AB Büyükelçileri Sarmanın Tadını Bakıp Kuşadası'nın Tarihi Yerlerini Gezdi - Son Dakika
Genel

AB Büyükelçileri Sarmanın Tadını Bakıp Kuşadası'nın Tarihi Yerlerini Gezdi

- AB Büyükelçileri sarmanın tadını bakıp Kuşadası'nın tarihi yerlerini gezdiAYDIN - Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin büyükelçilerine yönelik düzenlenen Aydın ve Denizli gezileri kapsamında Kuşadası'na gelen heyet sarmanın tadına bakıp tarihi ve turistik yerleri gezdi.

21.10.2018 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- AB Büyükelçileri sarmanın tadını bakıp Kuşadası'nın tarihi yerlerini gezdi

AYDIN - Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin büyükelçilerine yönelik düzenlenen Aydın ve Denizli gezileri kapsamında Kuşadası'na gelen heyet sarmanın tadına bakıp tarihi ve turistik yerleri gezdi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın misafiri olan heyet geceyi Kuşadası'nda geçirdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger başkanlığındaki heyet Efes gezisi ile başlayan ilk gün programını Kuşadası'nı gezerek tamamladı. Kuşadası Davutlar yolu üzerinde bulunan ve Dünyanın en kapsamlı zeytinyağı müzesini ziyaret eden AB Delegasyonu üyeleri burada ilk çağlardan bu yana zeytinden nasıl yağ elde edildiğini gördüler. Daha sonra ilçeye bağlı Caferli Köyü'ne giden heyet burada birlik kurarak üretim yapan Kuşadalı kadınları ziyaret ettiler. Kuşadalı kadınların konuğu olan heyet burada hediyelik eşya aldılar. Ziyaret boyunca Büyükelçilere eşlik eden Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu delegasyon üyelerini bilgiler verdi.

Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet,daha sonra programlarında olmamasına rağmen tarihi dokuyla iç içe akşam güneşinin batışını izlemek için Kadı Kalesine gitti. Burada güneşin batışını izleyip tarihi mekanda incelemelerde bulunan Büyükelçiler daha sonra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret ettiler.

Heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Kayalı; "Bu ilişkiler çok önemli, hele hele şu günlerde ve Avrupa Birliği ile ilişkilerinde yavaş yavaş ılımlı olması pozitif yöne gitmesi açısından da bu ziyareti çok önemli buluyorum" diyerek gelen heyet ile yakından ilgilendi.

AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de ziyaretten ve gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha önce yalnız gelip gördüğü güzellikleri meslektaşları diğer büyükelçilerin de görmesi için bu 4 günlük gezi programını tertip ettiklerini söyledi. Gördükleri misafirperverlikten dolayı da teşekkür eden heyet akşam Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın konuğu olarak geceyi Kuşadası'nda geçirdi.

AB Büyükelçileri Sarmanın Tadını Bakıp Kuşadası\'nın Tarihi Yerlerini Gezdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel AB Büyükelçileri Sarmanın Tadını Bakıp Kuşadası'nın Tarihi Yerlerini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement