AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Kilis'te yaptırdıkları hastane inşaatını gezdi - Son Dakika
Politika

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Kilis'te yaptırdıkları hastane inşaatını gezdi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Kilis'te Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yeni Kilis Devlet Hastanesi inşaatını, Göçmen Sağlığı Merkezi'ni ve Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ni inceledi.

28.01.2021 18:43  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, kentteki programı kapsamında ilk olarak Kilis Valiliğine geldi. Şeref defterini imzalayan Meyer-Landrut, Vali Recep Soytürk ile basına kapalı olarak bir süre görüştü. Meyer-Landrut, daha sonra Belediye Başkanı Servet Ramazan'ı ziyaret ederek, kentti çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Kilis'te yaptırdıkları hastane inşaatını gezdi

"AVRUPA BİRLİĞİ KİLİS'E BİR KATKI YAPMIŞ OLACAK"

Finansmanı AB tarafından sağlanan yeni Kilis Devlet Hastanesi inşaatını gezen Meyer-Landru, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kilis'in en fazla göçmen barındıran illerden biri olduğunu belirten Meyer-Landru, şöyle konuştu: "Modern, 300 den fazla yatağı bulunan hastane yapılmasıyla Avrupa Birliği, Kilis'e bir katkı yapmış olacak. Biz bu kapsamda sağlık açısından mevcut alt yapıyı iki katına çıkarıyoruz. Aslında böyle bir sağlık yatırımı bizim uygulama ortaklarımızla aramızdaki güzel iş birliği sayesinde hayata geçebiliyor. Sağlık Bakanlığı bu hastanenin kurulmasında bizim için çok kilit bir uygulama ortağı olarak karşımıza çıkıyor. Gördüğünüz gibi hem idari hem de işletmelerimiz anlamında bu hastanene yapımına sadece para aktarmakla kalmadık aynı zamanda enerjimizi fikirlerimizi her türlü yatırımızı yapmaya çalışıyoruz. Umarız eylül ayında hayata geçirilmiş şekilde tekrar buluşuruz."

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Kilis'te yaptırdıkları hastane inşaatını gezdi

"DAHA GÜZEL VE KALİTELİ HİZMET SUNACAĞIMIZIN İNANCINDAYIZ"

Ziyarette Meyer-Landru'a eşlik eden Kilis İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık da söz konusu hastanenin kentin sağlık alt yapısına güç vereceğini belirterek şunları kaydetti: " Türkiye'de nüfusundan fazla misafir barındıran tek il Kilis ilimizdir. Burada misafirlerimizin sağlık alanında hizmet alımı çok önemli derecede etkilemektedir. Bu sebeple 300 yataklı bir hastane kazandıran AB temsilcilerine teşekkür ederiz. Bu hastanenin açılışıyla Suriyeli misafirlerimiz daha güzel ve kaliteli hizmet sunacağımızın inancındayız."

Meyer-Landru daha sonra Göçmen Sağlığı Merkezi ve Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret etti, yetkililerden kurumlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Kilis\'te yaptırdıkları hastane inşaatını gezdi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut, Kilis'te yaptırdıkları hastane inşaatını gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement