AB Onaylı Süt Çiftliği Denetimleri - Son Dakika
Güncel

AB Onaylı Süt Çiftliği Denetimleri

AB Onaylı Süt Çiftliği Denetimleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Kırklareli merkez ve Lüleburgaz ilçelerinde AB onaylı süt çiftliği ve çiğ süt satışı izni ön denetimlerinin tamamlandığı bildirildi.

29.12.2017 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Kırklareli merkez ve Lüleburgaz ilçelerinde AB onaylı süt çiftliği ve çiğ süt satışı izni ön denetimlerinin tamamlandığı bildirildi.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısi Funda Eylem Özel, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hakan Kılınç ve şube müdürlüğünde görevli veteriner hekimler Mustafa Karataş, Filiz Sezer tarafından merkez ve Lüleburgaz ilçelerinde bulunan AB onaylı süt çiftliklerinin 2017 yılı denetimleri yapıldı.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısi Funda Eylem Özel, "İlimizde AB standartlarında süt üreten 16 adet AB onaylı süt çiftliği mevcuttur. Denetimler esnasında "Çiğ Süt Satışı İzni" için başvurusu bulunan Lüleburgaz'daki işletmelerimizden birinin kurmuş olduğu paketleme tesisinde de ön inceleme çalışması yapılmıştır. Yapılan ön incelemede paketleme ve depolama tesisi gezilen işletme önümüzdeki günlerde onay belgesi almak için başvuru yapacaktır. Bilindiği gibi Çiğ Süt satışı yapmak isteyen işletmelerin öncelikle Hastalıktan Ari İşletme Sertifikasına sahip olması, sonrasında ise, somatik hücre ve toplam bakteri analizlerinin mevzuatta belirtilen kriterlere uygun olması gerekmektedir. Lüleburgaz ilçemizde 11, merkez İlçemizde 5, toplam 16 adet AB onaylı süt çiftliğimizin tamamlanan denetimleri ile işletmelerde bulunan 18 bin 717 hayvan için 1 milyon 154 bin 440 TL tutarındaki destekleme ödemesinin yapılması için evraklar Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüze gönderilmiştir. AB onaylı süt çiftliği desteklemesi 2017 yılı için hayvan başına 70 TL olarak yapılmaktadır" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB Onaylı Süt Çiftliği Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement