AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: "Kilis Bizim İçin Çok Önemli Bir Şehir" - Son Dakika
Güncel

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: "Kilis Bizim İçin Çok Önemli Bir Şehir"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: "Kilis bizim için çok önemli bir şehir"GAZİANTEP - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger Kilis programı kapsamında AB fonu ile desteklenen Kızılay Toplum Merkezini ziyaret etti.

17.11.2017 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: "Kilis bizim için çok önemli bir şehir"

GAZİANTEP - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger Kilis programı kapsamında AB fonu ile desteklenen Kızılay Toplum Merkezini ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Berger, Kilis'in kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kilis'e gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, AB fonları ile desteklenen Suriyeli mülteciler başta olmak üzere bir çok vatandaşa sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda destek sağlayan Kızılay Toplum Merkezini ziyaret etti.

Merkezde bulunan dil sınıfına giren Berger, burada Türkçe öğrenen kadınlarla sohbet etti. Daha sonra Suriyeli gençlerin kendi aralarında oluşturduğu müzik gurubunun bulunduğu sınıfa giren Büyükelçi Berger, enstrümanlar eşliğinde söylenen şarkılara eşi Marilena Berger ile ritim tuttu.

Ziyaret sonrası bir basın mensuplarına bir açıklama yapan Büyükelçi Berger, Kilis'in kendileri için büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, "Kilis çok miktarda Suriyeli misafir ağırlıyor. Bizim de belediye valilik ve Kızılay ile çok yakın işbirliğimiz var. Bu merkez birçok becerinin geliştirilmesine hizmet ediyor. Örneğin yan tarafta bir dil sınıfı var. Suriyeli kadınlar orada Türkçe öğreniyorlar. Burada ise gençler bir araya gelip müzik yapıyorlar. Bunların yanı sıra bu merkezde dikiş dikmekten bilgisayar kurslarına varıncaya kadar birçok konuda eğitim veriyorlar. Bunun için Kızılay'a da göstermiş oldukları işbirliğinden dolayı teşekkür ederim. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: "Kilis Bizim İçin Çok Önemli Bir Şehir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: 'Kilis Bizim İçin Çok Önemli Bir Şehir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement