AB Bakanı Çavuşoğlu Türkiye İnsani Yardımda Dünya 4'üncüsü - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Çavuşoğlu Türkiye İnsani Yardımda Dünya 4'üncüsü

AB Bakanı Çavuşoğlu Türkiye İnsani Yardımda Dünya 4\'üncüsü

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerel seçim çalışmaları yapan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye artık IMF'ye (Uluslararası Para Fonu) borç veriyor.

17.03.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerel seçim çalışmaları yapan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye artık IMF'ye (Uluslararası Para Fonu) borç veriyor. Türkiye dünyada en çok insani yardım yapan ülkeler sıralamasında 4'üncü oldu dedi.AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Karadenizliler Derneği'nin yönetim kurulu ve üyeleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Dernek ziyaretine Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Alanya Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Sipahioğlu da katıldı. Öğle yemeğinin ardından Dernek Başkanı Mehmet Balıkçı, ziyaretin anısına Bakan Çavuşoğlu'na boncuk işlemeli su kabağı abajuru hediye etti. Bakan Çavuşoğlu ve partililer daha sonra dernek üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR

Bakan Çavuşoğlu yaptığı konuşmada ise kontrolsüz hiçbir gücün, güç olmadığını söyledi. Bu bilinen bir tabir olduğunu ve reklamlarda da kullanıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, Kontrolsüz bir büyüme, sürdürülebilir bir büyüme değildir. Eğer bir ekonomi gelişi güzel büyüyorsa bir iki sene içerisinde kriz olabilir. Türkiye, bir Karadeniz evladı, Karadeniz yiğidi Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde istikrarlı bir şekilde büyüme devam ediyor dedi.

TÜRKİYE IMF'YE BORÇ VERİYOR

Dünya krizlere girerken ve ülkeler batarken Türkiye ekonomisinin, mali sistemiyle ve güçlü bankacılık sektörüyle büyüdüğünü ve borcunu ödediğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye artık IMF'ye borç veriyor. Türkiye dünyada en çok insani yardım yapan ülkeler sıralamasında 4'üncü oldu. Dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi ve Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olduk. Dolayısıyla bu kontrollü bir büyümedir ve disiplinli çalışmanın meyveleridir diye konuştu.

ŞEHRİ YAĞMALATMAMALI

Hayatın her alanına yatırımlar getirdiklerine işaret eden Çavuşoğlu şöyle dediŞehrin kontrollü büyümesi için o şehri yöneten kişilerin emin kişiler olması lazım. O şehri yağmalatmaması lazım. Şehrin imarını düzgün yapması ve yatırımların önündeki engelleri aşacak vizyona, inanca ve bilince sahip olması lazım. Kendi rantını düşünen değil, Alanya'nın geleceğini ve kalkınmasını düşünen insanlar olması lazım.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Çavuşoğlu Türkiye İnsani Yardımda Dünya 4'üncüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement