Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Aa\'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

15.12.2017 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Anadolu Ajansı'nı ziyaret ederek oylamaya katılan milli güreşçi, haber, yaşam ve spor kategorilerinde birer fotoğraf oyladı.

Haber kategorisinde, Wisam Hashlamoun'un, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Filistinli bir çocuğu gözleri bağlı şekilde götürmelerini yansıtan "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafı seçen Taha, "Fotoğrafı ilk kez Sivas'ta gördüm. Cumhurbaşkanımızın konuşması sırasında ekrana yansıtıldığında. Cumhurbaşkanımız, İsrail'in Filistin'i işgal sürecini, eski durumu ve şimdiki durumu yani İsrail'in işgalinin geldiği noktayı anlattı, sonrasında da bu fotoğrafı gösterdi. İlk orada görmüş ve çok etkilenmiştim." değerlendirmesini yaptı.

Taha Akgül, yaşam kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün "Koyunların yolculuğu" isimli fotoğrafı için oy kullandı. Muş'ta köylülerin kış aylarında yaşadıkları zor koşulları yansıtan fotoğrafa ilişkin Taha, "Doğu Anadolu'da kış aylarında yaşam şartları çok zor, özellikle köylerde. Sivaslı olduğum için doğa şartlarını iyi biliyorum. Bazı köylerimize ulaşım çok zorlaşıyor. Çocuklar bir köyden diğer köye okula gitmek durumunda kalabiliyor. Hastalık olduğunda da atlarla eşeklerle yolculuk yapıyorlar." yorumunda bulundu.

Spor kategorisinde ise Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final maçında Ampute Milli Takımı'nın İngiltere'yi 2-1 yenerek şampiyon olduktan sonra sporcu Barış Telli'nin koltuk değneğiyle amuda kalkarak yaşadığı mutluluğu gösteren Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci" fotoğrafını oylayan Taha, "Yılın fotoğrafı bu olmalı. A Milli Futbol Takımı'nın başarısız olduğu döneme denk gelince gündem oldular. O döneme denk gelmeseydi bu kadar yankı yapmazdı. Türkiye'de olması da bunda büyük etkendi. İnşallah bundan sonraki süreçte de Ampute Milli Takımı'na destek olurlar. Dünya kupaları var, halkımızın gerçek ilgisini alakasını orada göreceğiz. Bu insanlara her zaman destek vermek lazım." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement