AB Standartlarında Trafik Kazalarına Müdahale Eğitimi Başladı - Son Dakika
Yerel

AB Standartlarında Trafik Kazalarına Müdahale Eğitimi Başladı

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sunulan ve kabul edilen "AB Ülkelerinde Trafik Kazalarına Müdahale Uygulamalarının İncelenmesi" isimli proje kapsamında 20 Nisan-03 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünden; Öğretmen Emniyet Müdürü Ali Orhan Dinç başkanlığında, Öğretmen Emniyet Müdürü Ali Şanal, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünden Çocuk Şube Müdürü Fuat Götürler, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Celal Karaca, Trafik Tescil Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Osman Arslan, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Grup Amiri Komiser Kıyas Aslan ve Proje İrtibat Görevlisi Mehmet Tabak; Kayseri B.B. Başkanlığından İtfaiye Daire Başkanı Aytekin Kahraman, İtfaiye 1.Grup Amiri Bekir Akbulut, İtfaiye 3. Grup Amiri Mehmet Yıldız; Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünden 112’den sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz ve Şube Müdürü Dr. Hakkı Adaş; Anadolu Sakatlar Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Efdal Özkartal Hollanda Rotterdam Polis Departmanına 14 günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

08.05.2014 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından sunulan ve kabul edilen "AB Ülkelerinde Trafik Kazalarına Müdahale Uygulamalarının İncelenmesi" isimli proje kapsamında 20 Nisan-03 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kayseri Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğünden; Öğretmen Emniyet Müdürü Ali Orhan Dinç başkanlığında, Öğretmen Emniyet Müdürü Ali Şanal, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğünden Çocuk Şube Müdürü Fuat Götürler, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Celal Karaca, Trafik Tescil Şube Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Osman Arslan, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Grup Amiri Komiser Kıyas Aslan ve Proje İrtibat Görevlisi Mehmet Tabak; Kayseri B.B. Başkanlığından İtfaiye Daire Başkanı Aytekin Kahraman, İtfaiye 1.Grup Amiri Bekir Akbulut, İtfaiye 3. Grup Amiri Mehmet Yıldız; Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünden 112'den sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yılmaz ve Şube Müdürü Dr. Hakkı Adaş; Anadolu Sakatlar Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Efdal Özkartal Hollanda Rotterdam Polis Departmanına 14 günlük çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Hollanda Rotterdam Polis Teşkilatının, Trafik personeli, 112 acil sağlık personeli ve kazalarda kurtarma çalışması yapan itfaiye personeline yönelik eğitim çalışmaları, personelin Trafik kazalarına müdahale uygulamaları, müdahalede kullanılan araç, gereç ve uygulama şekilleri, personelin iş ahlakı, çalışma düzeni, diğer kurumlar ile olan iş ilişkileri konularında işbirliği sağlanması amacıyla gerçekleştirilen ziyarette; Hollanda Rotterdam Polis Teşkilatının görevleri ve polis güçlerinin sınıflandırılması, ağır trafik kazalarının sonuçlandırılması ve Rotterdam modeli, trafik kazalarının incelendiği yerin ve araçların incelenmesi, ortak yardım hizmetlerinden oluşan tek çağrı merkezinin görev dağılımı, polis-itfaiye-acil sağlık ekibinin koordinasyonunun görülmesi ve incelenmesi, meydana gelebilecek kriz ve afet olaylarının nasıl değerlendirildiği ve derecelendirildiği, motosikletler üzerine trafik denetiminin görülmesi, trafik biriminde trafik güvenliğinin nasıl sağlandığı, Belediyenin yol yönetimi tarafından trafik tekniğinin incelenmesi, mağdur bilgi merkezinin incelenmesi, itfaiye müdürlüğü ziyaretinde; teşkilatın tanıtımı, personelin eğitimi, araçların ve malzemelerin incelenmesi, trafik kazalarına müdahale üzerine özel bir araç kesme gösterimi, 112 Ambulans servisinin incelenmesinde; birimin çalışma şekli, personelin eğitimi, trafik kazalarına müdahalede çalışma yöntemi, araç ve malzemelerinin incelenmesi, polis-itfaiye ve 112 acil ekibin bir araya gelerek örnek bir trafik kazasına müdahalesinin tatbikatı, Pc Crash isimli trafik kazaları simülasyon programının çalışma şekli, Kent güvenlik yönetim sistemi ve vatandaş ilişkileri incelenerek karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Türk heyeti, Hollanda halkını ve polisini tanımış olmanın yanı sıra, polisin çalışma şartlarını, meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerini, olaylara müdahale esaslarını ve mevzuatlarını inceleme imkanı buldu. Bununla birlikte, Kayseri ve Hollanda için güvenlik hizmetinin sağlanmasında öne çıkan hassasiyetler ile en çok karşılaşılan vakalarda polisin yaklaşım tarzları, müdahale teknikleri, trafik denetimi kontrollerindeki gelişmiş teknolojilerin nasıl kullanıldığı görülmüş ve hakkında karşılıklı paylaşımlarda bulunuldu.

Heyet ile birlikte; Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve Konsolos Aslin Savran, Rotterdam Emniyet Müdür Yardımcısı Hans van Dolderen, Boezembocht (Bobo) Bölgesel operasyonel çalışma dairesi müdür yardımcısı Ton Heesen, Trafik birimi şube müdürü Sjarka Kist, trafik kazaları ekibi back-office yönetmeni Başkomiser Jaap van Dam, kriz yönetim merkezi danışmanı müdürü Maikel Lenssen, çağrı merkezi komiseri Philip den Hollander, trafik polisi trafik teknik danışmanı Koos van Rossen, Rotterdam Belediyesi tavsiye kurulu koordinatörü Fred Lindenhof ve Jan Poort, mağdur bilgi merkezi sorumlusu Mirjam Vogel, itfaiye istasyonu daire başkan yardımcısı Vincent Arends ve itfaiye görevlisi Taner Kaplan, Ambulans servisi müdürü Lou Manders, trafik kaza analisti Peter Schraman, kent güvenlik yönetim sistemi sorumlusu Başkomiser Piet Andeweg, Türk işadamları ve Türk dernekleri ile diğer Polis birimleri ziyaret edildi.

Ayrıca Rotterdam'da yaşayan ve Türk heyetinin geleceğini haber alan vatandaşlarımızın yoğun ilgisi memnuniyetle karşılandı. Davet üzerine Mevlana Camisinin toplantı salonunda heyet üyeleri Türk vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet etmiş, gurbetçi işadamlarımızla dostane buluşmalar gerçekleştirilmiştir. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile Rotterdam Polis Departmanı arasında 2008 yılından bu yana yürütülen Uluslararası Meslek Kardeşliği projesinin 2014 yılında protokolün süresinin bitmesi üzerine, beş yıllık imzalanacak olan yeni protokolün çalışmalarının tamamlanarak bir an önce Eylül-Ekim 2014 ayları içinde belirlenecek olan tarihte imzalanmasını planladıkları Türk tarafına bildirildi.

Rotterdam Emniyetince 14 günlük yapılan çalışmalarda heyetten memnun kalınması sebebiyle Uluslararası Meslek Kardeşliği projesi ile de karşılıklı tecrübe paylaşımlarının devam etmesi talep edildi.

Ziyaret süresince üst düzey devlet görevlilerine, bu süreçte heyetle yakından ilgilenen ve tercümanlık yapan Türk kökenli Rotterdam Polisi gurbetçilerimize ve diğer görevlilere ülkemizi ve Kayseri Emniyet Müdürlüğünü hatırlatıcı hediyeler takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AB Standartlarında Trafik Kazalarına Müdahale Eğitimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement