Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Karabük'te demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

01.08.2016 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Karabük'te demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Kent Meydanı'nda kurulan stantta, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi Mehmet Aktaş ve AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile kurum çalışanlarınca vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

AA muhabirine, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını değerlendiren Ceylan, AA yetkililerini ve çalışanlarını hem darbe girişimi sırasında hem de sonrasında gösterdiği çabalardan dolayı tebrik etti.

Halkın şanlı direnişiyle kanlı darbe girişimin püskürtüldüğünü vurgulayan Ceylan, 79 milyon Müslüman Türk evladının demokrasinin yanında Çanakkale ruhuyla dimdik ayakta durduğunu kaydetti.

Başta şanlı Türk milleti olmak üzere herkese teşekkür eden Ceylan, "Anadolu Ajansımız o günden bugüne çok önemli vazifeler yaptı. Halkımızın en hızlı bir şekilde gelişmeler konusunda, bilinçlenmesi için haber aracı oldu. Ben bütün Anadolu Ajansı çalışanlarına, bütün basınımıza teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

AA'nın hain kanlı darbe girişimi karşısında çok hızlı hareket ettiğinin altını çizen Ceylan, "Anadolu Ajansı en hızlı bir şekilde hain darbe girişiminin ayrıntılarını belgelendirmiş. Bu tür belgelere, bu tür kitaplara ihtiyaç var. 15 Temmuz Demokrasi Müzeleri'nin kurulması lazım. Bu hainlerin yaptıklarının belgelenmesi lazım. Çünkü gelecek kuşaklara bunları aktaralım, gösterelim. Anadolu Ajansını bir kez daha tebrik ediyorum." sözlerine yer verdi.

Vali Aktaş ise 17 gündür 70'den 70'e her görüşten insanın akşam saatlerinden sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutuğunu aktardı.

AA'nın hazırladığı kitabı detaylı bir şekilde incelediğini belirten Aktaş, "Çok önemli bir eser olmuş. Bunun ücretsiz olarak Anadolu Ajansı tarafından insanlarımıza dağıtılıyor olması çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Milletvekili Uysal da 15 Temmuz akşamında ülkede yaşananları anımsatarak, Türk milletinin hain darbeciler karşısındaki kahramanlıklarından bahsetti.

15 Temmuz akşamı yakılan ateşi söndürdüklerini ve bir daha yanmaması için milletçe direndiklerini vurgulayan Uysal, şöyle devam etti:

"Dünyaya demokrasi, insan hakları ve hukuk dersi veriyoruz. 15 Temmuzları unutmamak, unutturmamak lazım. Anadolu Ajansı'nı böyle bir çalışma yapmasından dolayı tebrik ediyorum. Bu basılı kaynaklar önemli dokümanlar olacak. Bugün bu darbeyi anlamak ve bundan sonraki gençliğe de bu darbeyi anlatabilmek için bu dokümanların yaşatılması gerekiyor. Ben tekrar AA'yı tebrik ediyorum."

Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, açıklamasında, kitabı çok beğendiğini işaret ederek, şunları ifade etti:

"Alanlar gibi vatandaşımızın ve polisimizin yaptığı kahramanlıkları içeriğine koymuşlar. Tebrik ediyorum. Hazırlayanlardan Allah razı olsun. Bu ömür boyu tarihi bir kitap olacak."

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve info grafikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement