AB Organ Bağışı 2. Medya Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

AB Organ Bağışı 2. Medya Çalıştayı

Avrupa Birliği "Organ Bağışında Uyum için Teknik Yardım Projesi" kapsamında 11 Haziran çarşamba günü İstanbul'da düzenlenecek Proje ile Türkiye'deki kadavradan organ bağışının artırılması, AB müktesebatının kamu sağlığı alanında uyumluluğu ve uygulamasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

09.06.2014 16:10  Güncelleme: 22:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki kadavradan organ bağışının artırılması, AB müktesebatının kamu sağlığı alanında uyumluluğu ve uygulamasına katkı sağlanması amacıyla, ikinci kez düzenlenen AB Organ Bağışı Medya Çalıştayı'nda medya mensupları ile Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere alanda yer alan diğer yetkililer bir araya gelecek.

Avrupa Birliği "Organ Bağışında Uyum için Teknik Yardım Projesi" kapsamında, 11 Haziran çarşamba günü İstanbul Elite World Prestige Hotel'de, AB Organ Bağışı 2. Medya Çalıştayı düzenlenecek.

Proje ile Türkiye'deki kadavradan organ bağışının artırılması, AB müktesebatının kamu sağlığı alanında uyumluluğu ve uygulamasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Çalıştayda, medya mensuplarının kadavradan organ bağışında kamu bilinçlendirilmesinde verimliliği artırması hedefleniyor. Çalıştayda, medya ve paydaşlar için organlar bağışını, beyin ölümü tespitini ve etik ilkelerine ilişkin pozitif mesajın tasarlanmasına ve sunulmasına yardım edilmesi üzerinde durulacak.

Toplantı kapsamında güven oluşturma, beyin ölümüne ilişkin korkuları ortadan kaldırma, kötü uygulamaları gösterme ve önlemek için stratejiler sunulacak, ulusal mevzuat ve temel etik ilkeler belirlenecek.

Sağlık Bakanlığından üst düzey yöneticilerin katılacağı toplantıda, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Şencan, Proje Takım Lideri Dr.Lajos Kovacs, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden Türkiye'de ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan konuşma yapacak.

Ayrıca Sabah Gazetesi Sağlık Muhabiri Didem Seymen, Hürriyet Gazetesi Sağlık Editörü Mesude Erşan, TRT Sağlık Editörü Fatma Demir Turgut, CNN Türk Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, medyada organ bağışı haberlerinin ele alınışı üzerine görüşlerini dile getirecek. Çok sayıda basın mensubunun katılacağı toplantıda, organ bağışı haberleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Organ Bağışı 2. Medya Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement