Aa'nın "Fındıktaki Alın Teri" Sergisi Ordu'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Fındıktaki Alın Teri" Sergisi Ordu'da Açıldı

AA'nın "Fındıktaki Alın Teri" fotoğraf sergisi, Ordu'da açıldı.

21.11.2012 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AA'nın "Fındıktaki Alın Teri" fotoğraf sergisi, Ordu'da açıldı.

Ordu Vali Vekili Ömer Adar, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, AA'nın milletin kurumu olduğunu belirtti.

Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Adar, " Anadolu Ajansı'mıza ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerimize bu sergiyi düzenledikleri için teşekkürler ediyor, fındık üreticilerine ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AA Kurumsal İletişim Müdürü Nevzat Demirkol ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1920 yılında kurulan AA'nın amacının Türkiye'nin haklı mücadelesini Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.

AA'nın bu misyonunu hala en iyi şekilde devam ettirdiğini vurgulayan Demirkol, "Bildiğiniz gibi etrafımızda savaşlar var. Irak'taki savaş henüz yeni bitti, Suriye'de savaş var, Filistin'de İsrail'de savaş var. Arakan'da insanlar büyük bir zulüm altında. Bütün bunları dünya AA'nın fotoğrafları ve haberleriyle öğrenmekte" diye konuştu.

-"AA, hayatın akışını kayıt altına almakta"-

AA'nın her gün ürettiği 800'ü aşkın fotoğraf, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Rusça ve Boşnakça olarak haberleri bütün dünyaya duyurduğunu belirten Demirkol, şunları kaydetti:

"AA, hayatın akışını da aynı şekilde kayıt altına almakta. Bu fotoğraf sergisi de bunlardan biri. Ajansımızın çeşitli konularda tematik fotoğrafları var. Bunlardan biri, sergilemekten gurur duyduğumuz fındıkla ilgili sergimiz. Karadeniz'in en önemli ihraç maddesi olan fındık, filizlendiği andan sofralarımıza geldiği ana kadar olan süreci foto muhabirlerimiz gözler önüne serdi. Maksadımız en önemli ihraç maddemiz olan fındığın soframıza gelene kadarki evrelerini tanıtmak, fındıkla ilgili farkındalık düzeyini artırmaktı."

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam da tarımın sağlıklı nesiller için bir teminat olduğunu söyledi.

Fındığın Türkiye'nin marka değerlerinden biri olduğunu aktaran Sağlam,

"Fındık Türkiye için önemli bir değer. Fındığı bir bitki olarak değerlendirmek doğru değil. Fındık Karadeniz'in ekonomisidir, yüz akıdır" ifadelerini kullandı.

Sanatseverlerle buluşan sergide, AA foto muhabirlerince çekilen 67 fotoğraf yer alıyor. Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon'da çekilen fotoğraflarda, fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsü anlatılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ordu Valiliği'nin de katkıda bulunduğu sergideki eserlerde, AA foto muhabirleri Murat Kaynak, Fazıl Saraç, Ömer Ürer, Yaşar Karaman ve Hayati Akçay, fındık hasadı, fındık işçileri ve geçici işçilerin yaşam ve çalışma koşullarını fotoğraf karelerine taşıyor.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti.

Sergiyi gezen Orduspor Kulübü Medya Sorumlusu Hanefi Ceyhan, serginin düzenlenmesinde öncü olan kuruluş yetkililerine Orduspor forması hediye etti.

Açılışa, AA Samsun Bölge Müdür Vekili Hüseyin Likoğlu, Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı, Ulusal Fındık Konseyi Başkan Yardımcısı Onur Şahin, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, Ordu Basın İlan Kurumu Müdürü Çetin Oranlı ve diğer davetliler katıldı.

Sergi 27 Kasım'a kadar açık kalacak.

Muhabir: Fatma Kalay - Veysel Kara

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Fındıktaki Alın Teri' Sergisi Ordu'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement