadında fotoğraflayıp, metinlere döktüğü kitabı beğendiğini belirtti. Vali Güvençer, şunları söyledi:

"Asıl bu fotoğrafların bu metnin kahramanları Türk milleti ve Türk milletinin aziz insanları olmakla birlikte ne mutlu ki bu güzelliği bu kahraman sesi dünyaya taşıyabilecek, tarihe, zamana bir belgesel olarak bırakabilecek bir onur duyacağımız kuruluşumuz da var. Her zaman söylediğim gibi AA, özellikle son 10 yıldır gösterdiği yüksek performansla tabiri caizse Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uluslararası camiaya açılan penceresi, sesi, kulağı oldu. Bu manzaraları bu fotoğrafları yüce Türk milleti verdi. Bütün dünyanın hafızasına muhteşem bir tarihi anıt olarak kazındı.

Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı. Keşke bu manzaralar böyle görünmeseydi ama bizler bu manzaralara baktıkça milletimize ve devletimize olan bağlılığımız, sadakatimiz artacak. Demokrasiye olan inancımız artacak. Daima bu devlete sahipliğimizi hatırlayacağız. Sorumluluğumuzu hatırlayacağız. Bu anlamda da son derece güzel bir hizmet. Çok çok teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum."

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de Türkiye'de basının büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek, "AA da sınavı geçenlerden bir tanesi. İlk andan itibaren ciddi bir habercilik yaptı. Türkiye'de olan bitenin halka aktarılması, halkın doğru bilgilendirilmesi adına çok güzel ve başarılı işler yaptı." diye konuştu.

Milli iradeden, demokrasiden yana cesur ve yürekli bir şekilde Türk halkını bilgilendirdiği ve darbeci teröristlere karşı kendi alanında bir mücadele verdiği için AA'ya teşekkürlerini ileten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise "Gerçekten tarihe not düşülmüş bir çalışma. Bu çalışmaları sebebiyle AA'yı kutluyorum. Ben AA'ya bu güzel çalışmaları ve demokrasiden ve milli iradeden yana duruşları sebebiyle şehrim adına, halkım adına, hemşerilerim adına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlardan Bahattin Özer, kitabın gerçeği öğrenme açısından önemli olduğunu belirtti.

İbrahim Onaylı ise AA'yı tebrik ederek, "Milletimizin destanını böylesine kısa bir zamanda kitapçık haline getirdiği için teşekkür ediyorum." dedi.

"Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde de 50. yıl alanında vatandaşlara dağıtıldı.

Güzide İçen Kasap, kitapta 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananların tüm detaylarıyla yer aldığını kitaptaki fotoğraflardan çok etkilendiğini dile getirerek, "Kitap, milletimizin birbirine ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Böyle olduktan sonra bize bir şey olmaz." diye konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli de "Bundan sonraki nesle bırakılacak, ibret verici bir kitap olmuş. Dağıtanlardan Allah razı olsun. Keşke bunları yaşamasaydık." şeklinde konuştu.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan kitabı inceleyerek kitabın hazırlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Turan, "Fotoğraflardan oluşan kitap tarihimize kara bir gün olarak giren 15 Temmuz darbe girişimini saniye saniye anlatıyor. Alınıp yıllarca muhafaza edilmesi gereken bir kitap olmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement