AB Konseyi Genişleme Grubu Üyeleri, TBMM'de - Son Dakika
Politika

AB Konseyi Genişleme Grubu Üyeleri, TBMM'de

Avrupa Birliği Konseyi Genişleme Grubu (COELA) üyeleri, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ile görüştü.

05.10.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Konseyi Genişleme Grubu (COELA) üyeleri, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu ile görüştü.

COELA üyeleri, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde atılan bombalar sonucu Meclisin Şeref Holü'nde hasar gören bölüme çiçek bıraktı.

Heyet daha sonra, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ı ziyaret etti.

Gülpınar, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. AB sürecinde vize serbestisi konusuna yoğunlaştıkları dönemde bir darbe süreci ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Gülpınar, "Meclisimizi gezdiğinizde 15 Temmuz'da Türkiye demokrasisinin nasıl bir tehlikeyle karşılaştığını gördünüz" dedi.

Türkiye'nin darbelere çok yabancı olmadığını, daha önceki darbelerde bir gecede ordunun hükümete el koyduğunu anlatan Gülpınar, 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişiminde sadece ordunun değil, dışarıdan farklı unsurların da darbe girişimine müdahale ettiğini aktardı. Darbeyi gerçekleştiren FETÖ'nün sadece ordu içinde değil, devletin çeşitli kurumlarında da yerleşmiş bir örgüt olduğunun altını çizen Gülpınar, bu açıdan tüm kurumların FETÖ'den temizlenmesi yönünde bir sürecin yaşandığını kaydetti.

Gülpınar, vatandaşın da etkin bir mücadele ederek, bu darbe girişiminin başarısız sonuçlanmasını sağladığını anlattı.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de darbe girişiminde Türkiye'nin Avrupa ülkeleri tarafından yalnız bırakıldığını söyledi. Avrupa ülkelerinin sessizliğinin hala devam ettiğine dikkati çeken Demir, "Türkiye'de dengeler değişirse, demokrasi zarar görürse bundan Avrupa Birliği de olumsuz yönde etkilenir. Sizlerden empati yapmanızı istiyoruz." diye konuştu.

Heyet adına konuşan Slovakya Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova da Türkiye'ye samimi bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, Mecliste darbe girişiminde hasar gören bölümleri gördüklerini, konuyla ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için burada olduklarını dile getirdi.

Heyet daha sonra TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu bir araya geldi.

Yeneroğlu, Komisyonun çalışmalarını anlattı.

Komisyona yapılan başvuruların yüzde 45'inin cezaevlerinden olduğunu belirten Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar, keyfi tutum, nakil talepleri, kötü muamele ve sağlık sorunları gibi konuları içermektedir. Bugün itibariyle bu çerçevede bin 233 başvuru yapılmıştır. Yine yargıya ilişkin sorunlar konusunda komisyona 550 başvuru yapılmıştır.

Memuriyete ilişkin sorunlarla ilgili başta göreve iade edilme, başörtüsü sorunları ve diğer meselelerle ilgili 524 başvuru vardır. 208 yasal düzenleme talebi ile vatandaşlarımız başvuruda bulunmuştur. 119 başvuru, komisyonun bizzat girişimde bulunması ve yerinde inceleme yapmasıyla ilgilidir. Üniversiteler bünyesinde olan sorunlarla ilgili 93 talep iletilmiştir. Asker hakları, işten çıkarılma, sağlık sorunları, maddi yardım talebi, iş talebi gibi başvuruların sayısı ise 184'tür."

Konuşmanın ardından Yeneroğlu, konuk heyetin güncel konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AB Konseyi Genişleme Grubu Üyeleri, TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement