AB Bakan Yardımcısı Şahin: "Avrupa'nın Güvenliği Türkiye'den Geçiyor" - Son Dakika
Güncel

AB Bakan Yardımcısı Şahin: "Avrupa'nın Güvenliği Türkiye'den Geçiyor"

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Avrupa'nın güvenliğinin Türkiye'den geçtiğini belirterek, "Avrupalı dostlarımızın şunu çok iyi bilmesi gerekiyor eğer Türkiye'nin sınırları güvenli olmazsa, Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa'da güvenliği tesis edemezsek Brüksel de Madrid de Londra...

10.05.2017 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FERİDE PELİN İNAL - AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Avrupa'nın güvenliğinin Türkiye'den geçtiğini belirterek, "Avrupalı dostlarımızın şunu çok iyi bilmesi gerekiyor eğer Türkiye'nin sınırları güvenli olmazsa, Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa'da güvenliği tesis edemezsek Brüksel de Madrid de Londra da Paris de asla güven içerisinde olamaz." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda herkesin ortak hedefe kilitlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Eğer biz terörü ortak bir tehdit olarak kabul edip ortak müdahalelerle üzerinden gelemezsek bundan sonra Avrupa'daki sık sık yaşanan terör olaylarıyla karşı karşıya kalabiliriz." diyen Şahin, "DEAŞ'e en çok katılım İngiltere başta olmak üzere Almanya, Fransa gibi AB ülkelerinde gerçekleşiyor. Buradaki terörü bitirip sonlandıramazsak ilerleyen süreçte bu yabancı savaşçıların tekrar Avrupa'ya dönmesi durumunda çok şiddetli terör sarmalıyla karşı karşıya kalabilirler. Bir an evvel bu konuda son derece deneyim kazanmış olan Türkiye ile iş birliği yaparak bölgedeki terör tehditlerini ortak bir şekilde ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun açık ve net bir şekilde anlaşılması gerek." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, şunları söyledi:

"Avrupalı dostlarımızın şunu çok iyi bilmesi gerekiyor eğer Türkiye'nin sınırları güvenli olmazsa, Gaziantep, Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa'da güvenliği tesis edemezsek Brüksel de Madrid de Londra da Paris de asla güven içerisinde olamaz. Avrupa'nın güvenliği Gaziantep'ten geçiyor, Paris'in, Londra'nın, Madrid'in güvenliği Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara'dan geçiyor çünkü Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den geçiyor."

"Fırat Kalkanı ile Suriye'deki operasyonlara sadece bir virgül konuldu"

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı operasyonlarını sürdüreceğini ifade eden Şahin, "Türkiye'nin Fırat Kalkanı ile birlikte Suriye'deki operasyonlarına sadece bir virgül konulmuş durumda. PYD noktalarına yapılan operasyon, hava saldırıları da bu yöndeki operasyonların bundan sonra da çok etkin bir şekilde devam ettirileceğini gösteriyor. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde veya Suriye'nin herhangi bir noktasında toprak bütünlüğünü tehdit edecek başka bir yapılanmaya asla müsaadesi olmayacak." diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye'de, Irak'ta tüm Ortadoğu'da ülkelerin toprak bütünlüğünden yana tavır koyduğunu belirten Şahin, Türkiye'nin bölgede yeni sınır oluşumlarının karşısında olduğuna dikkati çekti.

Şahin, Türkiye'nin bugün Suriye'de yürütmüş olduğu bütün operasyonların aynı zamanda Avrupa'nın da güvenliğini dolaylı olarak sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakan Yardımcısı Şahin: 'Avrupa'nın Güvenliği Türkiye'den Geçiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement