Aa'nın Kürtçe Yayına Başlaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın Kürtçe Yayına Başlaması

Aa\'nın Kürtçe Yayına Başlaması

IKBY Başbakan Yardımcısı Ahmet: "İki halk arasındaki yakınlaşmanın, Kürtçe yayınla artacağını ümit ediyorum''

03.09.2013 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakan Yardımcısı İmad Ahmet, AA'nın Kürtçe yayına başlamasına ilişkin, "İki halk arasındaki yakınlaşmanın, Kürtçe yayınla artacağını ümit ediyorum" dedi.

Ahmet, Türkiye ile IKBY arasındaki ilişkilerin daha iyi bir seviyeye gelmesi açısından Kürtçe yayının, bölge için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

"Güvenilir haberciliğiyle bilinen Anadolu Ajansı'na başarılar diliyorum ve tüm ekibi kutluyorum" diyen Ahmet, "Ümit ediyorum ki AA, bölgedeki halkların ilişkilerini daha iyi bir seviyeye getirir. İki halk arasındaki yakınlaşmanın, Kürtçe yayınla artacağını ümit ediyorum" diye konuştu. Ahmet,  Kürtçe yayının, Irak Kürdistan Bölgesi ile Türkiye ilişkilerinde, kilit bir rol oynayacağını düşündüğünü söyledi.

Ahmet, Türkiye ile IKBY ilişkilerinin çok iyi bir noktada olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye ile bin yıldır iyi-kötü ilişkilerimiz oldu ama şimdi tamamen iyiye doğru giden bir ilişki söz konusu. Bu yüzden Türkiye hükümetine ve halkına teşekkür ediyorum. Eğer iki taraf arasında bir sorun varsa bunun demokratik düzlemde çözülmesi, bölge demokrasisi ve  güvenliği için çok önem arzetmektedir."

IKBY olarak bölgedeki güvenliğin sağlanması, barışın ve kardeşliğin tesis edilmesi için çalıştıklarını anlatan Ahmet,  bin yıldır var olan komşuluğu ve kardeşliği korumak gerektiğini kaydetti.

Tarafların birbirine karşılıklı yardımda bulunması gerektiğine işaret eden İmad Ahmet, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok hassas ve zengin bir bölgede yaşıyoruz ve çok büyük değişimlerden geçmekteyiz. Bu yüzden aynı tavır içerisinde hareket ederek, barış ve kardeşlik için çalışabiliriz." - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın Kürtçe Yayına Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement