AB'de Oruç Reis rahatsızlığı! Michel, Merkel ve Macron birlik olup Türkiye'yi suçladı - Son Dakika
Dünya

AB'de Oruç Reis rahatsızlığı! Michel, Merkel ve Macron birlik olup Türkiye'yi suçladı

Türkiye'nin Oruç Reis'i yeniden Doğu Akdeniz'e gönderme kararı Avrupa Birliği ülkelerini rahatsız etti. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Aralık ayındaki zirvede Doğu Akdeniz ile Türkiye'deki durumu ele almayı planlıyoruz" diye konuştu. Macron ve Merkel de gerginlikle ilgili Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullandı.

16.10.2020 18:26  Güncelleme: 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye'nin verdiği kararından AB liderlerinin üzüntü duyduğunu ve konunun Aralık ayındaki toplantıda ele alınacağını söyledi.

Brüksel'deki AB Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Michel, "Aralık ayında bir zirve yapmayı planlıyoruz. Ve aslında Doğu Akdeniz ile Türkiye'deki durumu bir kez daha ele almayı ve değerlendirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'PROVAKASYON' SUÇLAMASI

Michel, AB'nin Türkiye'nin "tek taraflı eylemleri ve provokasyonlarından büyük üzüntü duyduğu" düşüncesini dile getirdi.

MACRON VE MERKEL NELER SÖYLEDİ?

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise "Türkiye'nin gerilimi artırdığı konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz konusunda Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a destek olmaya devam ettiğini aynı zamanda Türkiye'yle diyaloğa açık olduğunu söyledi.

Reuters'ın aktardığı habere göre, Macron Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ gündemlerine değindi.Macron, Avrupa Birliği'nin Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda en kısa zamanda ateşkes beklediğini söyledi.

Doğu Akdeniz'deki gerilim hakkında konuşan Macron, en son Avrupa Birliği zirvesinde Güney Kıbrıs ve Yunanistan'a desteğin tekrarlandığını aynı zamanda Türkiye'yle diyaloğa açık olunduğunu söyledi.

AB\'de Oruç Reis rahatsızlığı! Michel, Merkel ve Macron birlik olup Türkiye\'yi suçladı

Son Dakika Dünya AB'de Oruç Reis rahatsızlığı! Michel, Merkel ve Macron birlik olup Türkiye'yi suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • haso : KORKUYA GEREK YOK NE YAPARSANIZ YAPIN TÜRKİYE DEDİĞİNDEN VAZGEÇMEZ 41 6 Yanıtla
  • doğrusu: 3 tane MİKROP 42 5 Yanıtla :): Çok yaşa 0 0
  • hakan: ha suçlayanlar şahıs yani ülke değil ama suçladıkları ise ülke ama şahıs değil öyle mi? :) 10 5 Yanıtla
  • DERTLİ 5: 3 MAYMUN 6 1 Yanıtla
  • Vatandaş : Almanya Fransa ve dünyanın diğer yerindeki Türk kardeşlerimiz destekliyo. Bize bu moral yeter. Türk ün Türk ten başka dostu yok sözünü bu aralar o kadar iyi anlıyoruzki.. 0 0 Yanıtla
  • Mustafa : Normal gavurdan ne beklenirki bizde hala avrupa diyoruz 0 0 Yanıtla
  • Roz: Bence herkes bizden bahsediyor ve çekiniyorsa bu başarıdır. Türkiye dik durmalı ve doğru bildiğinden sasmamalidir 0 0 Yanıtla
  • İleri görüş: Başkan geçiş gazının vanası kapat da dönsün iğneler ruslarda aç kalır.bir vanaya bakar 0 0 Yanıtla
  • Cino: Allah'ın cezaları hristiyan olunca ana karası doğu Akdenizle hiç ilgisi olmayan Yunan haklı değil mi. Hele sen Almanya koca devleti minnacık hale getirdik müttefiklik yüzünden. Çok nankör bir devlet ve nesilmissiniz. Türk ve müslüman düşmanı Fransa'ya zaten sözümüz yok onlarla inşaallah zamanı gelince biz veya çocuklarımız veya torunlarımız mutlaka heaplasacak. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement