AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Açıklaması - Son Dakika
Dünya

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Fransa'nın yeni yönetimi eski hükümetin koyduğu engelleri koymaya devam etmeme kararı aldı" dedi.

12.02.2013 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, " Fransa'nın yeni yönetimi eski hükümetin koyduğu engelleri koymaya devam etmeme kararı aldı" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi temaslarda bulunmak için gittiği Londra'da Lord William Wallace ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Milletvekili Robert Walter'ın başkanlığını yaptığı AB Genişlemesi Dostluk Grubu ile bir araya geldi.

Parlamento binası Portcullis House'da gerçekleşen görüşmede, Bakan Bağış'ı memnuniyetle misafir ettiklerini ifade eden Milletvekili Robert Walter, Bağış'tan, AB süreci en uzun süren ülkenin AB bakanı ve başmüzakerecisi diye bahsetti.

Türkiye'nin AB üyeliğine ilk olarak 1959 yılında başvurduğunu, 1963 yılında da Ankara protokolünün imzalandığını ve ilk faslın 2005 yılında açıldığını söyleyen Bakan Bağış, İngiltere'nin Türkiye'ye AB üyeliği sürecinde verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sundu. Üyelik sürecinin hala devam ettiğini ve bazen olması gerekenden daha da yavaş ilerlediğini dile getiren Bağış, bugün AB kanadından güzel bir haber alındığını ifade etti. Bağış, "İrlanda'nın dönem başkanlığı sırasında bölgesel politika konusunda yeni bir fasıl açacağız. Çünkü Fransa'nın yeni yönetimi eski hükümetin koyduğu engelleri koymaya devam etmeme kararı aldı" dedi.

AB Bakanı Bağış, AB üyeliği sürecinin Türkiye'yi daha demokratik, daha gelişmiş, kendine güvenen bir ifade kazanmasına yardım ettiği açıklamasında bulundu.

Bakan Bağış, İngiltere ziyareti kapsamında yarın Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ile bir araya gelecek ve bu görüşmesinin ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığında, Avrupa Bakanı David Lidington ve William Hague katılımıyla gerçekleşecek toplantıya katılacak. Bakan Bağış, Londra programını Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü'nde (RUSİ) yer alacak 'Türkiye ve Birleşik Krallık' konferansıyla tamamlayacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement