AB İklim Eylem Haftası - Son Dakika
Güncel

AB İklim Eylem Haftası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hedefimiz, sera gazı emisyonlarımızı 2030 yılında, yüzde 21'e kadar artıştan azaltmaktır.

17.10.2017 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Hedefimiz, sera gazı emisyonlarımızı 2030 yılında, yüzde 21'e kadar artıştan azaltmaktır. Bunu başardığımızda, 2030 yılında 246 milyon ton, 2012-2030 yılları arasında ise toplamda 1 milyar 900 milyon tondan fazla sera gazı emisyonunu önlemiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, Avrupa Birliği (AB) İklim Eylem Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, iklim değişikliğinin dünyanın ve çocukların geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Bu büyük tehdidin yerel bir nokta ile sınırlı kalmadığını vurgulayan Özhaseki, "Bu tehdit, ülkelerin gelişmişlik düzeyini umursamadan yoluna devam ediyor. İklim değişikliği 'her şeyi doğru yerine koyma' prensibine uymayan insanın kendi elleriyle meydana getirdiği bir sorundur. ve gün geçtikçe, insanoğlunun daha çok bedel ödemesine yol açıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, iklim değişikliği konusunda tarihi sorumluluğu en az olan ülkelerden biri olduğunu belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Buna rağmen çocuklarımız için iklim değişikliğiyle mücadelede sorumluluk üstleniyor, inisiyatif alıyor ve gereğini yapıyoruz.

İklim değişikliği sorununa karşı yapılan tüm çalışmaları titizlikle inceliyor, en üst düzeyde katılım sağlıyoruz.

Ülkemiz, bir yandan terör örgütlerine karşı mücadele veriyor, bir yandan da komşu ülkelerden gelen milyonlarca misafirimizin bakımı, iaşesi ve geçimlerini sağlıyor.

Şu gerçeğin asla unutulmaması gerekir. İnsanın yeryüzüne gönderilmesindeki hikmet 'dünyayı güzelleştirmektir.' İklim değişikliği ise maalesef bu durumun tersine işlediğini göstermektedir."

İklim Değişikliği ile mücadelenin nihai başarısının, finansman ve teknoloji transferiyle ilgili taahhütlerin gerçekleştirilmesine bağlı olduğuna dikkati çeken Özhaseki, bu açıdan gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkelere gerekli olanakları sağlamak için sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin küresel iklim değişikliğiyle mücadele için 2030 yol haritasının hazır olduğunu aktaran Özhaseki, "Hedefimiz, sera gazı emisyonlarımızı 2030 yılında, yüzde 21'e kadar artıştan azaltmaktır. Bunu başardığımızda, 2030 yılında 246 milyon ton, 2012-2030 yılları arasında ise toplamda 1 milyar 900 milyon tondan fazla sera gazı emisyonunu önlemiş olacağız. Bu hedefi, kaliteli altyapı projelerini hayata geçirerek, temiz teknolojilerden yararlanarak ve enerji verimliliğini sağlayarak gerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.

Bakan Mehmet Özhaseki, iklim değişikliği konusunda iş birliğinin ve desteklerin devam etmesini, küresel iklim değişikliği sorununun çözümüne katkıların artmasını dilediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB İklim Eylem Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement