AB Öykü Yarışması'nda Samsun Birinci Oldu - Son Dakika
Yerel

AB Öykü Yarışması'nda Samsun Birinci Oldu

AB Öykü Yarışması\'nda Samsun Birinci Oldu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 2013 AB Öykü Yarışması'nı Samsun TSO bünyesinde hizmet veren AB Bilgi Merkezi adına Samsun'u temsil eden Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Firuze Nur Atmaca,...

17.06.2013 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 2013 AB Öykü Yarışması'nı Samsun TSO bünyesinde hizmet veren AB Bilgi Merkezi adına Samsun'u temsil eden Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Firuze Nur Atmaca, "Havva'nın Kızları" öyküsü ile 550 okuldan katılan 4 bin 500 öğrenciyi geride bırakarak Türkiye birincisi oldu.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri Ağı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Farklılıklar İçinde Birlik" konulu AB Öykü Yarışması ulusal final ve ödül töreni Eskişehir'de gerçekleştirildi. Yarışmayı ise Samsun TSO bünyesinde hizmet veren AB Bilgi Merkezi'nin il elemelerini geçerek, finallerde Samsun'u temsil eden Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Firuze Nur Atmaca, "Havva'nın Kızları" öyküsü ile kazandı. 550 okuldan 4 bin 500 öğrenciyi geride bırakarak Türkiye birincisi olarak Samsun'un gururu olan Firuze Nur Atmaca ödülünü Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ile Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem tarafından verildi.

Türk yazar ve uzmanların yanısıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinden oluşan jüri tarafından sonuçları belirlenen yarışmada Erzurum Hasan Basri Anadolu İmam- Hatip Lisesi öğrencisi Besra Rümeysa Küçük "Gökkuşağının Altında" öyküsü ile ikinci, Konya Meram Fen Lisesi öğrencisi Leyla Önal "Benim Dünyam" öyküsü ile üçüncü seçildiler. Her yıl Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Türkiye genelinde 22 AB Bilgi Merkezi tarafından koordine edilen yarışmada dereceye giren öğrenciler Brüksel ve Litvanya'ya bir seyahatle ödüllendirilecek. Bu yılki yarışmada ayrıca öğrenciler, Oylum Talu moderatörlüğünde, yazar MarioLevi, sanatçı Yıldız İbrahimova, İskoçya StorytellingCentre'dan öykü anlatıcısı Daniel Allisonile "Farklılıklar içinde birlik" konusunda sohbet etme imkanı da buldular.

Bu yılki kısa öykü yarışması için, bir kısmı önceki yıllarda işlenmiş olan barış, eşitlik, güvenlik ve dayanışma gibi Avrupa Birliği'nin ortak değerlerinden biri olan "farklılıklar içinde birlik" konusu seçilmişti. Öğrenciler öykülerinde demokratik bir toplumda farklılıklarda bir araya gelmenin taşıdığı özel önemi ve bu kavramın gündelik yaşamda taşıdığı anlamı vurguladılar. 15-16 yaşlarındaki lise öğrencileri, aralarında Cemil Kavukçu, Fadime Uslu ve Hakan Akdoğan'ın da yer aldığı tanınmış yazarlarla bir araya gelme imkanını buldu. Öğrenciler aynı zamanda okullarda düzenlenen bir dizi seminere de katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Öykü Yarışması'nda Samsun Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement